fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 01. 22
Megvalósult az UltraRAM! A Britek fejlett univerzális memóriát alkottak
2020. 01. 22
Őrült szerelők üvöltése! RX5500XT VS GTX1660Ti, Ryzen5 2600X vs Ryzen7 2700X?
2020. 01. 22
Ingyen Freeman? A Half-Life részek most ingyen játszhatók
2020. 01. 21
Control mozi készülhet? A Rogue One írója benne lenne
2020. 01. 21
Kiderült mely Huawei készülékek kapják meg az új frissítést.
2020. 01. 21
Son Goku lenyomja a Jediket is! Jól fogy a Dragon Ball Z: Kakarot
2020. 01. 21
A Dying Light 2 megjelenése is csúszik!
2020. 01. 20
Olcsó? Akkor futás! - Xiaomi Mi AirDots bluetooth fülhallgató
2020. 01. 20
Apró, mégis sokakat zavaró frissítést adott ki a Google
2020. 01. 20
Első kézből? A nagy NAVI még idén bemutatkozik
2020. 01. 20
Kiszivárgott volna az RTX3080 és RTX3070?
2020. 01. 17
Mit tud a GTX1660 Fortnite, RDR2 és Rage2 alatt? Elég 100 FPS-re Full HD felbontáson?
2020. 01. 17
Liquid Freezer II 280 - impozáns AIO hűtés az Arctic-tól
2020. 01. 17
Elhalasztották a Cyberpunk 2077 megjelenését
2020. 01. 17
Árat csökkent az Nvidia - olcsóbb lesz az RTX 2060
2020. 01. 14

A Z490 lapkészlet kész, de mikor jön a Comet Lake-S?

Az Intel CES-es tájékoztatóján több jövőre vonatkozó tervről meséltek, még az 5G és a mesterséges intelligencia is szóba került, de a sokak által várt Comet Lake-S sorozatról sajnos egy szó sem esett.

Már tisztul a kép, az Intel a fogyasztással küzd

A sajtótájékoztatón hivatalosan is bejelentették a 10. generációs mobilprocesszorokat, és büszkén nyilatkoztak arról, hogy a 14nm-es, 45 wattos fogyasztással bíró Come Lake H sorozat, akár 8 magot, 16 szálat, és 5 Ghz-et is meghaladó frekvenciát kínál majd, a hordozható kategóriában. De mi a helyzet az asztali S szériával? Sajnos nem csak az AMD, de az Intel sem tért ki erre a kategóriára, ám míg az előbbi végül szűkszavúan, de nyilatkozott a későbbre tartogatott bejelentésről, az Intel hallgatásáról más forrásokból érkeztek információk.

Váratlan akadály? Az alaplap gyártók már készen állnak

A német Computerbase kutatott válaszok után, a megkeresett alaplapgyártók pedig elárulták, hogy a probléma a processzorok fogyasztásában keresendő. Az információk szerint, a gyártók nem kifejezetten boldogok, hiszen már elkészültek az új, Z490-es lapkészlettel érkező termékekkel, de a tíz magos variánsok energiafelvétele hátráltatja a megjelenést. Több partner is arra utalt, hogy a legerősebb tízmagos CPU, maximális kihasználtság esetén átlépi a 300 wattos igényt. Ezzel bőségesen meghaladja, a 125 wattos TDP-vel hirdetett i9-9900KS PL2-gátját (Power Limit 2) is, ami 250 watt. A limit meghatározására azért van szükség, hogy a rendszer nagyobb fogyasztás, és persze komoly hűtés mellett, képes legyen tartani a vállalt turbó frekvenciát.

A Gigabyte már egész biztosan elkészült a Z490 változattal

Az előző generációs processzor energiaéhségét figyelembe véve, nem tűnik annyira meglepőnek, hogy további két maggal a fedélzeten, még a korábban vártnál is nagyobbra nő a fogyasztás, hiszen ugyanarról a 14nm-es alapról van szó, amit eddig is láthattunk. A tíz magos és húsz szálas újdonság, szintén 125 wattos TDP-t ígér, ám ha maximális terhelés mellett tartani akarja a 4,9 GHz-es turbót, nem lesz könnyű dolga. A megoldásra egyelőre csak tippeket hallani, melyek között a legkézenfekvőbb, hogy a gyártás legsikeresebb példányait összegyűjtik, ez viszont jelentősen késleltetheti a csúcsmodell megjelenését. Teljesítménybeli problémákról tehát nem hallani, azonban ezek alapján a megjelenést legkorábban a tavaszi időszakra teszik.

2020. 01. 14

Megvalósult az UltraRAM! A Britek fejlett univerzális memóriát alkottak
Az UltraRAM névre keresztelt új technológia elképszető mértékben energiatakarékos, gyors, és elérhető vele a merevlemezektől megszokott tárkapacitás Az "unvierzális memória" az Egyesült Királyságban található Lancaster Egyetem kutatóinak áldozatos munkáját dícséri. A több éve még csak elméletként létező módszer végül formát öltött, és megszületett belőle az UltraRam, mely tárhelyként és RAM-ként egyaránt funkcionál. Eredményeik igazolásához, több cikket, illetve részletes kutatási dokumentációt is nyilvánosságra hoztak, és ez alapján már most komoly változásokat jósolnak, digitális eszközeink számára. A korábban általuk is elérhetetlennek tartott áttörést, január 7-én, az egyetem weboldalán tették közzé. Jelenleg két fő memóriatípust különböztetünk meg, a DRAM-ot és a flash-t, melyek tulajdonságaikat és céljukat tekintve is egymás ellentétei. A DRAM gyors és aktív szerepet tölt be, viszont a kezelt adatokat folyamatosan frissíteni kell, melyek azonnal elillannak, amint megszüntetjük az áramellátást. A flash értelemszerűen lassú, ellenben passzív állapotban is hosszú távon megőrzi adatainkat, ráadásul ma már jóval kisebb költségen képes a DRAM-nál lényegesen nagyobb tárhely biztosítására. Mi történt? Az UltraRAM úgynevezett NVRAM (non-volatile RAM), vagyis nem jellemzi a RAM-okra jellemző "feledékenység", és az első valóban sikeres próbálkozás a két lényeges szerep ötvözésére, méghozzá a hátrányok elhagyásával. Egyik legnagyobb különlegessége, hogy pontosan a DRAM sebe
Ingyen Freeman? A Half-Life részek most ingyen játszhatók
A Valve megtalálta a tökéletes reklámfogást közelgő VR játékának népszerűsítéséhez: az ingyen játékot. Lehetetlennek tűnt, mégis megértük, hogy újabb hivatalos Half-Life cím készül a Valve műhelyében. A második rész előzményeit bemutató Half-Life: Alyx-nek sajnos csak a PC-s VR sisakok tulajdonosai örülhetnek, ám ők minden bizonnyal kérdés nélkül elő is rendelték a játékot. A kiadó kellemes akcióval hívja fel a figyelmet a megjelenésre, ugyanis az összes hivatalos Half-Life tartalmat ingyenessé teszi a nagyközönség számára, persze csak korlátozott időre. A márciusban érkező Alyx tesztelése tehát egy szűkebb réteg kiváltsága lesz, a klasszikus részek kihagyására azonban aligha lehet mentsége annak, aki kedveli az FPS, az akció, vagy akár a logikai játékokat. Ha mégsem játszottuk volna az FPS műfajt megreformáló Half-Life-ot, vagy a látványos fizikai szimulációt bemutató második részt, most bő két hónapunk lesz pótolni őket. Hogy teljes legyen az élmény, a promóciós időszak alatt a hivatalos kiegészítők is elérhetők, nem beszélve a temérdek közösségi modifikáció tartalmairól, vagy a rajongói frissítésekről, melyek javítják az égető hibákat, és csiszolnak a látványon is. Ha csak most ismerkedünk a műfajjal és bepótolnánk a klasszikusokat, esetleg ritkán játszunk, de nosztalgiázni vágyunk, a listán a Half-Life, a Half-Life: Blue Shift és Opposing Force csomagokkal, illetve a Half-Life 2 szerepel, két kiegészítő epizódjával együtt. A kívánt játékot a STEAM áruházából emel
Control mozi készülhet? A Rogue One írója benne lenne
Az alkotók benne lennének egy Control film elkészítésében, és már az író is bejelentkezett A Control kétségtelenül a Remedy nagy visszatérése volt, hiszen a közönség, és a sajtó is szerette a természetfeletti elemekben gazdag akciójátékot. Olyannyira, hogy a Los Angelesben megtartott The Game Awards rendezvényen elnyerte a legjobb látvényért járó díjat. A finn stúdió híres arról, hogy szereti filmszerűvé varázsolni játékait, ám ezúttal lehet, hogy szintet léphetnek. Gary Whitta neve sokaknak a Rogue One forgatókönyvírójaként lehet ismerős, de hozzá köthető a Star Wars Rebels animációs sorozat több epizódja is. A videojátékok világa sem idegen számára, hiszen olyan címek hátterének kidolgozásában vállalt szerepet, mint a Telltale-féle The Walking Dead, vagy a mára erős kult státuszt élvező 2006-os Prey. Az író néhány órája rajongói kérdésekre válaszolt Twitter oldalán, és aki esetleg követte az eseményt, izgalmas eseménynek lehetett tanúja. Az egyik felhasználótól azt a kérdést kapta, hogy melyik videojátékból látna legszívesebben filmes adaptációt, és hogy megírná-e hozzá a forgatókönyvet. A válasza egyszerűen csak annyi volt: "CONTROL. És igen." Az igazi meglepetés még csak ezután jött, ugyanis Thomas Puha, a Remedy kommunikációs igazgatója is felbukkant a bejegyzés alatt, és beszélgetésre invitálta a filmest. Természetesen ebből még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, és jogos a kérdés, hogy vajon jó ötlet megkockáztatni, egy újabb játékot feldolgozó
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
Tóth András
Nem akarok én flame háborút indítani. De 300 Watt az már szép teljesítmény, hol van az hogy az AMD a radiátor és az Intel szinte alig fogyaszt. Amúgy viccet félre téve nem jó ez senkinek sem, mert egy erős és versenyképes Intelre szüksége van a piacnak, a vásárlókról már nem is beszélve. Nem jó ez senkinek se, hogy nincs elég termelés kapacitása és megfelelő csíkszélesség fejlesztése az Intelnek. Abból még semmi nem jó nem származott, ha a piacon az egyik gyártó nagyobb fölénybe kerekedett.
2020-01-15 15:58:23
Kovács Gergő
A turbó itt 1 vagy 2 magra értendő? Vagy mindre? Bár mindenképp szégyen..
2020-01-14 19:47:47
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres