fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Milyen számítógépet vegyek a gyereknek, amin jól fut a Fortnite?
F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
A TikTok és a WeChat is az USA tiltólistáján, Kína tiltakozik
Az Intel leiskolázza az AMD-t? Vagy mégsem? Jóképességű szerelők akcióban.
Az FBI szerint is ideje lenne elengedni a Windows 7-et
Új középkategóriás hűtők az ID-Coolingtól
Az Nvidia több RTX kártya gyártását is befejezte
Piramis PC? AZZA Pyramid Mini 806
Ingyenes lesz a Halo Infinite multiplayer
10 milliárd dollárnyi netközvetítő műholdat lő fel az Amazon
Nem frissítjük szívesen a Windowsunkat
Nagy Twitter hack - őrizetben egy 17 éves fiú
Az új BE kiadás lefarag a Sapphire Pulse 5700 XT árából
Irodai "Gamer" 110 ezerért, 3 játékteszttel (Fortnite, CS: GO, Valorant). Joakim megmutatja
2019. 10. 07

IT hírek 10.07. - Intel biztonság és gyorsabb hálózat, AIO RTX, Játékdömping

Az Intel a processzorok sebezhetőségén dolgozik

Az Intel dolgozik a Meltdown és a Spectre sebezhetőségek kiküszöbölésén


Az Intel processzorok híres, illetve hírhedt gyenge pontjainak híre bejárta a világot. A Spectre, illetve a Meltdown nevezetű sebezhetőségek leegyszerűsítve, a CPU-kban található gyorsítótárak időzítését kihasználó adathozzáférést takarják. Amit sokan nem vesznek számításba, hogy erre hardveres megoldás a mai napig nem született, az Intel azóta is így gyártja és küldi forgalomba az összes érintett eszközét, pedig a jelenség egészen az első Intel Core sorozatig visszanyúlik. A helyzetet csak tetézik a NetCAT-hez hasonló észlelések, ám az Intel a több-kevésbé hatásos szoftveres megoldások után végre érdemben is lépéseket tenne az ügy érdekében.

A NETCat nem hétköznapi sebezhetőség, de nem is ennyire bájos


A frissen kiadott dokumentum egy lehetséges megoldást tárgyal, mely jelenleg fejlesztés alatt áll. A terv szerint a jelenleg használatos CPU memóriát, egy biztonságosabb változattal, úgynevezett SAPM-mel (Speculative-Access Protected Memory) helyettesítenék. A csere árát teljesítményben kell megfizetnünk, az átfogó védelem ugyanis lassítaná a processzorokat. Az eső után köpönyeg esete szomorú, ugyanakkor érthető is, hiszen jóformán nyílt titok, hogy egy ilyen régóta fennálló hardveres részlet nem kerülhette el a mérnökök figyelmét. A vállalat nyilván nem szívesen kezdte volna az alapoktól a fejlesztést, így inkább hallgatott a dologról. A tervezet egyelőre csak elméleti síkon működik, így legalább 8 év, mire a vázolt technológia, vagy egy ahhoz hasonló megoldás bevezetésre kerülhet.

Túl a gigabiten – új fejlesztés az Inteltől

Bár itthon még éppen csak kezdjük megszokni, hogy a Gigabites, vagy akár komolyabb hálózati szolgáltatás is elérhető, a PC-s piac természetesen már előrébb jár. Ha mostanság a komolyabb alaplapok között válogatunk, találkozhatunk a Realtek RTL8125-tel, mely vállalat szupergyors Ethernet vezérlője, kifejezetten a PC piac számára.

Olcsóbb 2.5 GBPS, kizárólag Intel alaplapokkal


Erre kínál még olcsóbb alternatívát az Intel, méghozzá a saját 2.5 gigabites megoldásával. A Foxville fantázianéven bemutatkozó i225-V azonban rejt magában némi csavart, ugyanis kizárólag Intel felhasználók számára lesz elérhető. Az olcsóbb gyártátási költség ezúttal is egy alkotórész elhagyásával érhető el, ugyanis az eszköz nem tartalmaz integrált MAC-et. Ezt a feladatot adott esetben az Intel lapokra integrált vezérlőhíd látja el, így a technológia AMD-s platformokon nem működhet. Az Intel megoldása érdekes, de a nagyjából 700 Ft-os költsége nem a legkomolyabb tétel, az olcsóbb Intel lapokon azonban népszerű lehet majd.

Vízhűtéses RTX a Colorfultól

A Colorful AIO vízhűtéses rendszerrel szerelt RTX 2060 SUPER modellel támad


A Colorful kína legnagyobb kártyagyártója, egyedi megoldásaik pedig egy ideje nálunk is elérhetők. Soron következő újdonságuk valóban érdemes a figyelemre, ugyanis egy vízhűtéses darab lesz. Az iGame GeForce RTX 2060 Super Neptun Lite OC megnevezés láttán érezzük, hogy a vállalat marketingesei még csak távolról barátkoznak a minimalizmussal, ettől függetlenül az Nvidia kártya ígéretesnek tűnik. A 2060 SUPER ugyanis teljes értékű, kompakt AIO vízhűtő rendszert kapott, mely a VRM, és a memória hűtését is ellátja. A kétoldali hűtést egy 120mm-es, egy ventilátoros alumínium radiátor tehermentesíti.

A Colorful, a dedikált BIOS kapcsolót a kimeneti csatlakozók mellé helyezte


Az 1650MHz-es Boost órajelről, egy BIOS kapcsolóval válthatunk át az 1815MHz-es Turbo értékre, a fedélzeti memória azonban mentes a gyári tuningtól. A kártya hossza 280mm, a tápellátást pedig két 8-pines PCI-E csatlakozón keresztül biztosíthatjuk számára. A gyártó korábban egy 2080 Ti-ból is kihozott egy ritka, és költséges folyadékhűtéses változatot, a visszafogottabb RTX viszont nagyjából 150 000 Ft-ért lesz elérhető.

Ennyit a pletykákról – Red Dead Redemption 2 PC-re!

Read Dead Redemption 2, novembertől PC-n is


A GTA sorozatért felelős Rockstar Games, tavaly ilyenkor adta ki nyílt világú vadnyugati kalandját, mely a kilenc esztendős első részhez hasonlóan, kizárólag konzolokon volt játszható. Az eredeti epizód sikereit látva, a rajongók természetesnek gondolták, hogy ha folytatás érkezik, abból már a PC-s közönség is részesül, ám a helyzet nem volt ilyen egyértelmű. Míg a GTA V esetén nem titkolták, hogy szokás szerint késéssel, de érkezik a PC-s kiadás is, a RDR 2 esetében egészen a legutóbbi bejelentésig titkolóztak.

A téli hideg elől elvonulva, teljes pompájában élvezhetjük a vadnyugati naplementét


A ködösítésnek azonban vége, november 5-től a PC-s játékosok is belemerülhetnek a nagyszabású kalandba, és több digitális platform között is választhatnak. Akik a STEAM rendszerét részesítik előnyben, azoknak decemberig még türelemmel kell lenniük, mindenki más választhat az újdonsült Rockstar Games, vagy az Epic Games laucnherek között. A kiadó persze a saját felületét ajánlja, motiváció gyanánt ráadásul ajándékokat is kínál. Aki az október 9. és 22. közötti limitált időszakban náluk rendel elő, az a vadnyugaton felhasználható digitális bónuszokon túl, választhat kettőt a GTA III, Vice City és San Andreas epizódok, továbbá a Bully: Scholarship Edition, az L.A. Noire: The Complete Edition és a Max Payne 3: The Complete Edition játékok közül.


Játékok ingyen, és majdnem ingyen

Ütősre sikerült a novemberi Humble monthly

Bár az Epic Games Store ezen a héten is kínál ajándék játékot, a Humble aktuális ajánlata rendesen rálicitál a Fortnite kiadójára. A humblebundle.com, PC-s felhasználóknak kínál kedvezményes ajánlatokat, első sorban tematikus játékcsomagok formájában. Van azonban egy népszerű szolgáltatásuk is, mely havonta változó ajánlattal kecsegtet, alkalmanként mindössze 12$-ért, vagyis nagyjából 3600 Ft-ért. Az előfizetéses modell keretében egyfajta zsákbamacskát veszünk, de hogy az ajánlat még vonzóbb legyen, szinte minden esetben kapunk egy, vagy akár több garantált kulcsot is, ami a fizetést követően azonnal a miénk.

Ütős ajánlat a Humble Bundle jóvoltából, nagyjából 3600 Ft-ért.


A Humble Monthly legalább egy ismert címet tartalmaz, többnyire független fejlesztésű alkotások társaságában. A közönség az utóbbi időben a változó felhozatal miatt elégedetlenkedett, ám ezúttal panaszos hangok helyett, az aktuális akció híre terjed. Ennek oka, hogy bár November 1-ig várni kell a teljes ajánlat leleplezésére, a vásárlást követően azonnal megkapjuk a Call of Duty WWII-t, a Crash Bandicoot N.Sane Trilyogy-t, és a Spyro Reignited Trilogy-t.

A Call of Duty WWII sok év után ismét a második világháború eseményeire épít


A Call of Duty-t valószínűleg nem sok mindenkinek kell bemutatni, és bár a széria megújulását nem ez a rész garantálja, a mindössze két esztendős WWII, korrekt módon idézte meg a szériát beindító klasszikus epizódok hangulatát, és egy kis szünetet is adott, az ultramodern hadviselésbe belefásult játékosoknak. Érdemes megjegyezni, hogy az akció kizálag a Humble jóvoltábl elérhető, a STEAM jelenleg tüntetőleg 60€-ért, vagyis kb. 20 000 Ft-ért adja.

Crash Bandicoot, aki nem róka, egy kísérlet segítségével mégis ravasz lett


A Crash és a Spyro egyaránt az első PlayStation konzol sikercímei voltak, melyek jogai hosszú évek után az Activision-nél kötöttek ki. A cég meglepő húzással nem csak egy olcsó ráncfelvarrást eszközölt rajtuk, hanem teljesen újraalkotta őket, megtartva azok minden részletét, amiért anno szerethetőek voltak. A Crash trilógia az egyik legnehezebb, a Spyro pedig az egyik legszerethetőbb, legszínesebb 3D-s platformjáték volt. A háborús lövöldéhez mérten tehát egészen más műfajt képviselnek, bájosnak is nevezhető víziuális stílusuk azonban csalóka lehet.

A Spyro nem az idegeink ledarálásával, inkább egyedi és kedves hangulatával nyeri meg a játékosokat


A Crash konkrétan híresen idegölő tud lenni, hiszen az eredeti kaidás már a maga idejében sem számított könnyűnek, a Spyro kis sárkánya viszont jóval barátságosabb.  és most meglepően kedvezményesen csaphatunk le rájuk. A két kedvenc újraalkotott változatait csak nemrég kapta meg a PC-s közönség, most mégis meglepően kedvezményesen juthatunk hozzájuk, így kár lenne elszalasztani őket. A három cím hosszú időre ellát majd minket szórakozással, november 1-ig viszont fillérekért zsákolhatja be őket, ekkor pedig a csomag tövábbi tagjai is felfedik magukat.


Destiny 2 – elköltözött, de továbbra is ingyenes

Fantasztikus helyszíneken küzdhetünk az univerzum megmentéséért


A Halo játékok által közismert csapat, népszerű sci-fi lövöldéje érdekes utat járt be. Míg az első epizódot még kizárólag a konzolos közönség élvezhette, a második rész már minden platformra megjelent, nemrég ráadásul teljesen ingyenessé vált. A Bungie az év elején bejelentette, hogy nem folytatják az Activision-nel közös munkát, így a tervezett folytatások sorsa egyelőre ismeretlen, az alapjáték azóta viszont teljesen ingyenes lett.

A Destiny 2 mostantól ingyenes, és a STEAM-en keresztül elérhető


A két vállalat szétválásából fakadó lendülettel, a játék eltűnik a Blizzard féle Battle.net alkalmazásból, és mostantól csak a STEAM-en elérhető. Természetesen a játék szíve ezúttal is a co-op, a teljes élményhez pedig szükségünk lesz, az elmúlt két évben megjelent kiegészítő csomagok beszerzésére is. A korábbi Forsaken 25, a Shadowkeep pedig 35€, tehát ha a DLC-kkel bővített teljes változatra vágyunk, nagyjából 20 000 Ft-ot kell fizetnünk, a továbbiakban kizárólag a STEAM felületén keresztül.

KD - PCX

2019. 10. 07

F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
A Forma 1 versenyek hivatalos játékváltozata most pár napig ingyen beszerezhető Az autósportok egyértelműen legnépszerűbb alágazata a Forma 1, hiszen a futamok élő közvetítései világszerte milliókat vonzanak a készülékek elé, és itthon is mindig szépen megtelt a Hungaroring magyar érdeklődőkkel, még a masszív jegyárak ellenére is. Nem meglepő hát, hogy létezik belőle hivatalos játékváltozat is, és nehéz is lenne elképzelni, hogy más csapat nyerje el a készítés lehetőségét, mint az autós játékokban veteránnak számító Codemasters, akinek 1987-es negyedik munkája a Grand Prix Simulator volt, többek között Commodere 64-re. Az F1 szériát is már bő 11 éve hegesztik, és talán nincs is jobb promóciós módszer a júliusban megjelent F1 2020 népszerűsítésére, mint az alig 2 éves F1 2018, mely most bő két napon át ingyen beszerezhető. Szimulátor vagy könnyed arcade jellegű élmény? Egyik sem egészen, és valószínűleg pont a sportág népszerűsége okán nem mertek egyértelműen voksolni egyik, vagy másik irány mellett, hiszen ha egy végletekig részletes és aprólékos szimulációt készítenek, a befektetett idő és pénz valószínűleg csak egy szűk rajongói rétegnél talál otthonra, akiknek az elégedettsége sajnos üzleti szempontból nem igazán mérvadó, míg a nyélgázon is tökéletesen kanyarodó járgányok és az ellenfelek pályáról történő kipöckölése talán még a kiskorú rajongókat is kiakasztaná. Az F1 tehát inkább a sportág hátterének és körülményeinek változását nyomon követő darab, mely a szabályo
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
Az AOC izgalmas és fantasztikusan gyors gamer monitorokkal bővíti prémium kínálatát A 86 éves múlttal rendelkező kijelzőgyártó szinte minden árkategóriában képviselteti magát, így megtaláljuk a prémium szegmensben is, melyben a gamereknek az AGON névre keresztelt modelleket érdemes keresniük. A játékosoknak készített minőségi kijelzők színes skáláját most két újabb izgalmas árnyalattal bővítik, melyek egyike ezúttal is a kompromisszumoktól mentes sebességre koncentrál, míg a másik a színhűségre vágyóknak kínál magas képfrissítéssel bíró alternatívát. Két monitor két méretben, két különböző panellel és eltérő képfrissítéssel? Az AOC nem alibizett és mindjárt két teljesen eltérő monitort készített a 27 colos AGON AG273QXP, és a 25 colos AGON AG251FZ2E modellek képében. Elsőként vegyük a nagyobb testvért, hiszen egy 27 hüvelykes képátlóval megáldott darabról van szó, mely úgy teljesít 165 Hz-es képfrissítést, hogy egy 8 bites NANO IPS panel néz szembe velünk, méghozzá impozáns 2560x1440-es felbontással. Ebben az esetben tehát dicséretes színmegjelenítést is kapunk, hiszen az Adobe RGB színtér 98 százalékos pontossággal jelenik meg, az sRGB pedig 133 százalékos lefedettséget élvez. A korrekt 350 nites fényerőhöz 1000:1 arányú kontraszt társul, a játék alatt igényelt sebességet és folyamatosságot pedig 1 milliszekundumos GtG (szürkéből szürkébe) válaszidő, és AMD FreeSync Premium technológia garantálják. A vaskos kávát nélkülöző keret természetesen alapvetőnek tekinthető, a
A TikTok és a WeChat is az USA tiltólistáján, Kína tiltakozik
Az Egyesült Államok mostantól nem üzletelhet a kínai ByteDance és a Tencent vállalatokkal Az utóbbi hónapokban folyamatosan érkeztek a hírek az Egyesül Államok és Kína közti huzavonáról, és a Huawei és a ZTE totális bojkottja után újabb kínai nagyvállalatok kerültek amerikai célkeresztbe. Az aktuális kiszemelt ezúttal a 2.2 milliárd felhasználót mozgató TikTok videós alkalmazás, és az appot tulajdonló ByteDance nagyvállalat, melyeket ismételten adatvédelmi és nemzetbiztonsági aggályok ürügyén vontak vizsgálat alá. Most csütörtökön azonban pont kerülhetett az ügy végére, és bár a Microsoftos felvásárlás még nem biztos, hogy elmarad, a Trump kormányzat meghozta döntését és a végleges tiltás mellett voksolt. Ahogy arról már korábban szó volt, Donald Trump amerikai elnök kilátásba helyezte a TikTok kitiltását Amerikából, majd némileg megenyhült, és nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a Microsoft kivásárolja a kínai céget, az alkalmazást üzemeltető alvállalat kritikus részéből. A tárgyalások meg is kezdődtek, ám Kína továbbra is tagadta, hogy visszaélne az amerikai felhasználók adataival, és tiltakozott a lehetséges tranzakció ellen. Végül Trump beváltotta ígéretét és csütörtökön valóban aláírta a nyilatkozatot, mely nem csak az országhoz kötődő cégek, de az amerikai polgárok számára is megtiltotta a kínai vállalatokkal történő együttműködést. A többesszám pedig egyáltalán nem véletlen, ugyanis a feketelistára egy olyan tekintélyes üzleti szereplő is felkerült, mint a jelenle
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Varga Tamás
Újabb hónap, újabb intel rés...
2019-10-16 06:31:02
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...