fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 19
A merev konfig visszatér? - i9-9900K/RTX2080 számítógép teszt
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 09. 30
Egy kissé merev, de így szeretjük - 9900K/RTX2080Ti merev csöves vízhűtéssel
2019. 09. 30
IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen
2019. 03. 06

7th Sector az Inside nyomdokain, új Xbox One S érkezik és elmarad a Ubisoft felvásárlása

Cyberpunk puzzle az Inside nyomdokain?

A Playdead stúdió játékai nem csak a játékosokra voltak nagy hatással. Megjelenésük óta számos játékfejlesztő, és több stúdió is ihletet merített a Limbo nyomasztó, és az Inside elgondolkodtató kalandjaiból.

Az ember itt csak díszlet


Nagy csendben érkezett a független orosz fejlesztő, Sergey Noskov alkotása, mely egy cyberpunk jövőbe ágyazott ügyességi puzzle játék. Akik kedvelték az Inside titokzatos és borús disztópiáját, azoknak a 7th Sector robotokkal és neon reklámokkal tömött világát is érdemes lehet meglátogatniuk. A stílus több képviselőjéhez hasonlóan, ezúttal sem egy elavult humanoid útját kell egyengetnünk, helyette egy öntudattal rendelkező digitális szikrát vezethetünk keresztül a gépesített jövő egyre növekvő kihívásain.


A Playdead játékához hasonlóan, itt is fontos szerepet kap az irányítás pszichológiája, ám ezúttal élő személyek helyett elektromos szerkezetek felett vehetjük át az uralmat, és rendszerek feltörésével gyakorolhatunk kontrollt mások felett. Az egészen egyszerű, ártalmatlan eszközök mellett komoly harci gépezeteket is megszállhatunk, így a logikai feladatok mellett még a lövöldözős részeket sem nélkülözi a játék. A trailerben változatos helyszíneket és hangulatos művészi dizájnt látunk, amiért így elöljáróban is jár a dícséret, a magányos fejlesztőnek. Utunk során az emberi tényező háttérbe szorul majd, és talán éppen a mesterséges intelligencia lázadási kísérletét próbálhatjuk meg sikerre vinni. Nem kizárt, hogy később átfogóbb cikk is készül ebből az ígéretes egyszemélyes projektből, de addig is mindeképp ajánljuk az egyedi megközelítésű csemegék kedvelőinek, mely a STEAM felületén beszerezhető, ára pedig nagyjából 3400 Ft.


Májusban új Xbox One S érkezik

A csökkentett méret sokak számára vonzóvá teheti


A pletyka, miszerint a Microsoft új Xbox One változatok kiadását tervezi, két hónapon belül valósággá válik. Az óriáscég rendkívül rosszul menedzselte szerepét a jelenlegi konzolgenerációban, mely készülékük 2013-as megjelenése óta tart. A rivális Sony konzoljából több mint dupla annyi fogyott, a PS4 már tavaly átlépte a 80 milliós eladási számot, és ezt a tetemes különbséget az erősebb hardverrel szerelt, 4K-s játékélményre képes Xbox One X sem tudta érdemben lefaragni. Miközben a Nintendo Swtich alig két év alatt átlépte a 30 millió eladott példányt, az Xbox még az ünnepi szezonban sem túl kelendő. A Microsoft már szinte kísérletet sem tesz a közönség számára vonzó, exkluzív játékok kiadására - hátrányát inkább az online szolgáltatások erősítésével próbálja csökkenteni.

Aki szeret lemezeket csereberélni, az jobban jár a hagyományos S változattal


Ennek lesz következő lépcsőfoka az "Xbox Maverick" fantázianéven készülő új változat, ami végül "Xbox One S All-Digital Edition" néven láthat napvilágot, a windowscentral.com információi szerint. A koncepció lényege, hogy az új kiadás kizárólag a digitálisan értékesített, illetve letöltött tartalmak elérését teszi lehetővé. A cégvezetők észjárását nehéz lenne megérteni, hiszen nem biztos, hogy a lemezolvasó elhagyása annyival csökkenti majd a gép árát, hogy megérje a vásárlóknak azt választani a hagyományos változat helyett. Ezzel a döntéssel nem csak dobozos játékok lehetőségétől vágják el a felhasználókat, hiszen az Xbox One az egyetlen olyan játékkonzol, melynek optikai meghajtója alkalmas 4K-s Bluray filmek lejátszására is. A cég jó ideje elöl jár a digitális átállásban, így nem lenne meglepő, ha döntésükkel a néhány éven belül érkező, új generációs készülékek fogadtatását szeretnék monitorozni. Ha a kizárólag digitális tartalmakkal dolgozó gép pozitív fogadtatásra lel, nem kizárt, hogy a Microsoft már a közeljövőben teljesen leáll a lemezes tartalmak értékesítésével. A felhasználók reakciói egyelőre elég vegyesek, hiszen a játékosok számára kedves visszafelé kompatibilitást is megnehezíti majd az eszköz. Eddig az egyre bővülő listán szereplő Xbox Classic vagy 360 lemezeket elég volt a gépbe helyezni, és a frissített változat letöltésével játszhatóvá is váltak. A régi DVD-k letöltő kódra cserélése viszont kissé körülményesnek hangzik, a gyűjtők pedig nem szívesen válnak meg szeretett kedvenceiktől. Az "Xbox One S All-Digital Edition" várhatóan áprilistól lesz előrendelhető, és májusban kezdődhet meg az értékesítése. A One X frissített verziójáról, illetve a várható árakról egyelőre nincsenek információk.


Megúszta a felvásárlást a Ubisoft

Megúsztuk


A francia Ubisoft 1986-ban kezdte meg kiadói tevékenységét, néhány évvel később belekezdett a játékfejlesztésbe is, és 1996-ban vált részvénytársasággá. Ekkor még biztosan nem sejtették, hogy a Rayman vagy Assasin's Creed szériákkal világsikert érnek el, ahogy azt sem, hogy egyszer hadakozniuk kell egy gigantikus médiavállalattal. A szintén francia Vivendi számára már nem volt idegen a videojátékipar, hiszen a szintén hatalmasra nőtt Activision-Blizzard csoportosulás, 2013-ben vásárolta meg 8.2 milliárd dolláros függetlenségét.

Marad a gazda


Alig két évre rá újabb hírek jelentek meg a konglomerátum felvásárlási kísérletéről. Az első információk szerint ekkor 161 millió dollár értékben tettek szert Ubisoft részesedésre, ezzel a lendülettel 6.6%-ot harapva ki a cégből. A tempón ugyan lassítottak az évek alatt, de a befolyásuk fokozatosan nőtt, míg 2018-ban egy kínai nagyvállalat - a több sikeres kiadót és brandet magáének tudó Tencent - segített véget vetni a huzavonának. A leggazdagabb kínai férfi irányítása alatt álló társaság szigorú feltételek mellett kötött megállapodást a Ubisofttal, hogy a közös üzletből származó pénzből a kiadó végevethessen a részvényei bekebelezésének. Ekkor a Vivendi viszakozott, és az utóbbi évek egyik legügyesebb trükkjével, kétszer annyi pénzt zsebelt be az eladott részvényekkel, mint amennyit eredetileg elköltött.

Mindig van egy nagyobb hal


A történet Március 5-én ért véget, mikor a Reuters tájékoztatása alapján a Vivendi a maradék értékpapírjaitól is megszabadult. A felvásárlás kezdeményezéséhez eredetileg 30%-os többségi tulajdonnal kellett volna rendelkeznie, ám erre végül nem került sor, a tetőpont 27.3% volt. Az utolsó hadmozdulattal 429 millió €-t zsebelt be, 5.9%-os tulajdonrész értékesítésével. A nyilatkozatuk szerint az óriásvállalat minden részvénytől megvált, és legalább öt évig tartózkodik az Ubisoft részvények legkisebb mértékű megszerzésétől, ugyanakkor továbbra is igyekszik megtartani jelenlétét a jétkiparban.

2019. 03. 06

Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
i3 lesz az i7-ből Nagyot fordult a kocka az IT piacon, mikor az AMD bemutatta tovább fejlesztett Ryzen processzorait. A harmadik generációs Zen CPU-k megjelenésével több magot és több logikai szálat kapunk a pénzünkért, a megnövekedett magonkénti teljesítményt viszont már az Intel sem hagyhatta figyelmen kívül. A kérdése tehát, hogy milyen választ ad a kék gyártó, a soron követező, 10. generációs asztali processzoraival. A legfrissebb hírmorzsák szerint, újragondolják a Core i szériát, és a belépő kategóriában is bevezetik, a többszálas munkavégzést. 2020-tól tehát az i3 processzorok is rendelkeznek majd Hyperthreading funkcióval, vagyis 4 maggal és 8 szállal dolgoznak majd. No nem új fejlesztésről van szó, egészen konkrétan a 2017-es i7 lesz az i3-as kupak alatt. A kissé esetlenül hangzó i3-10100, a SiSoftware adatbázisában bukkant fel, és twitteren tette közszemlére, egy TUM_APISAK nevű felhasználó. A leírás szerint, a processzor négy magos, nyolc szálas, alap órajele pedig 3.6GHz. A pletyka szerint, a Comet Lake processzorok mindegyike Hyperthreading képes lesz, vagyis az i5 hat maggal és tizenkét szállal, az i7 nyolc maggal és tizenhat szállal, az i9 pedig tíz maggal és húsz szállal támad majd. Valódi újdonságokról persze továbbra sem beszélhetünk, ugyanis a 2020-ban érkező Comet Lake, továbbra is a Sky Lake architektúrára épül majd. Viszlát Kaby Lake Eközben az Intel bejelentette, hogy hamarosan végleg búcsút int azon asztali processzorainak, melyek a Kaby
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres