fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 04. 07
Bluetooth-szal a vírus ellen? Anonim módon segíthetünk
2020. 04. 07
11. generáció? 10nm-es Core-i7-1195G7
2020. 04. 07
Hamarosan megérkeznek a GDDR6-os GTX 1650 kártyák
2020. 04. 06
Ingyenes nyomozás és Spring Sale az Epic Games Storeban!
2020. 04. 05
Racse AMD konfig Ryzen 5 3600 és RX5700XT párossal!
2020. 04. 03
Legyünk óvatosak, ha Zoommal videotelefonálnánk
2020. 04. 03
Hasznos Chrome bővítmény segíti az oldalak gyorsabb betöltését
2020. 04. 03
Elérhető a Facebook Messenger asztali változata
2020. 04. 03
Koronás cukor járvány idején és egy ASUS ZenBook Duo
2020. 04. 02
Intel, az órajelbajnok! Comet Lake H mobilprocesszorok
2020. 04. 01
Így vehetünk részt a Valorant zárt bétájában!
2020. 04. 01
Big Navi? Íme az AMD Radeon RX Gamma XT!
2020. 04. 01
Jótékony gaming? Játékvásárlással is segíthetünk!
2020. 04. 01
Játszós home office konfig 180 ezerért!
2020. 03. 31
A Facebook fejleszti az élő közvetítéseket
2020. 03. 24

Áramkimaradás várható az egész országban

Az Elmű-Émász friss bejelentése szerint, az ország elektromos hálózatának átfogó karbantartása vált szükségessé, így akár egészen estig tartó áramszünetre is számíthatunk.

Az Elmű Hálózati Kft. kissé nehezen elérhető weblapja szerint, március 25-től kezdődően az egész országot lefedő karbantartást végeznek, és bizonyos településeken még április elején is áramkimaradások várhatók. Az Elmű-Émász kommunikációs igazgatója, Boross Norbert szerint sajnos el kell végezni a halaszhatatlanná vált felújítási munkálatokat, hogy a járvány alatt váratlan problémák nélkül biztosíthassák a nélkülözhetetlen áramszolgáltatást.

Vigyázzunk eszközeinkre!

Időőben kapcsoljunk ki minden kritikus eszközt.


Az otthon dolgozók és távoktatásban tanulók számára különösen fontos, hogy ellenőrizzék, lakóhelyük is az érintett területekhez tartozik-e, így a leállás nem érheti őket váratlanul, az érintetteknek pedig érdemes egyeztetniük munkaadóikkal, illetve az oktatásban résztvevő pedagógusokkal. Ha laptopról, táblagépről, mobiltelefonról dolgozunk, egy feltöltött akkumulátor akár a 8-10 órás hálózati szünet alatt is kitarthat, mobilnet esetén pedig a kommunikáció is biztosított lehet. Az asztali számítógépeket használóknak, adataik és eszközeik védelmében még a karbantartás előtt érdemes gondoskodni a biztonságos áramtalanításról. A kimaradás majdnem az összes Budapesti kerületet érinti majd, de a legtöbb esetben csak bizonyos területetek, meghatározott utcák ellátását szüneteltetik, és azt is csak néhány órára.

Csak a nélkülözhetetlen munkák

Csak a halaszthatatlannak ítélt feladatokat végzik el


A bejelentéshez hozzáfűzték, hogy minden halasztható munkát félretettek, így dolgozóik és a lakosság egészsége érdekében a villanyórák leolvasását, és a személyes ügyfélfogadást is felfüggesztik. Az ügyintézésre és a mérőállások bejelentésére az online felületeket, vagy a telefonos ügyfélszolgálatot javasolják. Fontos megemlíteni, hogy a rendhagyó helyzet miatt senkinél nem szüntetik be az áramszolgáltatást számlatartozás miatt, de ettől függetlenül, ha tehetjük, ne halogassuk a befizetéseket, így elkerülhetjük a későbbi kellemetlenségeket.

Így tájékozódhatunk

Kissé nehezen elérhető az oldal, legyünk türelemmel


A karbantartás alá eső területek pontos listáját az Elmű-Émász honlapján érhetjük el, IDE kattintva pedig egyenesen a részleteket tartalmazó Excel dokumentumot érhetjük el. A kattintás után előfordulhat, hogy az oldal vagy a letöltés nem indul el automatikusan, a hálózat terheltsége miatt legyünk türelemmel. Ha egyenesen lakhelyünkre keresnénk rá, az E.On interaktív térképén ezt is megtehetjük, ha IDE kattintunk. A felújítást nagyjából két héten át, április elejéig végzik, és lakhelyünktől függően 2, de akár 10 órán át is tarthat egyhuzamban.

 

2020. 03. 24

Bluetooth-szal a vírus ellen? Anonim módon segíthetünk
Az új alkalmazás állítólag anonimitásunk megőrzése mellett informálna minket, ha a közelben regisztrált fertőzött tartózkodik. Új mobilkövető megoldást vetnének be európai kutatók, mely segítene a vírus hatékonyabb elkerülésében. Mivel a COVID-19 tünetek nélkül is szervezetünkben lehet, sajnos megvan rá az esély, hogy tudtunk nélkül adjuk tovább, vagy tesszük ki magunkat a fertőzés veszélyének. Azonban néha az önként vállalt karantén és a kormányok által bevezetett biztonsági intézkedések mellett is el kell hagynunk otthonunkat, az új telefonos applikáció ilyenkor segítene.  Az ötlet lényege, hogy úgy kövessék az app használóit, hogy ez nem jár személyes adatok begyűjtésével, tehát a célja nem konkrét azonosítás, és mindössze egyetlen lényeges információra fókuszálna: ha van a közelben olyan felhasználó, aki igazoltan fertőzött, az app tudatná velünk. A megoldás alapja a Bluetooth LE vagy Bluetooth Smart, ami egy alacsony fogyasztású hálózati protokoll, mely akár több száz méteres (sőt, kilóméteres) hatósugárban is képes kommunikációra, és 128-bites AES biztonsági kódolást használ, amit jelenleg feltörhetetlennek mondanak. A tudósok választása tehát nem véletlen, hiszen a technológia akkor is működhet, ha a jel eredeti forrása kiesik a képből, mivel a szerepét automatikusan átveheti egy másik csatlakozott eszköz. Aki pozitív teszteredményt kapott, az appon belül egy kód segítségével név nélkül jelezheti ezt, a rendszer pedig értesít minden felhasználót, aki akár
11. generáció? 10nm-es Core-i7-1195G7
Kiszivárogtak az első teszteredmények az Intel 11. genereciós processzorait képviselő Core-i7-1195G7-ről. A Tiger Lake-U CPU a sok nehézség árán létrejött 10nm-es gyártástechnológiával készült, és a jelenleg legerősebb Willow Cove fedőnevű architektúrára épül, az eredmények alapján azonban egy korai tesztpéldányról lehet szó. 3 Ghz-es órajel és Intel Xe GPU A korábbiakban érkeztek már részletek Tiger Lake processzorokról, de most először bukkan fel mérési adat 11. generáció alá sorolt példányról. A 11. generáció alapja az a Willow Cove architektúra, mely a 10. generációs Ice Lake családban alkalmazott Sunny Cove módosított változata. A Core-i7-1195G7 az előző évben megjelent Core i7-1065G7 helyét hivatott átvenni, és továbbra is egy négymagos, több szálas munkavégzést alkalmazó megoldás. A tesztpéldányban 4 mag és 8 szál dolgozik, az órajel pedig 3 Ghz-en megáll, tehát messze áll a kereskedelmi forgalomba szánt ütősebb változattól. A mérések 16 GB DDR4 SODIMM memória, és egy 128 GB méretű Samsung MZHPU128HCGM M.2 SSD társaságában készültek, de sem az alaplapra sem a RAM órajelére vonatkozó információ nincs. Dedikált videokártyát nem látunk, van viszont adat az Integrált GPU-ról, mely az Intel Xe megoldása 96 EU-val (Execution Unit – végrehajtóegység). A benchmark teszthez a 3DMark Time Spy-t alkalmazták, de a kapott érték egyelőre nem tűnik kiemelkedőnek, ami a négy mag és a 3 Ghz-es fix órajel miatt nem olyan meglepő. A CPU oldalán mért érték 2922 pont, ám az
Hamarosan megérkeznek a GDDR6-os GTX 1650 kártyák
Jó ideje nem titok, hogy az Nvidia felturbózni készül belépő szintű GTX 1650 videokártyáit, most azonban hivatalosan is bejelentették. A partnerek már készülnek saját megoldásaikkal, egy teszt eredményei pedig elárulják, mekkora változást hozhat a GDDR6. A GTX 1650 alapja továbbra is a vékonyra csiszolt Turing architektúra, konkrétan egy Tensor és RT egységektől megfosztott TU117 GPU. Érdemi változást a frissített memóriacsomag nyújt, így a 8 Gbit/s sebességgel dolgozó GDDR5 helyett hamarosan 12 Gbit/s-os GDDR6-ot találunk a kártyákon. Gyári referenciamodell nem készül, de az NVIDIA ezúttal is élt ajánlásokkal, melyekhez kedvük szerint igazodhatnak a gyártók, és ugyan különösebb megkötésekre nem kell számítani, a Zotac egy tesztpéldánya igyekszik betartani az ajánlott 75 wattos fogyasztási keretet, így lefaragott az órajelekből. Az Expreview tesztjében a Zotac GTX 1650-4GD6 Destroyer OC állt szemben egy GDDR5-ös GAMING OC verzióval. Érdekesség, hogy a 128-bites adatbusz marad, a sávszélesség viszont már 192 Gb/, az összehasonlítás azonban nem mutat komoly eltéréseket. A benchmark tesztek során az újdonság előnye nagyjából 6-9% volt, míg Full HD játéktesztekben minimum 2%, és legjobb esetben valamivel több mint 10%. Az Expreview értékelése alapján átlagban 6.4%-kal nőtt a teljesítmény, ami azonos áron nem rossz, de azért hatalmas ugrásnak nem tekinthető. Ez részben annak is köszönhető, hogy bár a CUDA magok száma változatlanul 896, vélhetően a fogyasztás miatt alacson
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres