fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 03. 27
Isteni teljesítmény extrém áron? MSI MEG X570 GODLIKE
2020. 03. 27
Az új mobil AMD odaszúrt a 3950X-nek is!
2020. 03. 27
Ezekkel az alkatrészekkel vigyázz, ha gépet építesz!
2020. 03. 26
Most ingyen beszerezhető a World War Z!
2020. 03. 26
EUV gyártás és DDR5? Érkeznek a Samsung újdonságai
2020. 03. 26
AMD videokártyák lopott adatait árulja egy ismeretlen!
2020. 03. 25
200W TDP és kompakt méret? Thermalright Black Eagle
2020. 03. 25
Predator: Hunting Grounds? A hétvégén ingyen vadászhatunk!
2020. 03. 25
Elhalasztja a karbantartást az ELMŰ
2020. 03. 24
Egy csokornyi Windows sebezhetőségre derült fény
2020. 03. 24
Áramkimaradás várható az egész országban
2020. 03. 24
DOOM Eternal. Ezt most miért kellett?
2020. 03. 23
Korlátozások és fejlesztések a stabil netkapcsolatért
2020. 03. 23
DirectX 12 Ultimate és új VULKAN Ray Tracing!
2020. 03. 22
Joakim és Joakim, apró számítógép a mindennapokra
2020. 01. 29

Pénztárcabarát AMD konfig a mindennapokra!

Nem olyan régen sokak kérésére egy eléggé jó ár-érték arányú konfigurációt teszteltünk videóban. A nagy érdeklődésnek eleget téve úgy gondoltuk, hogy kicsit közelebbről is megnézzük az említett számítógépet, és esetenként kitérünk arra, hogy némi ártöbblettel hogyan is lehetne kimaxolni a dolgokat.

Kezdjük az alapoknál, ami nem más mint az alaplap. A vásárlónk a Gigabyte B450M DS3H nevezetű alaplapot választotta. Jelenleg kb 23 000 forintért található meg az oldalunkon. Micro-ATX méretű, M.2 foglalattal és apróbb világítással is rendelkezik. Érdemes megjegyezni, hogy már a 3. genes Ryzen processzorokkal is tökéletesen működik, csak biost kell rajtuk frissíteni. Igazából azon felhasználóknak, akik nem szeretnének tuningolni és pénztárcabarát megoldásra van szükségük, azoknak ez a deszka egy megbízható választás.
Processzornak egy Ryzen 5 2600 lett beválasztva, ami a 3000-es széria megjelenésével felkúszott a bestbuy kategóriába. Teljesítményben hibátlan és árban is rendkívül kedvező. Jelenleg 40 000 forint között mocorog az oldalunkon. 6 mag 12 száll és 3,4 ghz-ért szerintünk se egy rossz választás. A proci alap hűtője igazából egy jól szellőző házban megfelelő ha nincsen extrém módon terhelve, bár hosszútávon nem árt egy profibbat vásárolni. Persze előtte mindenképpen nézzük meg, hogy befér-e a gépházunkba.


Memóriából a Kingston 8GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMP HX430C15PB3/8 típúst választotta. 3000Mhz és CL15-ös időzítéssel van ellátva, ami nem rossz memóriára utal. Jelenleg olyan 16 000 Ft körül mozog. Viszont ez lenne az első olyan pont amibe kicsit módosítanánk. Sokkal jobb lenne egy 2x4-es modul a single channelnél! Hasonló tulajdonságokkal ellátott memóriát kb 1000 Ft többletért találunk az oldalunkon. Ezzel a kis módosítással egy stabilabban működő gépet kapunk, persze lehet még fokozni a dolgokat és mondjuk 2x8gb 3200mhz-re lépkedni, de az már lényegesebb ráfizetéssel járna.


Videokártyának egy viszonylag régi de tapasztalt motoros lett választva, ez pedig az MSI RX570 8GB GDDR5 Armor 8G OC. Most, hogy a bányászat pihenő pályán van, így ismét elérhető áron lehet kapni ezeket a kártyákat... már ameddig ugye forgalomban vannak, ugyanis nem mai darabokról beszélünk. Jelenleg 57 000 forint körül alakul az áruk. Némi kompromisszummal a Full HD 60FPS simán kisajtolható a kártyából, ami természetesen még a mai napig becsülettel megállja a helyét.


Tárhelynek a Toshiba 1TB 64MB HDWD110UZSVA merevlemez lett választva, ami teljesen jó és a célnak megfelel. Azonban itt lenne a 2. olyan pont amibe módosítanánk. Mivel már 2020-at írunk és mindennél többet jelent / számít a gyorsaság ezért mi belepakolnánk az összeállításba egy SSD-t. Még ha csak egy sima Sata m.2-es és 240gb-s akkor is! Nem egy eget rengetően nagy összeg és higgyétek el, nagyon megtudja dobni a gép sebességét. Az operációs rendszerünket kényelmesen rá tudjuk telepíteni és még bőven marad hely a többi, sűrűn használt programnak. Mi a Western Digital 240GB WDS240G2G0B M.2 SSD-t néztük ki, ami jelenleg olyan 11 500 forint körül van.


Tápegységből a Chieftec Smart 500W CTGPS500A8-at választotta a vásárlónk, amit egy eléggé alsó-középkategóriás terméknek tudnánk besorolni. Itt szívesen módosítanánk inkább egy FSP 500W Hyper típusú tápra, ami kb 3000 forinttal drágább de sokkal több tulajdonsággal rendelkezik és azokat jobb minőségben nyújtja. Ezt nagyon nem is részletezném, lent láthatjátok.


Nem szabad elfelejtenünk, hogy a tápegység választáskor érdemes minőségibb darabot választanunk, hiszen ez fogja energiával ellátni (remélhetőleg hosszú ideig) a számítógépünk alkatrészeit. Háznak egy rendkívül népszerű darab lett választva, ez pedig a Zalman Z9 NEO (fekete). Kb naponta megfordul nálunk, ugyanis letisztult formáját és könnyű szerelhetőségét sokatok kedveli. A szellőzése már hagy némi kivetnivalót. Az elejébe szerelhető pár venti, azonban az előlapi ajtó a szellőző rácsokat szinte teljes mértékben lefedi. Felülre is szerelhető ventilátor, azonban akkor már egy rendkívül hangos számítógépről beszélhetünk. Ha jól szellőző házban gondolkodunk és maradni szeretnénk a Zalmannál, sőt még design szinten is itt maradnánk, akkor a Zalman S2 nem egy rossz választás. Kb. 9300 forint, ami jóval olcsóbb a Vásárló által választott Z9 Neonál. A ház cserével már meg is spóroltuk közel azt az SSD-t amit feljebb említettünk.


Most, hogy a számítógép külsejét és belsejét kibeszéltük, nézzük is meg, hogy milyen eredményeket hozott a játékok alatt. Mindegyik játékot FHD (1920x1080p), és High beállításokon futtattuk.


Ha a Red Dead-be kicsit még játszunk a beállításokkal (mert ugye bőven van rá lehetőség), akkor abból is simán kihozható a 60 FPS. Összességében a mért eredmények igazolják, hogy egy alap játékos AMD konfignak teljesen megállja a helyét és végösszeget is 200 ezer Ft alatt sikerült tartani. Költséghatékony megoldást kínál mindazoknak, akiknek némi csiszolgatással megfelel a FullHD játékmenet. Ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor ide kattintva megvásárolhatod.

N.I - PCX

2020. 01. 29

A végletekbe, és tovább! 1,4 milliós PC az asztalon!
Aktuális konfiguráción erős és dizájnos hardverek egyvelege, mely akár az Asus kiállítási darabja is lehetne, ha az alaplap nem az MSI kínálatából származna. Lássuk mit nézett ki magának a vásárlónk, aki 1,4 millió forintot költött erre a masszív erőműre. ASUS GX601 ROG STRIX HELIOS Mi mással kezdhetnénk, mint a házzal, ami kiállásával azonnal magára vonja a figyelmünket. Egy korábbi tesztünkben szerepelt a hasonló Asus TUF GT501, ám a Helioshoz képest az még egy visszafogott darab, és fele ennyibe kerül. A 250 x 565 x 591 mm-es dimenziók jóformán saját külön szobát követelnek maguknak, és talán még az informatika után kevésbé érdeklődő vendégeink is elidőznek fölötte, ha a szobába lépve meglátják. Nagyrészt minőségi alumínium, üveg, illetve némi acél és műanyag egyvelege alkotja ezt a monstrumot, aminek tetején összefűzött hordszíjat láthatunk. A gyártó úgy gondolta, hogy ez a ház kiváló választás LAN partyk megtartásához, ám ha figyelembe vesszük, hogy a ház üresen is 18 kilós, valószínűleg ez inkább dizájnelemként funkcionál majd. Mivel egy másfél milliót súroló összeállításról van szó, az amúgy 50 kilós teherbírásra hitelesített pánt valószínűleg csak a port gyűjti majd, így érdemes lehet inkább elcsomagolni. Az oldallapok és az előlap is edzett üveg, előbbi kettő színezett, utóbb viszont áttetsző, LED megvilágítású ROG díszítéssel. A panelek ügyes rögzítőtalpakkal fektethetők a helyükre, és gombnyomással távolíthatók el, mely a prémium kategória egyik legke
Csendes szörnyeteg közel 460 000 forintért! 3600X/RTX2070 S teszt
Pár hete videóban bemutattunk egy 500 000 forint alatti gépet, amiről úgy gondoltuk, hogy most részletesebben is szemügyre vesszük.  Ha nem láttátok volna a videónkat akkor ezt itt pótolhatjátok: Alaplapok közül a vásárlónk a Gigabyte B450M S2H-t választotta. Ez az alaplap micro-ATX szabvánnyal rendelkezik. Árban rendkívül kedvező, valószínűleg a vásárló itt szerette volna megszorítani egy kicsikét a pénzcsapot. Ez onnan is látszik, hogy a ház ATX méretű, a lap mégis kisebb az ATX szabványnál. Egyébként az oldalunkon jelenleg olyan 20 000 forint környékén mocorog az S2H ára. A nagyobb méretű testvéreire már azért + 10 000 forintot rá kell számolni. Véleményem szerint egy nagyobb lap jobban nézne ki egy ekkora házban… Na de mindegy is, nézzük a részleteket. Ahogyan azt már feljebb leírtam, micro-ATX-es lapról beszélünk, ami egy BIOS frissítésnek köszönhetően támogatja a 3. generációs Ryzen processzorokat. 2db DDR4-es ram foglalattal rendelkezik, ami akár 32GB rendszermemória kezelésére is képes. Egészen 3600Mhz-es OC-t támogat a memóriáknál. Támogatja az ECC Unbuffered DIMM 1Rx8/2Rx8 memóriamodulokat (non-ECC módban). Kezeli a non-ECC Unbuffered DIMM 1Rx8/2Rx8/1Rx16 memóriamodulokat. És ami manapság minden játékos számára elengedhetetlen az az XMP (Extreme Memory Profile) memóriamodulok támogatás. Csatlakozók tekintetében annak ellenére, hogy kis lapról beszélünk eléggé szépen bővelkedik: 1 x D-Sub port, maximálisan támogatott felbontás: 1920x1
Frankó konfig háromszázért? - Ryzen 5 3600X/GTX 1660 teszt
Háromszázezer forint? Ez az összeg egyfajta lélektani hátár, amiért a vásárló már érthető módon olyan gépet szeretne, ami némi kompromisszummal ugyan, de megbirkózik az új játékokkal, és még évek múlva sem nevezhető majd elavultnak. Ez az összeállítás jogosan versenyzik ezért a pozícióért, nézzük is meg, hogy miből áll össze, és hogyan teljesít játékok alatt. Cooler Master MasterBox K500L A gyártó két éve mutatta be ezt a közepes méretű tornyot, mely letisztult megjelenést és jó szerelhetőséget nyújt a megfizethető, de minőségi házat kereső játékosoknak. Praktikusnak szánt belteret, és stílusos előlapi dizájnt kapott, amivel igyekszik megkülönböztethető maradni márkatársaitól és konkurenciától egyaránt. Az igényesség érzetét az anyaghasználat is megerősíti, ám ez nem az egyetlen ok, amiért évek óta rendkívüli népszerűségnek örvend a felhasználók között. Az ATX, mATX és Mini-ITX lapokat fogadó ház előlapja két vörösen izzó ventilátort rejt, egy harmadikat pedig a szokásos hátsó helyre rögzítettek. A szellőzés remek, de ha egy kicsivel több zümmögést is elviselünk, előre még egy, felülre még két 120mm-es helyezhető. Ha AIO hűtésben gondolkodnánk, előre akár 280mm-es radiátor is elférhet. Az alsó részt elbarikádozó beltér ismerős lesz, a pajzs alatt a max. 180mm-es tápnak, és a két 3.5” meghajtónak kialakított helyet találjuk. A beltérben 400mm-es VGA és 163mm-es CPU torony lehet a maximum. Kiváló szerelhetőség, jó szellőzés, és nagyszerű minőség, mindezt 20 000 Ft ala
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres