fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 19
A merev konfig visszatér? - i9-9900K/RTX2080 számítógép teszt
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 09. 30
Egy kissé merev, de így szeretjük - 9900K/RTX2080Ti merev csöves vízhűtéssel
2019. 09. 30
IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen
2018. 10. 26

Logitech G29 Driving Force áttekintés

A Logitech G29 Driving Force egy ún. force feedback kormány; arra lett tervezve, hogy az ilyen játékokban valódi versenyautó érzetét keltse, és a játék a lehető legjobban elveszítse azt az érzést, hogy valójából csak képernyő előtt ülünk. Egyike annak a kevés kormánynak, ami PS4-gyel is használható, de emellett PS3-mal és asztali számítógéppel is működik.

Első körben azt kell tudni a Logitech G29-ről, hogy nem sok előrelépést hozott a korábbi modellhez, a G27-hez képest. A G29 ereje abban rejlik, hogy a korábbi modellnek kompatibilitási problémái voltak, de a G29 Driving Force már kifogástalanul működik PS4-gyel, és a fent említett felületek közül bármelyiken használható.

Akik a korábbi modellt is használták már, azonnal észreveszik, hogy a Logitech G29 pont úgy néz ki, mint a G27. A 27 cm átmérőjű kormányt fém keretre építették, erre bőr huzat került. Külleme könnyedén meggyőzi az embert arról, hogy nem játék, pedig tényleg az. A bőr huzat nagyon lényeges rész, mert hasonló árkategórián belül a G29 fő riválisának tekinthető Thrustmaster kormányoknak gumi borítása van.

A G29 kormány 100%-ban plug and play módon működik, nem kell telepíteni. Elég rákötni a pedálokat a kormányra, majd a kormányt a PS-re, és máris használatba vehető. A rendszer automatikusan felismeri a kormányt, ami így azonnal használható a DriveClub, Project Cars és hasonló zsánerű játékokhoz. A G29 kormány PS3 és PS4 kompatibilitás módban egyaránt használható, ami azért fontos, mert a PS4 az ehhez hasonló eszközökben kommunikációt folytat egy plusz biztonsági chippel, emiatt a Logitech korábbi – G25 és G27 – modelljei nem támogatták a PS4-et.

A G29 esetében megjelentek újabb színes gombok, ezeket nagyon sokan kritizálják, és megoszlanak a vélemények abban, hogy szükség van-e egyáltalán ilyesmire. A kék gombok a PS kontrollfelületének megfelelője, míg a vörös tárcsa lehetővé teszi az autó bizonyos paramétereinek állítgatását.

G29 pedálegység

A pedálegység kialakítása rém egyszerű, és ez az egyik legerősebb érv, amiért érdemes a G29-et választani a Thrustmaster kormányokhoz képest. Kevésbé kell kitámasztani, mint a korábbi G-sorozatú modelleket. Egyszerű hármas felosztás van: gyorsító, fék és tengelykapcsoló – mindegyik egyéni feszültség stílussal, és nagyjából tükrözi azt, amit egy igazi gépjármű esetében tapasztalunk.

A G29 nagy előrelépése a fék terén mutatkozik, ami abszolút haladó jellegű tervezés, jobban lenyomva nagyobb feszültséget ad, nagyobb kontrollt biztosít a fékerő felett, és realisztikusabb érzetet kelt, mint a korábbi és rivális modellek. A G-sorozat béli elődökhöz képest fejlettebb funkcióval rendelkezik, de a Thrustmaster T300 RS pedálegységénél is jobb minőségű a G29.

Igazából a Logitech G27-et használók gyakran odáig mentek, hogy félbevágott teniszlabdát helyeztek a pedál alá, hogy padlóig taposott fék esetén visszaadja a realisztikus érzetet, így öröm látni, hogy a Logitech beépítette ezt az új típusú pedálegységbe.

Teljesítmény és force feedback

A jó kialakítású pedálok és színes bónusz gombokon felül a G29 esetében további extrát jelent a kormány középpontja felett helyet kapó LED-es kijelző. Ez egyfajta számlálóként funkcionál – jelzi, mikor kell sebességet váltani, ami különösen akkor hasznos, ha alacsony hangerővel játszunk.

A sebességváltás a kormány két oldalán található karral történik. Ezek erős, fémből készült karok, valós érzetet adnak a sebességváltásnak.

Maga a kormánykerék 900 fokban elforgatható, vagyis két és fél fordulatot engedélyez, mielőtt lezár. A Logitech G29 elég erős force feedback-kel rendelkezik, a Project Cars esetében egyéni testreszabás nélkül ez az erő elég nagy ahhoz, hogy 30-40 perc játék után fájjon a keze, szintén visszaadva azt az érzetet, hogy ténylegesen egy száguldó versenyautót kellett irányban tartanunk. Míg a kormány nélküli játék esetén főleg a látvány és a hang ad visszajelzést arról, mi történik a kocsival, a force feedback kormány visszaadja a valós gépjármű érzetét, érezteti a felhasználóval, hogy a versenyhelyzetben a fizika törvényei ellenünk működnek. Jól érezhető ez a DriveClub esetében, de a Project Cars-nál méginkább valósághű.

Persze, a Logitech G9 Driving Force mindezzel sokkal megterhelőbbé és figyelemigényesebbé teszi a játékot. Egérrel játszva lehet stresszes munkanap után kikapcsolt aggyal versenyezni, de force feedback kormánnyal ez nem így történik, a játék tényleg valós igénybevételt jelent.

Miért pont a Logitech G29?

A Logitech G29 kormány fő riválisa a Thrustmaster hasonló árkategóriás terméke lehet, de a G29 egyértelmű előnyben van, a bőr huzat jóval kényelmesebb és kellemesebb tapintású az egyszerű gumi külsőnél.

A korábbi Logitech kormányokat használók szintén érdemes elgondolkozzanak a G29 megvételén, mert a G29 már kompatibilis PS4-gyel, emellett rajta van az a LED-es indikátor, ami a G25-ről és G27-ről még hiányzott. Előrelépés történt emellett a pedálegység terén, a fékezés jóval realisztikusabb érzetű, mint a G-sorozat korábbi modelljeinél. Nem sok kormány van, ami kompatibilis a PS4-gyel és egyáltalán nem adódnak vele problémák, de a G29 határozottan ezek közé tartozik.

NTG - PCX

2018. 10. 26

Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
i3 lesz az i7-ből Nagyot fordult a kocka az IT piacon, mikor az AMD bemutatta tovább fejlesztett Ryzen processzorait. A harmadik generációs Zen CPU-k megjelenésével több magot és több logikai szálat kapunk a pénzünkért, a megnövekedett magonkénti teljesítményt viszont már az Intel sem hagyhatta figyelmen kívül. A kérdése tehát, hogy milyen választ ad a kék gyártó, a soron követező, 10. generációs asztali processzoraival. A legfrissebb hírmorzsák szerint, újragondolják a Core i szériát, és a belépő kategóriában is bevezetik, a többszálas munkavégzést. 2020-tól tehát az i3 processzorok is rendelkeznek majd Hyperthreading funkcióval, vagyis 4 maggal és 8 szállal dolgoznak majd. No nem új fejlesztésről van szó, egészen konkrétan a 2017-es i7 lesz az i3-as kupak alatt. A kissé esetlenül hangzó i3-10100, a SiSoftware adatbázisában bukkant fel, és twitteren tette közszemlére, egy TUM_APISAK nevű felhasználó. A leírás szerint, a processzor négy magos, nyolc szálas, alap órajele pedig 3.6GHz. A pletyka szerint, a Comet Lake processzorok mindegyike Hyperthreading képes lesz, vagyis az i5 hat maggal és tizenkét szállal, az i7 nyolc maggal és tizenhat szállal, az i9 pedig tíz maggal és húsz szállal támad majd. Valódi újdonságokról persze továbbra sem beszélhetünk, ugyanis a 2020-ban érkező Comet Lake, továbbra is a Sky Lake architektúrára épül majd. Viszlát Kaby Lake Eközben az Intel bejelentette, hogy hamarosan végleg búcsút int azon asztali processzorainak, melyek a Kaby
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres