Natur Tanya Máriatövismag liszt.
Tradicionálisan már évszázadok óta alkalmazott. A máriatövis hozzájárulhat a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövetek és a sejtek regenerációjához és az emésztés támogatásához. A termék élelmi rostban gazdag.
Összetevők:
100% máriatövismag (Silybum marianum) liszt
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 832 kJ/201 kcal
Zsír: 5 g
- amelyből telített zsírsavak: 1 g
Szénhidrát: 3 g
- amelyből cukrok: 2 g
Rost: 32 g
Fehérje: 20 g
Só: 0,01 g
Felhasználási javaslat:
napi 3x1 teáskanálnyi mennyiséget joghurttal vagy mézzel elkeverve fogyasszuk. Sütéshez 1:4 arányban adagoljuk búzaliszthez. Külsőleg alkalmazva ugyancsak mézzel, joghurttal pasztává keverve, frissítő arcpakolásként használhatjuk. Használható különböző fogások kiegészítéseként, főételekhez, kenyerekhez, kekszekhez, és más péksüteményekhez. A máriatövisnek nagyon enyhe íze van, ezért könnyedén hozzá lehet adni akár smoothie-khoz, akár levesekhez sűrítésként.
Receptek:
Minden mentes almatorta sütés nélkül
Hozzávalók:
70 dkg alma, 3 csapott ek máriatövismag liszt, 2 ek útifű maghéj, 1 citromból nyert citromlé, 1 ek xilit, fahéj ízlés szerint, 1 marék mazsola, 10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Minden hozzávalót az almához adunk, és jól összedolgozzuk. Egy formába beletesszük az almás masszát, majd a hűtőben pihentetjük pár órán át. Utána szépen szeletelhető.
Áfonyás smoothie máriatövissel (vegán)
Hozzávalók:
1 csésze aszalt vagy fagyasztott áfonya
1 nagy friss vagy fagyasztott banán
1 teáskanál maca por
1 teáskanál máriatövismag-liszt
1 teáskanál chia mag
1 csésze víz vagy növényi tej
egy marék friss mentalevél
Elkészítés: Turmixgépbe öntsük össze a hozzávalókat és turmixoljuk össze. Tökéletes „reggelindító” energiabomba.
Tárolás:
fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Frissessége megőrzése érdekében hűtőben tárolandó!
Származási hely: Magyarország
Forrás: gyártó/forgalmazó 2025. január