fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Creator 400M - igényes E-ATX torony az MSI-től
Szerencsejáték? A britek kiátkoznák a loot boxokat
Hyper Scape, a Ubisoft titokban fejlesztett battle royale játéka
Rendhagyó Windows 10 frissítés érkezett
Ősszel jön a szupergyors Samsung 980 Pro SSD
Adataink után kémkedik a TikTok, Indiában betiltották
Stílusos Z490 lap érkezik az NZXT-től
Szkájvolker Lajos és a félmilliás droid tápos kiegészítéssel
Lassan 2 milliárd játékos lesz világszerte
A Vodafone reagált a felhasználói panaszokra
Robot kapta egy hollywoodi film főszerepét
25 perces bemutatón az új Avengers játék
5600XT VS 5700XT és az IGAZI Vágó István
Hivatalos kutatás készült a fővárosi ivóvízről
Cyberpunk 2077 - új előzetes és játékmenet-bemutató
2018. 10. 25

Formálható, sötét anyag - Antec Dark Fleet DF-500 áttekintés

A Dark Fleet DF-500 nagyon futurisztikus benyomást kelt, ebben az árkategóriában kiemelkedő mainstream gépház. Belépőként annyit kell tudni róla, hogy RGB, edzett üveg, fém fedlapok, LED vezérlés – ez mind egy helyen, és pontosan azt kapjuk, amit várunk.

Csomagolás

Az Antec egyszerű, díszítetlen kartondobozban szállítja a DF-500-at, a csomagoláson mindössze a gépház váza látható. A hátoldalon a gépház darabjait és tartozékait mutatják, míg a doboz két oldalán a termékspecifikációk leírását találjuk több nyelvű leírással.

A csomagolásban a gépházat két vékony, de erős habszivacs védi, valamint egy műanyag tasakban helyezték el, ami a DF-500 méretéhez és súlyához képest így több mint elég védelem.

A csomagolásban nem csak a felhasználói kézikönyvet és a szokásos csavarokat mellékelik, de az alaplap bővítőhely fedelét, valamint 3-pines Molex ventilátor adaptereket is.

Külső

A DF-500 a Dark Fleet termékcsalád tagja, ami sok évvel ezelőtt nagy ismertségre tett szert és bizonyos fokú hírnevet vívott ki. Megjelenésekor ez egy előremutató, futurisztikus dizájnt képviselt, ráadásul gyárilag szerelt ventilátorokkal érkezik. A DF-500 emellett plusz védőréteget kapott, az üveg oldallapi panel mellett az előlap is egy átlátszó panellel van ellátva.

Az első oldalát tekintve a DF-500 valóban futurisztikus benyomást kelt, olyan mint valami százéves űrutazásra tervezett hibernációs kamra, csak nem lefagyasztott test van az üveg mögött, hanem három hűtőventilátor. A teljes fedlap egyben eltávolítható, mögötte kapott helyet a három 120mm-es ventilátor, ezeket LED-ekkel szerelték fel. A hátoldal azonban nagyon leegyszerűsített jellegű, itt nem található szerelt ventilátor és az alaplap helye is a lehető legegyszerűbb kialakítású.


A hátoldalra tekintve látható, hogy teljes méretű ATX tápegységnek van hely. Efelett található hét bővítőhely. A beszerelhető bővítőkártyákat két hüvelykszorítóval biztosított keret tartja. A hátoldal legfelső részébe 120mm-es elszívó ventilátort szerelhetünk, vertikális pozícióba állítva, hogy összehangolható legyen a később beszerelt processzorhűtővel.

Az Antec a gépház egyik oldalára hüvelykszorítóval szerelt üveglapot helyezett, a másik oldalt egyszerű fémlap fedi.

A felső részben egy mágneses alapon rögzített jókora hálós szűrő található. A fedlapra szintén három 120 vagy két 140mm-es ventilátor szerelhető. A DF-500 tartozéka egy modern gépház esetében elvárható, szokványos, I/O panel - ezen két USB 3.0 csatolófelület, két audiócsatlakozó, valamint reset gomb és ki-be kapcsoló gomb található.

Az alsó felületen egy hálós fémburkolat védi a tápegységet a portól és egyéb szennyeződéstől. Közvetlen emellett a hüvelykszorító meglazításával lehet állítani a HDD keret elhelyezkedését a gépházon belül, ez lehetővé teszi nagyobb radiátorok beszerelését az elülső részben.

Belső

A belső részhez az oldalsó panelokat rögztő hüvelykszorító csavarok eltávolításával férhetünk hozzá. Nagyon tágas, mert nincs külön optikai meghajtónak kialakított hely. A tápegységnek szánt hely fölé szintén fedlapot helyeztek, így a gépház belső része nagyon letisztult benyomást kelt. Ez egy szilárd fedlap, leszámítva az elülső részen található nyílást, így az előlapi részre 360mm-es radiátor szerelhető. Van továbbá két SSD hely, ezek láthatóak az oldalsó üveglapon keresztül.

A hátoldalon látható, hogy az alaplap keret körüli nyílásokat nem takarták gumibetétekkel. Az RGB ventilátorok színeit egy kis PCB vezérli. Az Antec a reset gombot is újrahasznosította, egyszerű kapcsolóként is használható. Emellett két további SSD rekesz kapott helyet, így a DF-500-ba összesen négy meghajtó szerelhető.

Az oldaló panel és az alaplap rekesz hátoldala közt 18mm hely található, ami nem tűnik soknak, de ahhoz pont elég, hogy a szükséges kábelek elférjenek és ne legyenek látható helyen.

A fedlap alatt két 3,5”-os meghajtó rekesze kapott helyet, az elülső részt pedig a hűtésnek szánták – legyen szó akár ventilátorról, akár radiátorról, ami legfeljebb 360mm nagyságú lehet.

A fedlap alatt a tápegység rekesz standard kivitelezésű, a tápegységet és a gépház vázát habszivacs választja el. E felett a hét bővítőhelyből hat fedele eltávolítható.

A fémrácsos szűrős fedlap esetében jól láthatóak a három 120 vagy két 140mm-es ventilátor számára szánt csavarlyukak. A fedlap alatt ránézésre elég hely van ahhoz, hogy további ventilátort beszereljünk, és ez jól megférjen az alaplap mellett. Itt egy ventilátorokkal ellátott nagyobb radiátor azonban már útban lenne.

A DF-500 dobozában mellékelik a gombok és I/O panel bekötéséhez szükséges standard kábeleket, valamint a 4-pines csatlakozókat a további RGB-eszközök bekötéséhez és irányításához, a reset gomb RGB kapcsolóként használatához. Az RGB eszközök energiaellátásáról szintén mellékelt Molex csatlakozó gondoskodik.

Összeszerelés

A DF-500 esetében az alaplap beszerelése nagyon egyszerű, fenti irányból és a jobboldalon rengeteg hely áll rendelkezésre a könnyű hozzáférhetőséghez.

Az SSD beszerelése szintén egyszerűen kivitelezhető a házon belül lecsavarozással, vagy a mellékelt két fémkeret egyikének használatával. Miután az SSD-t behelyeztük a keretbe, egyszerűen visszatesszük azt a helyére és hüvelykszorító csavarral rögzítjük.

A 3,5”-os meghajtó beszerelése nem igényel semmilyen eszközt. Mindössze betesszük a meghajtót a helyére, és a keretet visszatoljuk a fedlap alá.

A tápenység beszerelése két rögzítőcsavarral történik. A DF-500-ban rengeteg hely van, így a szokványosnál hosszabb egységet is használhatunk, ha erre igény van.

Teljesen belakva a DF-500 belseje is elég letisztult benyomást kelt. A kábeleket könnyen el lehet rejteni a kíváncsi szemek elől, de az elhelyezésükkel finoman kell bánni, mert ezen a téren helytakarékos megoldást választott a gyártó és az oldallap visszaszerelését nehezítheti, ha a kábeleket nem rendszerezzük.

Indítás után

Bekapcsolást követően a három előlapi ventilátor és a bekapcsológomb is azonnal világít. A reset gombbal állíthatóak a színek, valamint néhány egyszerűbb animáció a fények váltakozására. Vörös, zöld, sárga, narancssárga, kék, lila és kékesfehér színárnyalatok közül választhatunk.

Az oldalsó üveglapon át a gépalkatrészek többsége látható, a tápegység és a HDD azonban fedlap alatt van elrejtve. A DF-500 összeszerelve standard gépháznak látszik, mindennek megvan a helye és könnyen hozzáférhető.

Ár-érték arány

Az Antec Dark Fleet DF-500 a régi Dark Fleet gépházak nyomdokaiba lépett, melyek nem csak annak köszönhetően voltak népszerűek, hogy több előreszerelt ventilátorral rendelkeznek, hanem emellett rendelkeztek néhány bónusz kiegészítővel és egyedi dizájnnal lettek tervezve. Ezzel a Dark Fleet letett valami olyat az asztalra, amit a gyártók többsége nem.

Összességében, az Antec Dark Fleet DF-500 egy impozáns külsejű gépház, három előreszerelt ventilátorral és RGB fényekkel. Mindemellett a fények váltakozása egyszerűen, egyetlen gombnyomással irányítható. Az Antec ráadásul kiváló munkát végzett a szűrő felületek terén, a beszerelt szűrők és rácsozás gondoskodnak arról, hogy minden hardver tisztán és kifogástalan állapotban maradjon.

A belsőt tekintve egy fém válaszlap gondoskodik arról, hogy minden a helyére kerüljön, de az ebben az árkategóriában megszokott gumibetétek használata nélkül. A hat bővítőhely alkalmazásával a Dark Fleet DF-500 gyakorlatilag bármilyen konfiguráció felépítéséhez használható, aligha fogunk ilyen téren akadályokba ütközni, míg az edzett üveg oldallap segít némileg ellensúlyozni az előlapi díszpanel által nyújtott törékeny benyomást.

A Dark Fleet DF-500 valóban nagyon futurisztikus benyomást kelt, ebben az árkategóriában kiemelkedő mainstream gépház. RGB, edzett üveg, fém fedlapok, LED vezérlés – ez mind egy helyen, és pontosan azt kapjuk, amit várunk.

NTG - PCX

2018. 10. 25

Creator 400M - igényes E-ATX torony az MSI-től
A tartalomgyártóknak készített ház nem csak ízléses és masszív, de tágas és csendes is egyszerre  Az MSI a derült égből ejtette rá a piacra új Creator 400M névre keresztelt gépházát, mellyel elsősorban azokat a felhasználókat célozzák meg, akik legalább hobbi szinten foglalkoznak tartalomgyártással, esetleg a jövőben munkaállomások építését tervezik. Ez az E-ATX lapokat szívesen fogadó torony rendkívül letisztult megjelenést, minőségi anyaghasználatot, megfelelő szellőztetési lehetőségeket és zajmentes működést kínál a vásárlóknak. Bár ez elsőnek egyszerű marketingfogásnak tűnik, a tervezéshez állítólag Leonardo da Vinci közismert Vitruvius-tanulmányszolgáltatta az ihletet, és ha a megfelelő szögből tekintünk a házra, valóban előtűnnek az aranymetszés arányai. Őszintén szólva hasonlót inkább a Fractal Designe-tól vártunk volna, de ez már legyen az ő bajuk. Az épület 550 x 235 x 503 mm-es méretei alapján sejthetjük, hogy a kihasználható belső tér nem állít majd elénk különösebb akadályokat, és az is valószínű, hogy viszonylag kevés micro-ATX, vagy Mini-ITX lapnak ad majd otthont, de természetesen a lehetőségünk megvan rá. Ehhez mérten akár 180 mm magas processzorhűtőt is választhatunk, videókártyából pedig nem túlzás a 450 mm hosszú szörnyeteg sem. A ház két szárnyra oszlik, így természetesen alulra ültethetjük a legfeljebb 180 mm-es tápegységet, és itt kapott helyet a kettő darab 3.5 hüvelykes meghajtót fogadó tálcás keret is. Ha inkább 2.5 colos méretben gondolkod
Szerencsejáték? A britek kiátkoznák a loot boxokat
A londoni parlament szerencsejátéknak minősítené a videojátékos zsákbamacskákat  A Lordok Házának szerencsejátékokkal foglalkozó bizottsága arra az álláspontra jutott, hogy a videojátékokban feloldható lootboxok tökéletesen beilleszthetők a szerencsejátékok kategóriájába, ezzel érvényesnek tekinthető rájuk a 2005 óta érvényes Gambling Act (szerencsejátékos törvény) – hozta le a hírt a BBC. A lootboxok a videojátékokban megszerezhető digitális zsákbamacskák, melyek tartalma kinyitásuk előtt ismeretlen, de az Eelectronic Arts például a jó öreg Kinder tojáshoz hasolította. Általában kozmetikai kiegészítőkről van szó, például egyedi festésről versenyautónk számára, vagy egy ritka öltözékről az általunk irányított hősöknek, mindenesetre bizonyos keretek között véletlenszerű, hogy mit is nyerhetünk. A meglepetés persze alapvetően egy pozitív dolog, ám amikor a tartalom tekintetében különféle esélyszámokat kapunk konkrétumok helyett (arany színű doboz, valami ritkább lesz benne), az 50 Ft-os bazári ajándék helyett pedig olykor százszor többet is kifizetünk valami ritka ajándék reményében, a helyzet valóban kevésbé tűnhet ártalmatlannak. A valódi probléma ott kezdődik, hogy nem csak a tetteik és pénztárcáik felett önállóan uralkodó nagykorú állampolgárok, de a jóval befolyásolhatóbb gyerekek is igen gyakran találkoznak vele, akiknek pláne nem kívánjuk, hogy már iskolás korukban egy félkarú rabló alternatívájával üssék el az idejüket, illetve gyakori esetben a szülők pé
Hyper Scape, a Ubisoft titokban fejlesztett battle royale játéka
Hamarosan futurisztikus online lövölde érkezik a Rainbow Six Siege fejlesztőitől A Ubisoft nem csak menetrendszerű Assassin’s Creed epizódjaival, és a végtelenségig facsart Far Cry szériával altatja a közönségét, hiszen az utóbbi években több multiplayer címmel is előállt, melyek némelyike egészen sikeres lett, és még most is kap friss tartalmakat. Most viszont úgy nézi ki, hogy elirigyelték a Respawn Enterainment és az Electronic Arts módszereit, így akárcsak az Apex Legends, úgy a franciák battle royale játéka is teljes titokban készült el. A vaskos szivárogtatás a Slasher fedőnéven is ismert Rod Breslau, e-sport újságíró és kommentátor műve volt, aki Twitteres bejegyzésében, az érdekes részletek mellet még a játék várható megjelenés idejét is megszellőztette. Egy gyors játékmenettel megáldott FPS-ről van szó, és ha a címe nem lenne elég beszédes, a korai hozzáféréssel megajándékozott streamerek közvetítéseiből kiderül, hogy ezúttal is sci-fi környezetben gyepálhatjuk egymást.  A Ubisoft Montréal alkotása Prisma Dimensions munkacímen készült, és egy tripla A kategóriás belső nézetű lövöldözős játék lett, mely végül Hyper Scape néven láthat napvilágot. Mint kiderült, a Call of Duty: Warzone-hoz és az Apex Legendshez hasonlóan, ez is „free to play” modell keretében lesz elérhető, és bár PC-n debütál, ha minden igaz, idővel a két nagyobb konzolon is tiszteletét teszi, méghozzá teljeskörű crosspaly támogatás kíséretében. Az újdonságot azonban nem csa
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...