fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 19
A merev konfig visszatér? - i9-9900K/RTX2080 számítógép teszt
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 09. 30
Egy kissé merev, de így szeretjük - 9900K/RTX2080Ti merev csöves vízhűtéssel
2019. 09. 30
IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen
2018. 10. 25

Formálható, sötét anyag - Antec Dark Fleet DF-500 áttekintés

A Dark Fleet DF-500 nagyon futurisztikus benyomást kelt, ebben az árkategóriában kiemelkedő mainstream gépház. Belépőként annyit kell tudni róla, hogy RGB, edzett üveg, fém fedlapok, LED vezérlés – ez mind egy helyen, és pontosan azt kapjuk, amit várunk.

Csomagolás

Az Antec egyszerű, díszítetlen kartondobozban szállítja a DF-500-at, a csomagoláson mindössze a gépház váza látható. A hátoldalon a gépház darabjait és tartozékait mutatják, míg a doboz két oldalán a termékspecifikációk leírását találjuk több nyelvű leírással.

A csomagolásban a gépházat két vékony, de erős habszivacs védi, valamint egy műanyag tasakban helyezték el, ami a DF-500 méretéhez és súlyához képest így több mint elég védelem.

A csomagolásban nem csak a felhasználói kézikönyvet és a szokásos csavarokat mellékelik, de az alaplap bővítőhely fedelét, valamint 3-pines Molex ventilátor adaptereket is.

Külső

A DF-500 a Dark Fleet termékcsalád tagja, ami sok évvel ezelőtt nagy ismertségre tett szert és bizonyos fokú hírnevet vívott ki. Megjelenésekor ez egy előremutató, futurisztikus dizájnt képviselt, ráadásul gyárilag szerelt ventilátorokkal érkezik. A DF-500 emellett plusz védőréteget kapott, az üveg oldallapi panel mellett az előlap is egy átlátszó panellel van ellátva.

Az első oldalát tekintve a DF-500 valóban futurisztikus benyomást kelt, olyan mint valami százéves űrutazásra tervezett hibernációs kamra, csak nem lefagyasztott test van az üveg mögött, hanem három hűtőventilátor. A teljes fedlap egyben eltávolítható, mögötte kapott helyet a három 120mm-es ventilátor, ezeket LED-ekkel szerelték fel. A hátoldal azonban nagyon leegyszerűsített jellegű, itt nem található szerelt ventilátor és az alaplap helye is a lehető legegyszerűbb kialakítású.


A hátoldalra tekintve látható, hogy teljes méretű ATX tápegységnek van hely. Efelett található hét bővítőhely. A beszerelhető bővítőkártyákat két hüvelykszorítóval biztosított keret tartja. A hátoldal legfelső részébe 120mm-es elszívó ventilátort szerelhetünk, vertikális pozícióba állítva, hogy összehangolható legyen a később beszerelt processzorhűtővel.

Az Antec a gépház egyik oldalára hüvelykszorítóval szerelt üveglapot helyezett, a másik oldalt egyszerű fémlap fedi.

A felső részben egy mágneses alapon rögzített jókora hálós szűrő található. A fedlapra szintén három 120 vagy két 140mm-es ventilátor szerelhető. A DF-500 tartozéka egy modern gépház esetében elvárható, szokványos, I/O panel - ezen két USB 3.0 csatolófelület, két audiócsatlakozó, valamint reset gomb és ki-be kapcsoló gomb található.

Az alsó felületen egy hálós fémburkolat védi a tápegységet a portól és egyéb szennyeződéstől. Közvetlen emellett a hüvelykszorító meglazításával lehet állítani a HDD keret elhelyezkedését a gépházon belül, ez lehetővé teszi nagyobb radiátorok beszerelését az elülső részben.

Belső

A belső részhez az oldalsó panelokat rögztő hüvelykszorító csavarok eltávolításával férhetünk hozzá. Nagyon tágas, mert nincs külön optikai meghajtónak kialakított hely. A tápegységnek szánt hely fölé szintén fedlapot helyeztek, így a gépház belső része nagyon letisztult benyomást kelt. Ez egy szilárd fedlap, leszámítva az elülső részen található nyílást, így az előlapi részre 360mm-es radiátor szerelhető. Van továbbá két SSD hely, ezek láthatóak az oldalsó üveglapon keresztül.

A hátoldalon látható, hogy az alaplap keret körüli nyílásokat nem takarták gumibetétekkel. Az RGB ventilátorok színeit egy kis PCB vezérli. Az Antec a reset gombot is újrahasznosította, egyszerű kapcsolóként is használható. Emellett két további SSD rekesz kapott helyet, így a DF-500-ba összesen négy meghajtó szerelhető.

Az oldaló panel és az alaplap rekesz hátoldala közt 18mm hely található, ami nem tűnik soknak, de ahhoz pont elég, hogy a szükséges kábelek elférjenek és ne legyenek látható helyen.

A fedlap alatt két 3,5”-os meghajtó rekesze kapott helyet, az elülső részt pedig a hűtésnek szánták – legyen szó akár ventilátorról, akár radiátorról, ami legfeljebb 360mm nagyságú lehet.

A fedlap alatt a tápegység rekesz standard kivitelezésű, a tápegységet és a gépház vázát habszivacs választja el. E felett a hét bővítőhelyből hat fedele eltávolítható.

A fémrácsos szűrős fedlap esetében jól láthatóak a három 120 vagy két 140mm-es ventilátor számára szánt csavarlyukak. A fedlap alatt ránézésre elég hely van ahhoz, hogy további ventilátort beszereljünk, és ez jól megférjen az alaplap mellett. Itt egy ventilátorokkal ellátott nagyobb radiátor azonban már útban lenne.

A DF-500 dobozában mellékelik a gombok és I/O panel bekötéséhez szükséges standard kábeleket, valamint a 4-pines csatlakozókat a további RGB-eszközök bekötéséhez és irányításához, a reset gomb RGB kapcsolóként használatához. Az RGB eszközök energiaellátásáról szintén mellékelt Molex csatlakozó gondoskodik.

Összeszerelés

A DF-500 esetében az alaplap beszerelése nagyon egyszerű, fenti irányból és a jobboldalon rengeteg hely áll rendelkezésre a könnyű hozzáférhetőséghez.

Az SSD beszerelése szintén egyszerűen kivitelezhető a házon belül lecsavarozással, vagy a mellékelt két fémkeret egyikének használatával. Miután az SSD-t behelyeztük a keretbe, egyszerűen visszatesszük azt a helyére és hüvelykszorító csavarral rögzítjük.

A 3,5”-os meghajtó beszerelése nem igényel semmilyen eszközt. Mindössze betesszük a meghajtót a helyére, és a keretet visszatoljuk a fedlap alá.

A tápenység beszerelése két rögzítőcsavarral történik. A DF-500-ban rengeteg hely van, így a szokványosnál hosszabb egységet is használhatunk, ha erre igény van.

Teljesen belakva a DF-500 belseje is elég letisztult benyomást kelt. A kábeleket könnyen el lehet rejteni a kíváncsi szemek elől, de az elhelyezésükkel finoman kell bánni, mert ezen a téren helytakarékos megoldást választott a gyártó és az oldallap visszaszerelését nehezítheti, ha a kábeleket nem rendszerezzük.

Indítás után

Bekapcsolást követően a három előlapi ventilátor és a bekapcsológomb is azonnal világít. A reset gombbal állíthatóak a színek, valamint néhány egyszerűbb animáció a fények váltakozására. Vörös, zöld, sárga, narancssárga, kék, lila és kékesfehér színárnyalatok közül választhatunk.

Az oldalsó üveglapon át a gépalkatrészek többsége látható, a tápegység és a HDD azonban fedlap alatt van elrejtve. A DF-500 összeszerelve standard gépháznak látszik, mindennek megvan a helye és könnyen hozzáférhető.

Ár-érték arány

Az Antec Dark Fleet DF-500 a régi Dark Fleet gépházak nyomdokaiba lépett, melyek nem csak annak köszönhetően voltak népszerűek, hogy több előreszerelt ventilátorral rendelkeznek, hanem emellett rendelkeztek néhány bónusz kiegészítővel és egyedi dizájnnal lettek tervezve. Ezzel a Dark Fleet letett valami olyat az asztalra, amit a gyártók többsége nem.

Összességében, az Antec Dark Fleet DF-500 egy impozáns külsejű gépház, három előreszerelt ventilátorral és RGB fényekkel. Mindemellett a fények váltakozása egyszerűen, egyetlen gombnyomással irányítható. Az Antec ráadásul kiváló munkát végzett a szűrő felületek terén, a beszerelt szűrők és rácsozás gondoskodnak arról, hogy minden hardver tisztán és kifogástalan állapotban maradjon.

A belsőt tekintve egy fém válaszlap gondoskodik arról, hogy minden a helyére kerüljön, de az ebben az árkategóriában megszokott gumibetétek használata nélkül. A hat bővítőhely alkalmazásával a Dark Fleet DF-500 gyakorlatilag bármilyen konfiguráció felépítéséhez használható, aligha fogunk ilyen téren akadályokba ütközni, míg az edzett üveg oldallap segít némileg ellensúlyozni az előlapi díszpanel által nyújtott törékeny benyomást.

A Dark Fleet DF-500 valóban nagyon futurisztikus benyomást kelt, ebben az árkategóriában kiemelkedő mainstream gépház. RGB, edzett üveg, fém fedlapok, LED vezérlés – ez mind egy helyen, és pontosan azt kapjuk, amit várunk.

NTG - PCX

2018. 10. 25

Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
i3 lesz az i7-ből Nagyot fordult a kocka az IT piacon, mikor az AMD bemutatta tovább fejlesztett Ryzen processzorait. A harmadik generációs Zen CPU-k megjelenésével több magot és több logikai szálat kapunk a pénzünkért, a megnövekedett magonkénti teljesítményt viszont már az Intel sem hagyhatta figyelmen kívül. A kérdése tehát, hogy milyen választ ad a kék gyártó, a soron követező, 10. generációs asztali processzoraival. A legfrissebb hírmorzsák szerint, újragondolják a Core i szériát, és a belépő kategóriában is bevezetik, a többszálas munkavégzést. 2020-tól tehát az i3 processzorok is rendelkeznek majd Hyperthreading funkcióval, vagyis 4 maggal és 8 szállal dolgoznak majd. No nem új fejlesztésről van szó, egészen konkrétan a 2017-es i7 lesz az i3-as kupak alatt. A kissé esetlenül hangzó i3-10100, a SiSoftware adatbázisában bukkant fel, és twitteren tette közszemlére, egy TUM_APISAK nevű felhasználó. A leírás szerint, a processzor négy magos, nyolc szálas, alap órajele pedig 3.6GHz. A pletyka szerint, a Comet Lake processzorok mindegyike Hyperthreading képes lesz, vagyis az i5 hat maggal és tizenkét szállal, az i7 nyolc maggal és tizenhat szállal, az i9 pedig tíz maggal és húsz szállal támad majd. Valódi újdonságokról persze továbbra sem beszélhetünk, ugyanis a 2020-ban érkező Comet Lake, továbbra is a Sky Lake architektúrára épül majd. Viszlát Kaby Lake Eközben az Intel bejelentette, hogy hamarosan végleg búcsút int azon asztali processzorainak, melyek a Kaby
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres