fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Single vagy Dual Channel? 1x16GB vs 2x8GB vs 2x16GB + Warzone Rage
RTX TITAN 24GB GDDR6X? GeForce esemény szeptember 1-én!
Tömeges elbocsátás a Mozillánál, a cég ismét átalakul
KC2500 - A Kingston gyorsított népszerű SSD sorozatán
A Windows 10 többé nem frissíti netről a drivereket
6 év garanciával érkeznek a megfizethető Asus TUF tápok
1.2 milliárd okoseszköz rejt durva biztonsági réseket
Az Intelt is feltörték, 20 GB céges adat lett nyilvános
Milyen számítógépet vegyek a gyereknek, amin jól fut a Fortnite?
F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
A TikTok és a WeChat is az USA tiltólistáján, Kína tiltakozik
Az Intel leiskolázza az AMD-t? Vagy mégsem? Jóképességű szerelők akcióban.
Az FBI szerint is ideje lenne elengedni a Windows 7-et
Új középkategóriás hűtők az ID-Coolingtól
2020. 07. 03

Creator 400M - igényes E-ATX torony az MSI-től

A tartalomgyártóknak készített ház nem csak ízléses és masszív, de tágas és csendes is egyszerre A természet törvényei szerint

Letisztult, igazi modern klasszikus


Az MSI a derült égből ejtette rá a piacra új Creator 400M névre keresztelt gépházát, mellyel elsősorban azokat a felhasználókat célozzák meg, akik legalább hobbi szinten foglalkoznak tartalomgyártással, esetleg a jövőben munkaállomások építését tervezik. Ez az E-ATX lapokat szívesen fogadó torony rendkívül letisztult megjelenést, minőségi anyaghasználatot, megfelelő szellőztetési lehetőségeket és zajmentes működést kínál a vásárlóknak. Bár ez elsőnek egyszerű marketingfogásnak tűnik, a tervezéshez állítólag Leonardo da Vinci közismert Vitruvius-tanulmányszolgáltatta az ihletet, és ha a megfelelő szögből tekintünk a házra, valóban előtűnnek az aranymetszés arányai. Őszintén szólva hasonlót inkább a Fractal Designe-tól vártunk volna, de ez már legyen az ő bajuk.

csak az igényesség üvölt,a többiről a hangszigetelés gondoskodik


Az épület 550 x 235 x 503 mm-es méretei alapján sejthetjük, hogy a kihasználható belső tér nem állít majd elénk különösebb akadályokat, és az is valószínű, hogy viszonylag kevés micro-ATX, vagy Mini-ITX lapnak ad majd otthont, de természetesen a lehetőségünk megvan rá. Ehhez mérten akár 180 mm magas processzorhűtőt is választhatunk, videókártyából pedig nem túlzás a 450 mm hosszú szörnyeteg sem. A ház két szárnyra oszlik, így természetesen alulra ültethetjük a legfeljebb 180 mm-es tápegységet, és itt kapott helyet a kettő darab 3.5 hüvelykes meghajtót fogadó tálcás keret is. Ha inkább 2.5 colos méretben gondolkodunk, a merevlemezek helyére azok is kerülhetnek, másik kettőt pedig hátul a megszokott vertikálisan elhelyezett lecsavarozható fémtálcákra tűzhetünk fel.

Hátul is kényelmesen jut hely mindennek


Az Creator 400M esetében a gyártó külön kihangsúlyozta a hűtés hatékonyságát, ám mielőtt a légterelőkre térnénk, álljunk egy pillanatra az ajtóként funkcionáló előlapnál, mely ránk bízza, hogy a masszív, de ízléses matt fedőlapot részesítjük előnyben, vagy inkább a kipattintható szellőzőráccsal ellátott, félig nyitott megoldást. Előbbi egyértelműen jobban fest, utóbbi viszont a légáramlat szempontjából jóval előnyösebb. Érdekes, hogy fent elfért egy 5.25 hüvelykes rekesz is, ami manapság kifejezetten kihalófélben lévő opció, de sokan biztosan örülnek neki. Mivel az optikai meghajtó helyére átalakítót is tehetünk, így, ha egy kártyaolvasó, egy hőmérős és LCD kijelzős ventiszabályzó, esetleg a még bőségesebb adattár tűnik jó ötletnek, a megoldás csak rajtunk áll.

Tízpontos anyagminőség és kivitelezés


A szellőztetéshez viszonylag konzervatívan állt az MSI, mivel az előlap mögé három darab 120/140 mm-es ventilátor kerülhet, ezen túl még egy 140 mm-es szerelhető hátulra, az I/O részleg alá.  Előre beépített ajándék 140 mm-es ventiket is találunk, kettőt elöl és egyet hátul, az AIO hűtésben utazók pedig ezeket szabadon leválthatják 360 mm-es és egy 140 mm-es radiátorokra. Alul felül nincsenek extra rögzítőpontok, de az MSI szerint ez egy precízen kialakított légcsatornát eredményez és kiegyensúlyozott légáramlást biztosít. Az előlapi I/O csatlakozók is szépen hozzák a manapság elvárható felhozatalt, a bekapcsoló és reset gombocskák mellett itt két USB 2.0, két USB 3.0, egy Type-C, és a két 3.5 mm-es jack állnak rendelkezésünkre.

Csendesen, egy rezzenés nélkül.


Végül időzzünk el egy kicsit a stílusos dizájnon, a hangszűrésen, illetve a felhasznált anyagok minőségén. Az igényes fém és műanyag elemek egytől egyig mikromilliméter pontossággal lettek megformálva, tehát az aranymetszésről ki is derült, hogy nem egészen légből kapott szöveg volt. Amire a tervezők még kifejezetten büszkék, az a megerősített zsanerékon közlekedő, sötétített edzett üveg panel. A büszkeség oka egyfelől a különleges háromrétegű üveg, mely az ipar első 5.38 mm vastag üvegpanelje. Ezután következik a hatásos zajcsillapítás, amit a fentre, előre és jobb oldalra gondosan beépített pamut szigeteléssel értek el, mely az ígéret szerint egy kellemesen csendes munkaállomást eredményez.

Csendes és magabiztosm mégsem ijesztő


Azt nehéz lenne tagadni, hogy a minőség minden porcikájából árad, ám ezzel el is érkeztünk az árszabáshoz, melyről sejthetjük, hogy nem az átlag felhasználók igényeihez és pénztárcájához igazodik majd. Bár az MSI-től még nem találunk hivatalos ajánlatot, némi kutakodás után rátalálhatunk a CCL Computers ideje korán listázott előrendelői árára. Az információ azóta ugyan eltűnt a weblapjukról, azt viszont még időben elárulta nekünk, hogy angol fontból átszámítva nagyjából 58 000 Ft-os árcímkét láthatunk majd.

2020. 07. 03

RTX TITAN 24GB GDDR6X? GeForce esemény szeptember 1-én!
Az NVIDIA lapátol némi extra memóriát az új AMPERE kártyák fedélzetére A játékosok nagy várakozásokkal tekintenek az új Geforce videokártyák érkezése elé, és bár a széria elnevezése még nincs kőbe vésve, a logika továbbra is az RTX 30 előtagot diktálja. Az új pletykák és szivárgások is egyre sűrűbben érkeznek, melyek rálátást engednek a szeptemberi startkor bemutatkozó sorozat hardveres felszereltségére és az egyes kategóriák megjelenési idejére is. Jelenleg a legtöbb hardveres újdonságokkal foglalkozó médium a Wccftech és a Videocardz értesüléseit lesi, hiszen ezek alapján az AMPERE GPU-k a vártnál is komolyabb memóriakészlettel lesznek megtámogatva. A napokban több előzetes beszámoló is megjelent a fent említett oldalakon, előbbi egy Nvidia-hoz köthető belsős forrásra hivatkozva közölt egy csokorra való félhivatalos érdekességet, köztük a kártyák megjelenésének idejéről, illetve az eltérő kategóriák bevezetésének sorrendjéről. Utóbbi az eddigi információkra rálicitóló fedélzeti memóriakészlet mennyiségéről adott előzetes tájékoztatást. Amit mindkét oldal biztosra vesz, hogy szeptemberben három felső kategóriás megoldás érkezik, a legerősebb konzumer kategóriás AMPER GPU-val, a GA102-vel. A csúcs természetesen az aktuális TITAN modell helyét elfoglaló darab lesz, melyet jelenleg a nyomtatott áramkör alapján PG132-10 kódnéven azonosítanak, a legerősebb GA102-400 GPU-t veti be, és nem kevesebb mint 24GB GDDR6X VRAM-ot kap, 384-bites adatbusszal megtámogatva. A tornasorban
Tömeges elbocsátás a Mozillánál, a cég ismét átalakul
A Mozilla nem bírja tartani a tempót, ezért megválik alkalmazottainak negyedétől A Mozilla 1998-óta meghatározó szereplője az internet fejlődésének, hiszen az akkor még közismertnek számító Netscape néhány fejlesztője kezdte a projektet és 22 év után is itt vannak. Az évek alatt nem csak népszerű Firefox böngészőjükkel értek el sikereket, de számos munkájuk vált széles körben ismertté, úgymint a Thunderbird e-mail kliens, vagy akár a Mozilla VPN szolgáltatás, amire az utóbbi időben egyre nagyobb hangsúlyt fektettek. A COVID-19 felbukkanása azonban sok vállalat rendezett működését borította fel, és míg egyes cégeknek extra profitot eredményezett, a nehéz időket élő Mozillánál végül csak rontott a helyzeten. Augusztus 11-én sajnálatos bejelentéssel szolgált Mitchell Baker, a Mozilla Foundation és Mozilla Corporation vezérigazgatója. Az üzenetet egy nyílt blogbejegyzésben és egy elsősorban Mozillás alkalmazottaknak szóló dokumentum formájában osztotta meg, melyekben a vállalat helyzetéről, annak szükséges átalakításáról, és sajnos az elkerülhetetlenné vált leépítésekről adott tájékoztatást. A két írás ugyanazt az üzenetet és szellemiséget hordozza, mely a felszínen a változás és fejlődés szükségességét ecseteli, de a közel 250 elküldött alkalmazott számára leginkább az állásuk elvesztését jelenti. Elsőként a COVID-19 vírusról esik szó, mely rámutatott, hogy a távlati terveik és a járvány miatt megváltozott munkatervek egyaránt elhibázottnak tekinthetők, így a cég bevételei t
KC2500 - A Kingston gyorsított népszerű SSD sorozatán
A Kingston frissítette legnépszerűbb M.2 meghajtóit a gyorsabb adatsebességért A Kingston hosszú idő alatt szerzett és régóta tart fenn magának előkelő helyet memóriagyártás élmezőnyében, és tavaly óta már felső kategóriás SSD-ket is kínál az otthoni felhasználóknak. A belépő szintű A1000 és KC1000 után bevezette a komolyabb KC2000 szériát is, mely teljesítményben és árban is simán felvette a versenyt a Samsun EVO szériájával, így méltán vált népszerűvé a vásárlók körében. Most azonban elérkezett a frissítés ideje, az új KC2500 sorozat pedig igyekszik rálicitálni az elődök képességeire. Az M.2-2280 formátumú meghajtók továbbra is a megszokott négy méretkategóriában választhatók, melyek a tárhely növekedésével egyenes arányban válnak gyorsabbá és terhelhetőbbé írás és olvasás tekintetében is. A 250 GB-os belépő szinten 3500 megabájt szekvenciális olvasás és 1200 megabájt írás elérhető másodpercenként, az 500 GB-os változat esetén ez az érték már 3500/2500 MB, az 1TB-os és 2TB-os modellek esetén az olvasás marad 3500 MB, míg az írás legfeljebb 2900 MB lehet egy szekundum alatt. A véletlenszerű adatkezelés terén nincs különbség, egységesen 375 000/300 000 IOPS a legfelső érték, míg a maximális írásmennyiség a ranglétrán felfelé haladva egyre több, konkrétan 150 TBW, 300 TBW, 600 TBW, a csúcsmodell esetén pedig 1200 TBW. Ez idáig nem rossz eredmény, hiszen a KC2000 sorozathoz képest komolyan javult a szekvencális és véletlenszerű írás sebessége is, míg a fogyasztás maradt
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Váradi Dániel
Ne tévesszen meg az ár senkit, 20 ezer forintért lenne rendben ez a ház. "the problem case", "lack of awareness", "mix and match of different trends", "no dust filter", "obstructed fans". Csak néhány szóban a Gamers Nexus összefoglalója a házról. És egyébként is: alaplap gyártóktól nem veszünk házat, ez alapvető elv kéne, hogy legyen mindenkinél (asus, msi stb.).
2020-07-04 01:53:44
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...