fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 10. 17
Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
2019. 10. 16
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
2019. 10. 15
A világ leggyorsabb gépszerelői.
2019. 10. 14
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
2019. 10. 14
Ádám csövezik. Hogyan készül egy folyadékhűtéses számítógép merev csövekkel?
2019. 10. 11
Középkategóriás, mégis prémium? - Ryzen 7 2700/GTX1660Ti számítógép teszt
2019. 10. 08
Kúpósztó vagy egy átlagos Gamer számítógép? TUF cuccok, Ryzen 7, X470, 970 Pro, 1660Ti
2019. 10. 07
IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping
2019. 10. 07
Jól szellőző QHD-ra alkalmas konfiguráció 390 000 ft-ért! 2700/RTX2060 S/32GB RAM/NVMe SSD
2019. 10. 07
Számítógép az irodába és játékra 260 ezer Ft-ért. Ryzen5 3400G/GTX1650/16GB RAM/ SSD /HDD/FSP
2019. 10. 03
Ki az igazi G? Négy dudás egy stúdióban
2019. 10. 03
Vegyes házasság - Ryzen 7 2700X/RTX2060 SUPER számítógép
2019. 09. 30
Egy kissé merev, de így szeretjük - 9900K/RTX2080Ti merev csöves vízhűtéssel
2019. 09. 30
IT hírek 09.30. - Lekörözné a Wi-Fit az Amazon, AMD PRO CPU-k, Oculus Quest PC-n, Metro 2033 ingyen
2019. 09. 30
Számítógép, amit nem minden nap látsz. Merev csöves folyadékhűtés, brutális alkatrészek és fényorgia
2019. 10. 07

IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping

Az Intel a processzorok sebezhetőségén dolgozik

Az Intel dolgozik a Meltdown és a Spectre sebezhetőségek kiküszöbölésén


Az Intel processzorok híres, illetve hírhedt gyenge pontjainak híre bejárta a világot. A Spectre, illetve a Meltdown nevezetű sebezhetőségek leegyszerűsítve, a CPU-kban található gyorsítótárak időzítését kihasználó adathozzáférést takarják. Amit sokan nem vesznek számításba, hogy erre hardveres megoldás a mai napig nem született, az Intel azóta is így gyártja és küldi forgalomba az összes érintett eszközét, pedig a jelenség egészen az első Intel Core sorozatig visszanyúlik. A helyzetet csak tetézik a NetCAT-hez hasonló észlelések, ám az Intel a több-kevésbé hatásos szoftveres megoldások után végre érdemben is lépéseket tenne az ügy érdekében.

A NETCat nem hétköznapi sebezhetőség, de nem is ennyire bájos


A frissen kiadott dokumentum egy lehetséges megoldást tárgyal, mely jelenleg fejlesztés alatt áll. A terv szerint a jelenleg használatos CPU memóriát, egy biztonságosabb változattal, úgynevezett SAPM-mel (Speculative-Access Protected Memory) helyettesítenék. A csere árát teljesítményben kell megfizetnünk, az átfogó védelem ugyanis lassítaná a processzorokat. Az eső után köpönyeg esete szomorú, ugyanakkor érthető is, hiszen jóformán nyílt titok, hogy egy ilyen régóta fennálló hardveres részlet nem kerülhette el a mérnökök figyelmét. A vállalat nyilván nem szívesen kezdte volna az alapoktól a fejlesztést, így inkább hallgatott a dologról. A tervezet egyelőre csak elméleti síkon működik, így legalább 8 év, mire a vázolt technológia, vagy egy ahhoz hasonló megoldás bevezetésre kerülhet.

Túl a gigabiten – új fejlesztés az Inteltől

Bár itthon még éppen csak kezdjük megszokni, hogy a Gigabites, vagy akár komolyabb hálózati szolgáltatás is elérhető, a PC-s piac természetesen már előrébb jár. Ha mostanság a komolyabb alaplapok között válogatunk, találkozhatunk a Realtek RTL8125-tel, mely vállalat szupergyors Ethernet vezérlője, kifejezetten a PC piac számára.

Olcsóbb 2.5 GBPS, kizárólag Intel alaplapokkal


Erre kínál még olcsóbb alternatívát az Intel, méghozzá a saját 2.5 gigabites megoldásával. A Foxville fantázianéven bemutatkozó i225-V azonban rejt magában némi csavart, ugyanis kizárólag Intel felhasználók számára lesz elérhető. Az olcsóbb gyártátási költség ezúttal is egy alkotórész elhagyásával érhető el, ugyanis az eszköz nem tartalmaz integrált MAC-et. Ezt a feladatot adott esetben az Intel lapokra integrált vezérlőhíd látja el, így a technológia AMD-s platformokon nem működhet. Az Intel megoldása érdekes, de a nagyjából 700 Ft-os költsége nem a legkomolyabb tétel, az olcsóbb Intel lapokon azonban népszerű lehet majd.

Vízhűtéses RTX a Colorfultól

A Colorful AIO vízhűtéses rendszerrel szerelt RTX 2060 SUPER modellel támad


A Colorful kína legnagyobb kártyagyártója, egyedi megoldásaik pedig egy ideje nálunk is elérhetők. Soron következő újdonságuk valóban érdemes a figyelemre, ugyanis egy vízhűtéses darab lesz. Az iGame GeForce RTX 2060 Super Neptun Lite OC megnevezés láttán érezzük, hogy a vállalat marketingesei még csak távolról barátkoznak a minimalizmussal, ettől függetlenül az Nvidia kártya ígéretesnek tűnik. A 2060 SUPER ugyanis teljes értékű, kompakt AIO vízhűtő rendszert kapott, mely a VRM, és a memória hűtését is ellátja. A kétoldali hűtést egy 120mm-es, egy ventilátoros alumínium radiátor tehermentesíti.

A Colorful, a dedikált BIOS kapcsolót a kimeneti csatlakozók mellé helyezte


Az 1650MHz-es Boost órajelről, egy BIOS kapcsolóval válthatunk át az 1815MHz-es Turbo értékre, a fedélzeti memória azonban mentes a gyári tuningtól. A kártya hossza 280mm, a tápellátást pedig két 8-pines PCI-E csatlakozón keresztül biztosíthatjuk számára. A gyártó korábban egy 2080 Ti-ból is kihozott egy ritka, és költséges folyadékhűtéses változatot, a visszafogottabb RTX viszont nagyjából 150 000 Ft-ért lesz elérhető.

Ennyit a pletykákról – Red Dead Redemption 2 PC-re!

Read Dead Redemption 2, novembertől PC-n is


A GTA sorozatért felelős Rockstar Games, tavaly ilyenkor adta ki nyílt világú vadnyugati kalandját, mely a kilenc esztendős első részhez hasonlóan, kizárólag konzolokon volt játszható. Az eredeti epizód sikereit látva, a rajongók természetesnek gondolták, hogy ha folytatás érkezik, abból már a PC-s közönség is részesül, ám a helyzet nem volt ilyen egyértelmű. Míg a GTA V esetén nem titkolták, hogy szokás szerint késéssel, de érkezik a PC-s kiadás is, a RDR 2 esetében egészen a legutóbbi bejelentésig titkolóztak.

A téli hideg elől elvonulva, teljes pompájában élvezhetjük a vadnyugati naplementét


A ködösítésnek azonban vége, november 5-től a PC-s játékosok is belemerülhetnek a nagyszabású kalandba, és több digitális platform között is választhatnak. Akik a STEAM rendszerét részesítik előnyben, azoknak decemberig még türelemmel kell lenniük, mindenki más választhat az újdonsült Rockstar Games, vagy az Epic Games laucnherek között. A kiadó persze a saját felületét ajánlja, motiváció gyanánt ráadásul ajándékokat is kínál. Aki az október 9. és 22. közötti limitált időszakban náluk rendel elő, az a vadnyugaton felhasználható digitális bónuszokon túl, választhat kettőt a GTA III, Vice City és San Andreas epizódok, továbbá a Bully: Scholarship Edition, az L.A. Noire: The Complete Edition és a Max Payne 3: The Complete Edition játékok közül.


Játékok ingyen, és majdnem ingyen

Ütősre sikerült a novemberi Humble monthly

Bár az Epic Games Store ezen a héten is kínál ajándék játékot, a Humble aktuális ajánlata rendesen rálicitál a Fortnite kiadójára. A humblebundle.com, PC-s felhasználóknak kínál kedvezményes ajánlatokat, első sorban tematikus játékcsomagok formájában. Van azonban egy népszerű szolgáltatásuk is, mely havonta változó ajánlattal kecsegtet, alkalmanként mindössze 12$-ért, vagyis nagyjából 3600 Ft-ért. Az előfizetéses modell keretében egyfajta zsákbamacskát veszünk, de hogy az ajánlat még vonzóbb legyen, szinte minden esetben kapunk egy, vagy akár több garantált kulcsot is, ami a fizetést követően azonnal a miénk.

Ütős ajánlat a Humble Bundle jóvoltából, nagyjából 3600 Ft-ért.


A Humble Monthly legalább egy ismert címet tartalmaz, többnyire független fejlesztésű alkotások társaságában. A közönség az utóbbi időben a változó felhozatal miatt elégedetlenkedett, ám ezúttal panaszos hangok helyett, az aktuális akció híre terjed. Ennek oka, hogy bár November 1-ig várni kell a teljes ajánlat leleplezésére, a vásárlást követően azonnal megkapjuk a Call of Duty WWII-t, a Crash Bandicoot N.Sane Trilyogy-t, és a Spyro Reignited Trilogy-t.

A Call of Duty WWII sok év után ismét a második világháború eseményeire épít


A Call of Duty-t valószínűleg nem sok mindenkinek kell bemutatni, és bár a széria megújulását nem ez a rész garantálja, a mindössze két esztendős WWII, korrekt módon idézte meg a szériát beindító klasszikus epizódok hangulatát, és egy kis szünetet is adott, az ultramodern hadviselésbe belefásult játékosoknak. Érdemes megjegyezni, hogy az akció kizálag a Humble jóvoltábl elérhető, a STEAM jelenleg tüntetőleg 60€-ért, vagyis kb. 20 000 Ft-ért adja.

Crash Bandicoot, aki nem róka, egy kísérlet segítségével mégis ravasz lett


A Crash és a Spyro egyaránt az első PlayStation konzol sikercímei voltak, melyek jogai hosszú évek után az Activision-nél kötöttek ki. A cég meglepő húzással nem csak egy olcsó ráncfelvarrást eszközölt rajtuk, hanem teljesen újraalkotta őket, megtartva azok minden részletét, amiért anno szerethetőek voltak. A Crash trilógia az egyik legnehezebb, a Spyro pedig az egyik legszerethetőbb, legszínesebb 3D-s platformjáték volt. A háborús lövöldéhez mérten tehát egészen más műfajt képviselnek, bájosnak is nevezhető víziuális stílusuk azonban csalóka lehet.

A Spyro nem az idegeink ledarálásával, inkább egyedi és kedves hangulatával nyeri meg a játékosokat


A Crash konkrétan híresen idegölő tud lenni, hiszen az eredeti kaidás már a maga idejében sem számított könnyűnek, a Spyro kis sárkánya viszont jóval barátságosabb.  és most meglepően kedvezményesen csaphatunk le rájuk. A két kedvenc újraalkotott változatait csak nemrég kapta meg a PC-s közönség, most mégis meglepően kedvezményesen juthatunk hozzájuk, így kár lenne elszalasztani őket. A három cím hosszú időre ellát majd minket szórakozással, november 1-ig viszont fillérekért zsákolhatja be őket, ekkor pedig a csomag tövábbi tagjai is felfedik magukat.


Destiny 2 – elköltözött, de továbbra is ingyenes

Fantasztikus helyszíneken küzdhetünk az univerzum megmentéséért


A Halo játékok által közismert csapat, népszerű sci-fi lövöldéje érdekes utat járt be. Míg az első epizódot még kizárólag a konzolos közönség élvezhette, a második rész már minden platformra megjelent, nemrég ráadásul teljesen ingyenessé vált. A Bungie az év elején bejelentette, hogy nem folytatják az Activision-nel közös munkát, így a tervezett folytatások sorsa egyelőre ismeretlen, az alapjáték azóta viszont teljesen ingyenes lett.

A Destiny 2 mostantól ingyenes, és a STEAM-en keresztül elérhető


A két vállalat szétválásából fakadó lendülettel, a játék eltűnik a Blizzard féle Battle.net alkalmazásból, és mostantól csak a STEAM-en elérhető. Természetesen a játék szíve ezúttal is a co-op, a teljes élményhez pedig szükségünk lesz, az elmúlt két évben megjelent kiegészítő csomagok beszerzésére is. A korábbi Forsaken 25, a Shadowkeep pedig 35€, tehát ha a DLC-kkel bővített teljes változatra vágyunk, nagyjából 20 000 Ft-ot kell fizetnünk, a továbbiakban kizárólag a STEAM felületén keresztül.

KD - PCX

2019. 10. 07

Ingyenes hétvége és nagy leárazás - The Division 2
A csapat a lelke mindennek A francia Ubisoft, több egymáshoz hasonló szériát is üzemeltet, melyek alapját első sorban, a nagy bejárható területen zajló lövöldözés adja. Míg az egyjátékos kalandokért főként a Far Cry és az Assassin's Creed epizódok felelnek, a multiplayer élményt, jelenleg a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon, és The Division játékok adják. Utóbbi 2008-ban mutatkozott be, ám nem egészen felelt meg a megjelenést megelőzően felgerjesztett elvárásoknak. A be nem tartott ígéretek és a hiányzó technikai kunsztok ellenére, rengetegen töltötték idejüket a csatatérré változott New York utcáin. És ez még csak a jéghegy csúcsa, hiszen számos céges rekord megdöntése után, végül 330 millió dolláros világszintű bevételt produkált, a kiegészítő tartalmakat és a mikrotranzakciókat pedig még nem is számoltuk. Borítékolható volt tehát a folytatás, mely a hiányosságok pótlásával, és a hibák kijavításával kecsegtette a játékosbázist. Idén márciusban meg is jelent a folytatás, melyet most vasárnapig ingyenesen kipróbálhatunk. Műfaját tekintve, egy kizárólag online játszható, külső nézetű akció-szerepjáték, melynek keretében, a rejtélyes vírus által letarolt New York-ban kell felszámolnunk az elszabadult bűnözést. Az idő nagy részében gép ellenfeleken kell átverekednünk magunkat, így tisztítva meg a várost a fegyveres csoportoktól. A játék egyik tartópillére a szerepjátékos rendszer, így nem csak mi léphetünk szintet, de ellenfeleink is különböző nehézségi fokot képvi
Fallout az űrben? Íme a The Outer Worlds első 20 perce
Kellemesnek ígérkezik a The Outer Worlds Emlékszünk a Fallout 76-ra? Ha kedveljük a szériát, akkor egészen biztosan előttünk van az a csúfos kudarc, és a pofátlanul elbagatelizált marketinghazugság, amit a Bethesda hányt a széria rajongói, és a játékosközösség elé. Nagyon úgy tűnik, hogy idén októberben, szó szerint betölti a majd az űrt az Obsidian Entertainment csapata, ugyanis új játékuk már csak pár hipertér ugrásra van tőlünk. A fejlesztők olyan referencákkal a hátuk mögött kezdtek a fejlesztésbe, mint a legendás Star Wars: The Knights of The Old Republic második része, a Neverwinter Nights 2, a Pillars of Eternity, vagy épp a Fallout: New Vegas, mely egyaránt a széria, és a stílus közkedvelt darabja. Aki tehát régóta vár egy stílusos akció-RPG-t, az most dörzsölheti a tenyerét, és még az első 20 percet is megnézheti. Aki esetleg figyelemmel kísérte a játék fejlesztését, az talán aggódott a különböző hibák, hiányosságok miatt, ám ez alapján bizakodhatunk, hogy a szemmel látható gondokat sikeresen orvosolták, már csak bíznunk kell abban, hogy legalább egy átlagos, a 3D-s érából származó Fallout epizód szintjét hozza majd, és akkor nem sokat panaszkodhatunk. A felvételen jól látható, hogy az atmoszférával nem lesz gond, a retro-futurisztius dizájn, stílusos formáival és színeivel egyszerre idézi meg a Bioshock féle art déco-t, és a Fallout alternatív történelmi hangulatát. Az előzetesekből már sejthető volt, hogy a pihent humor legalább akkora jelentőséget kap majd
IT hírek 10.14. - 10. generációs i3, Kaby Lake, extrém NAVI, ingyen Marsutazás
i3 lesz az i7-ből Nagyot fordult a kocka az IT piacon, mikor az AMD bemutatta tovább fejlesztett Ryzen processzorait. A harmadik generációs Zen CPU-k megjelenésével több magot és több logikai szálat kapunk a pénzünkért, a megnövekedett magonkénti teljesítményt viszont már az Intel sem hagyhatta figyelmen kívül. A kérdése tehát, hogy milyen választ ad a kék gyártó, a soron követező, 10. generációs asztali processzoraival. A legfrissebb hírmorzsák szerint, újragondolják a Core i szériát, és a belépő kategóriában is bevezetik, a többszálas munkavégzést. 2020-tól tehát az i3 processzorok is rendelkeznek majd Hyperthreading funkcióval, vagyis 4 maggal és 8 szállal dolgoznak majd. No nem új fejlesztésről van szó, egészen konkrétan a 2017-es i7 lesz az i3-as kupak alatt. A kissé esetlenül hangzó i3-10100, a SiSoftware adatbázisában bukkant fel, és twitteren tette közszemlére, egy TUM_APISAK nevű felhasználó. A leírás szerint, a processzor négy magos, nyolc szálas, alap órajele pedig 3.6GHz. A pletyka szerint, a Comet Lake processzorok mindegyike Hyperthreading képes lesz, vagyis az i5 hat maggal és tizenkét szállal, az i7 nyolc maggal és tizenhat szállal, az i9 pedig tíz maggal és húsz szállal támad majd. Valódi újdonságokról persze továbbra sem beszélhetünk, ugyanis a 2020-ban érkező Comet Lake, továbbra is a Sky Lake architektúrára épül majd. Viszlát Kaby Lake Eközben az Intel bejelentette, hogy hamarosan végleg búcsút int azon asztali processzorainak, melyek a Kaby
Hozzászólások
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Varga Tamás
Újabb hónap, újabb intel rés...
2019-10-16 06:31:02
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres