fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Az Intelt is feltörték, 20 GB céges adat lett nyilvános
Milyen számítógépet vegyek a gyereknek, amin jól fut a Fortnite?
F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
A TikTok és a WeChat is az USA tiltólistáján, Kína tiltakozik
Az Intel leiskolázza az AMD-t? Vagy mégsem? Jóképességű szerelők akcióban.
Az FBI szerint is ideje lenne elengedni a Windows 7-et
Új középkategóriás hűtők az ID-Coolingtól
Az Nvidia több RTX kártya gyártását is befejezte
Piramis PC? AZZA Pyramid Mini 806
Ingyenes lesz a Halo Infinite multiplayer
10 milliárd dollárnyi netközvetítő műholdat lő fel az Amazon
Nem frissítjük szívesen a Windowsunkat
Nagy Twitter hack - őrizetben egy 17 éves fiú
Az új BE kiadás lefarag a Sapphire Pulse 5700 XT árából
2019. 09. 09

IT hírek 09.09 - Huawei 5G, Intel 7nm, X570 vízhűtéssel, Ingyen játékok

Bemutatkozott a Huawei legfejlettebb mobilcsipje

Nagyítóra lesz szükség


Az új 8 magos, 7nm-es Kirin 990 két változatban is megjelenik! Az egyik 4G, a másik 5G modemmel szerelve érkezik, utóbbi maximum 2,3 gigabit per másodperc letöltési sebességre képes, de az 1,25 gigabites feltöltés sem hétköznapi. Az adatkapcsolat utazás közben sem lesz épp lassú, mivel 120 km/órás haladási sebesség mellett is tartja az akár 700 mbps-ot. Az új 4 magos neurális egység a Da Vinci nevet kapta és saját fejlesztés, mely a cég állítása szerint tizenkétszer múlja felül legelső fejlesztésüket. Feladata nem más, mint a mesterséges intelligencia feladatainak kiszolgálása, és sokkal többre lesz képes a szimpla arcfelismerésnél, vagy korunk megtippelésénél. Amennyiben a technológia valóban működik, egy fotó alapján megmondja pulzusunkat, és légzésritmusunk meghatározására is képes, továbbá már most képes együttműködni számos más alkalmazással is.

Valahogy így


Az a gépi tanulásra tervezett egység másik érdekes újdonsága az úgynevezett Tiny Core, ami a kisebb igényű feladatokhoz készült, és 24-szer kevesebbet fogyaszt mint a teljes értékű magok, melyekből a 4G modell kettőt, az 5G pedig hármat kapott. A két chip közötti különbség nem csak az eltérő felszereltséggel bíró NPU-ban merül ki, ugyanis a CPU nyolc magjából hat a 4G-s modellben alacsonyabb órajellel bír mint az 5G-s kiadásban. A tranzisztorok száma is az 5G-s modellnek kedvez, a Mali-G76 MP16 integrált grafikus vezérlő azonban mindkét esetben 700 Mhz-en ketyeg. A cég szerint az új Kirin lapka fogyasztása összességében 20 százalékkal takarékosabb mint a konkurencia legjobb ajánlata. Az impozáns chip jövője az amerikai termékekben még kérdéses, a P30 Pro-t viszont bemutatták, és jelen állás szerint Android 10 rendszerrel kerül forgalomba.

Az Intel belehúzott a 7nm-es fejlesztésekbe

Még évekbe telik, mire az Intel is elkészül előremutató fejlesztéseivel


A rosszul sikerül 10 nm-es technológia gyors leváltását tervezik, és ígéretük szerint a 7nm-es fejlesztéseik már 2021-ben piacra kerülhetnek. A megjelenés sorrendje ebben az esetben is a szerverekkel kezdődik, aztán mobil- és asztali felhasználásra szánt termékek következnek. A jelenlegi tervek szerint, a Sapphire Rapids-ra keresztelt processzor a hivatalos 2021-es nyári start előtt, már másfél év múlva a kiemelt ügyfeleknél lehet.

Az igazi újdonságra váróknak még türelemre lesz szüksége


A mobil processzor Meteor Lake kódnéven készül, az erre épülő termékek 2022 végén bukkanhatnak fel. Az asztali termékek helyzete nem ennyire ígéretes, 2021-re még a 14nm-es Rocket Lake-et várjuk, a 7nm-es Meteor Lake asztali változata ehhez képest akár két évet is csúszhat, és legkorábban 2023-ban kerülhet alkalmazásra. Kérdés, hogy az időközben szárnyra kapott AMD, addig képes lesz-e még jobban elhúzni az Intel mellől, tovább fokozva a vállalatok között beindult versenyt.


Vízhűtéses alaplap az ASRocktól

High-end alaplap az új Ryzen processzorok alá


Az X570 AQUA az egyetlen X570 vezérlővel szerelt alaplap, amely teljes körű vízhűtést kapott, és annyira exkluzív, hogy mindössze 999 darab készül belőle. A háromutas rendszer külön hűti a CPU foglalatot, a VRM-et és a chipset-et is. A szerver minősítésű E-ATX lapon, három x16-os PCI-Express 4.0 csatlakozó kapott helyet, így többkártyás összeállítás AMD és NVIDIA oldalról is elérhető.

A kínálat is magáért beszél


Az Intel I211AT által vezérelt gigabites port mellett, egy 10 gigabites AQUANTIA hálózati csatlakozó is helyet kapott, a kétantennás nagy teljesítményű Wi-Fi, és az 5.0-ás Bluetooth mellett. A 7.1-es, árnyékolással védett hangot integrált NE5532 fejhallgató erősítőt segíti. Az alaplapon az összes kondenzátor felső kategóriás Nichicon gyártmány, a maximum 128 gigabájt DDR4 memória pedig 5000 MHz-ig tuningolható. A számos egyéb extrával felvértezett limitált széria, a 300 000 Ft-os kategóriában indul.


Mégis mobilis lesz az Overwatch?

Hivatalos borítóterv, a Nintendo-s port valóban készül


Korábban cáfolták a híreket, hogy a játék mobil, illetve okos eszközökre is elkészülne, ám a spekuláció csak részben bizonyult tévesnek, a Blizzard ugyanis bejelentette a Nintendo Switch változat érkezését. A cég jelenlegi álláspontja szerint, a hordozható konzolra szánt verzió teljesen független lesz a PC-s, és az asztali konzolos kiadásoktól, így nem lesz cross-platform, és eddig megszerzett eredményeinket sem érhetjük el, így a Blizzardos profilunkon sorakozó skinek, illetve teljesítményünkkel elért rangunk nem lesznek elérhetők. A fejlesztők jelenleg a játék optimalizációját tartják szem előtt, hogy az idén októberre ígért megjelenés zökkenőmentes legyen.


Játékmegjelenések

Vége hát a nyári aszálynak, az ősz viszont nem csak esőt és az erdők gyönyörű színeit hozza magával, de sokak által várt új játékokkal is szolgál.

Látványos pusztításra számíthatunk


A Control már debütál, és a mi bemutatönk is hamarosan érkezik, holnap pedig máris itt van a Gears of War széria legújabb, egyszerűen Gears 5-re keresztelt része. A közkedvelt fedezékharcos lövöldében a látvány, ileltve az epikus és vérgőzös akció játszák a főszerepet, így a Doom Eternal érkezéséig itt is puskát és láncfűrészt ragadhatunk, hogy ismét lerendezzük az idegen megszállók hordáit.

Egyedi világban kalandozhatnak a fantasy kedvelői


A Greedfall különleges fantasy-RPG, mely egy alternatív 17. századba vezeti a játékost. A francia Spiders fejlesztőinek ambíciói nem kisebbek, minthogy átvegyék annak a BioWare-nek a helyét, aki korábban a Mass Effect, a Dragon Age, vagy a Baldurs Gate játékokat készítette. A csapat láthatóan nagy fába vágta a fejszéjét, az eddigi kedvcsinálók alapján sokad dolgoztak, hogy mind látvány, mint tartalom tekintetében túlmutassanak korábbi alkotásaikon.

Gyűjtsük össze a barátokat, a Borderlands együtt az igazi


Péntek 13-án tegyünk mi magunk a szerencsénkért, és vessük bele magunkat a Borderlands 3-ba. A legendás looter-shooter új játszható kasztokkal, felturbózott képességekkel, dinamikusabb mozgással, végtelen számú őrült fegyverrel és látványos új helyszínekkel támad. A Gearbox és a kiado 2K Games a második résszel az egyik legkedveltebb kooperatív címet hozták el nekünk, és a közös játékot most mégjobban igényeinkhez igazíthatjuk majd.

A Gears 5 és a Greedfal egyaránt szeptember 10-én, kedden érkezik.

Ingyen játékok az Epic Store-on

Az víz alatti élővilág viselkedése realisztikus, sőt még azon is túl mutat


Jelentjük, most nem maradunk ingyen játékok nélkül. Az Epic Store-on ismét két alkotás várja, hogy fiókunkhoz csatoljuk őket. Az ABZÛ nem csak nevében különleges, ugyanis a kultikus Journey és Flower játékok alkotójának, újabb különleges atmoszférával, és művészi látványvilággal bíró alkotása, mely korosztálytól függetlenül bárkit elvarázsol. A második játék ismét egy pixel grafikás paltformer, igazodva az Epic Games jó szokásához. A The End Is Nigh-jal érdemes tenni egy próbát, ugyanis akinek nem mindene a polírozott grafika, és nem utasítja el a pixeles, retro ízvilággal készült darabokat, az bőven talál majd kihívást, ebben az egyedi stílusú ügyességi játékban. A szeptember 12-ig elérhető játékokat IDE kattintva, az Epic Games oldalán zsebelhetjük be.

KD - PCX

2019. 09. 09

Az Intelt is feltörték, 20 GB céges adat lett nyilvános
A neves chipgyártó problémáihoz egy feltört szerver és egy nagy adag ellopott bizalmas adat csatlakozik Még a nagyszerű üzleti mutatók mellett is nehezen nevezhetnénk ezt az Intel legjobb időszakának, hiszen nem elég, hogy ismét kénytelenek voltak bejelenteni 7nm-es technológiájuk elhalasztását, melyet egy per fenyegetése és a teljes technológiai részleg átalakítása követett, de most kiderült, hogy még egy hackertámadást is elszenvedtek. A Twitter után a kaliforniai tech-vállalat is beállt a feltört nagyvállalatok sorába, ám esetükben valódi adatlopás is történt, nagyjából 20 GB-os tételben, mely már szabadon kering az interneten. Egy ismeretlen feltörte az Intel egy szerverét, és ha már bejutott, akkor le is mentett egy rakás bizalmas céges adatot is, derült ki a napokban a ZDNet, és más ismert külföldi tech-lapok beszámolóiból. Az újabb kellemetlen esetre egy Till Kottman nevű svájci szoftvermérnök és informatikai tanácsadó hívta fel a kaliforniai vállalat figyelmét, aki a rosszhír mellett néhány kellemetlen részlettel is szolgált az esettel kapcsolatban. Mint kiderült, maga a betörés még májusban történhetett, és Kottman állítása szerint az információit közvetlenül az esetért felelős hackertől tudja, aki felvette vele a kapcsolatot, és elárulta, hogy a bejutáshoz különösebben még csak meg sem kellett erőltetnie magát. Az adatszivárgásokkal kapcsolatos megosztásairól is ismert szakértő egy Twitteres bejegyzést is közzétett az ellopott adatokról, ám azóta nem csak a nagy
F1 2018 - ingyenes a száguldó cirkusz digitális változata
A Forma 1 versenyek hivatalos játékváltozata most pár napig ingyen beszerezhető Az autósportok egyértelműen legnépszerűbb alágazata a Forma 1, hiszen a futamok élő közvetítései világszerte milliókat vonzanak a készülékek elé, és itthon is mindig szépen megtelt a Hungaroring magyar érdeklődőkkel, még a masszív jegyárak ellenére is. Nem meglepő hát, hogy létezik belőle hivatalos játékváltozat is, és nehéz is lenne elképzelni, hogy más csapat nyerje el a készítés lehetőségét, mint az autós játékokban veteránnak számító Codemasters, akinek 1987-es negyedik munkája a Grand Prix Simulator volt, többek között Commodere 64-re. Az F1 szériát is már bő 11 éve hegesztik, és talán nincs is jobb promóciós módszer a júliusban megjelent F1 2020 népszerűsítésére, mint az alig 2 éves F1 2018, mely most bő két napon át ingyen beszerezhető. Szimulátor vagy könnyed arcade jellegű élmény? Egyik sem egészen, és valószínűleg pont a sportág népszerűsége okán nem mertek egyértelműen voksolni egyik, vagy másik irány mellett, hiszen ha egy végletekig részletes és aprólékos szimulációt készítenek, a befektetett idő és pénz valószínűleg csak egy szűk rajongói rétegnél talál otthonra, akiknek az elégedettsége sajnos üzleti szempontból nem igazán mérvadó, míg a nyélgázon is tökéletesen kanyarodó járgányok és az ellenfelek pályáról történő kipöckölése talán még a kiskorú rajongókat is kiakasztaná. Az F1 tehát inkább a sportág hátterének és körülményeinek változását nyomon követő darab, mely a szabályo
240 Hz-es és 165 Hz-es AOC AGON monitorok érkeznek
Az AOC izgalmas és fantasztikusan gyors gamer monitorokkal bővíti prémium kínálatát A 86 éves múlttal rendelkező kijelzőgyártó szinte minden árkategóriában képviselteti magát, így megtaláljuk a prémium szegmensben is, melyben a gamereknek az AGON névre keresztelt modelleket érdemes keresniük. A játékosoknak készített minőségi kijelzők színes skáláját most két újabb izgalmas árnyalattal bővítik, melyek egyike ezúttal is a kompromisszumoktól mentes sebességre koncentrál, míg a másik a színhűségre vágyóknak kínál magas képfrissítéssel bíró alternatívát. Két monitor két méretben, két különböző panellel és eltérő képfrissítéssel? Az AOC nem alibizett és mindjárt két teljesen eltérő monitort készített a 27 colos AGON AG273QXP, és a 25 colos AGON AG251FZ2E modellek képében. Elsőként vegyük a nagyobb testvért, hiszen egy 27 hüvelykes képátlóval megáldott darabról van szó, mely úgy teljesít 165 Hz-es képfrissítést, hogy egy 8 bites NANO IPS panel néz szembe velünk, méghozzá impozáns 2560x1440-es felbontással. Ebben az esetben tehát dicséretes színmegjelenítést is kapunk, hiszen az Adobe RGB színtér 98 százalékos pontossággal jelenik meg, az sRGB pedig 133 százalékos lefedettséget élvez. A korrekt 350 nites fényerőhöz 1000:1 arányú kontraszt társul, a játék alatt igényelt sebességet és folyamatosságot pedig 1 milliszekundumos GtG (szürkéből szürkébe) válaszidő, és AMD FreeSync Premium technológia garantálják. A vaskos kávát nélkülöző keret természetesen alapvetőnek tekinthető, a
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...