Cooler Master Silencio 652S SIL-652-KKN2 számítógép ház

Cikszám: 17799
HDD hely: 8
Floppy hely: Nincs
eSATA csatlakozó: Nincs
Audio csatlakozók: Van
Magasság (mm): 507
Mélység (mm): 509
Szélesség (mm): 220
USB 3.0 csatlakozó: 2
Szín: Fekete
USB 2.0 csatlakozó: 2
Bővítőhelyek száma: 8
SSD hely: 3
Beépíthető VGA hossz (mm): 423
Beépíthető processzor hűtő magasság (mm): 168
Táp elhelyezés: Alsó
Beépített ventilátorok száma: 3
Optika hely: 3
Alaplap típus: ATX, Micro-ATX
33.826 Ft
Garancia: 36 hónap
Várható átvétel:
Kedd:
Duna Plaza
Szerda:
Futárszolgálat
Posta Pont
MOL Pont
COOP Pont

Értékelés

Hogyan teljesít Nálad ez a termék? Írd meg tapasztalataid és értékes ajándékokat nyerhetsz. Az értékeléshez be kell jelentkezned!
Teker Márton
Így lesz 3,5 csillag.
2017-03-05 15:27:07
Teker Márton
Ezelőtt egy Silencio 650-em volt, azt váltotta az új desktopom részeként a 652S. A gyenge négy csillagról nem csak a mérnökök, hanem a marketingesek is tehetnek. Nem rossz termék, főleg akinek mondjuk ez az első minőségi gépháza, viszont vannak hibái.

Pro:
-Rendkívül masszív, erőteljes konstrukció.
-Visszafogott, letisztult dizájn, (többnyire) jó anyagok.
-Belül tágas, könnyű szerelni.
-A síneken mozgó SSD/HDD tálcák jól kidolgozottak, a könnyű beszerelést jól segítik.
-Hangszigetelése megfelelő.
-Szellőzése jó.
-SD-kártyaolvasó, 4 USB az előlapi kivezetések között.
-Lehet még bele optikai meghajtót szerelni! (Ez egyre kevesebb háznál van így.)
-Minimális fordulatra leszabályozva kvázi hangtalan ventik. (Bár a Noctuáktól/Be Quiet!-ektől eltérően ha közel hajolsz (10centire), akkor hallod a ventik motorját. Bár azokhoz a ventikhez képest amit néhány gyártó ad a házaikhóz, a Silencio FP-k sokkal jobbak.)
-Három 12 centis venti jön a házzal.

Kontra:
-A ház tetőlemeze műanyag, hogy le lehessen csúsztatni és alá egy 240mm-es vízhűtést tenni. Ez azért nem gyakori dolog, viszont a feature arra jó, hogy a műanyag panel IDEGESÍTŐEN vibrál/zörög, ha a gépben HDD van. (Legalábbis 7200rpm-esnél így van.) Csak SSD-vel ez nyilván nem probléma, de nem fair megvetetni a felhasználóval egy 100 ezres 1 TB-os SSD-t azért hogy a csendes gépház valóban csendes legyen. Ez önmagában egy csillag mínusz.
-A ventik magas fordulaton vinnyognak, pont olyan hangosan hogy zavarjon, ergo vagy jól szellőzik a ház, vagy nem vinnyognak a ventik. Ez fél csillag mínusz, részben azért mert megint nem tetszik a Cooler Master filozófia. Történetesen az nem, hogy gányolt ventiket 11dBa-val meg "Best in Class" címszóval reklámoznak. És ha az ember akar szellőzést és csendet, akkor így járt, vegyen 15 ezerért 3db normális ventit. Ha ventik nélkül jönne a ház, de ötezer forinttal olcsóbban, akkor egyrészt nem próbálna meg átverni a marketing osztály, másrészt abból az 5 ezerből lehetne venni 2db normális, halk ventit (pl.: Be Quiet! Pure Wings 2 PWM). Fél csillag mínusz.
-Az első ventik előtt nincsen porszűrő. Ez kinek az ötlete volt? Porszűrő címszó alatt beraktak egy műanyag, rácsos panelt a ventik és az ajtó közé, de annak semmi funkciója nincs, mert az ajtó légszigetelt, ezért csak az oldalt lévő kis réseken szűrődhet be levegő, amik előtt természetesen nem is lehetne szűrő. Ez nem olyan komoly negatívum, de az ember nem ezt várná egy 35 ezer forintos háztól.

Jó termék a 652S, de nem éri fel a lécet amit az elődje, a 650 tett fel. Továbbra is visszafogott, minőségi és halk gépházról van szó, de a bazári tetőpanel, a gányolt ventik és a hiányzó első porszűrés erőteljesen árnyalják a képet.

A 652S azoknak lehet jó megoldás, akik:
1. Nem a földre teszik a gépet (porszűrés);
2. Nem fogyaszt sokat a gépük (mert a meleget nehezen kaparják ki a Silenciok alacsony fordulaton);
3. Nem tesznek a gépbe merevlemezt.

A masszív konstrukció, a hangszigetelés, a háttértárak tálcái, a bőséges helykínálat, az előlapi csatlakozók és az alacsony fordulaton hangtalan 3db venti a húzó feature-jei a Silencio 652S-nek, de a korábban felsorolt árnyoldalait is mérlegelni kell, mielőtt kiadjuk érte a házak között nem éppen kevés 30-35 ezer forintot.
2017-03-05 15:25:25
Gáspár Gábor
Csendes, szellős ház. Kábeleket jól el lehet rendezni, átlátható belső tér. Én nagyon meg vagyok vele elégedve, azt kaptam, amit vártam! Jár az 5 csillag! :)
2016-04-23 08:58:56
Tóth és Fiai Kft.
Csendes, kiváló minőségű ház. SD-kártyaolvasó is van rajta, ami a leírásban nem szerepel.
2016-02-23 09:14:36