fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Az USA vasárnap letiltja a TikTok-ot, de van még egy kiskapu
Bemelegítés a Legion előtt - Ingyenes a Watch Dogs 2!
Megjelent, és már el is fogyott az RTX 3080
Zen 3 és RDNA 2 - vadászat a vörös októberre!
Durva számítógép, amit Ádám is hazavinne!
Szerver az óceán mélyén - vízhűtés Microsoft módra
TikTok helyett? A YouTube Shorts már elérhető Indiában
3.2 milliárd dolláros per zajlik a YouTube ellen
Eldőlt, az Nvidia felvásárolja az ARM-et!
Leállhat az EU és USA közti adatkommunikáció?
Megfizethető lett a chipekbe épített folyadékhűtés
Egy bővítmény visszaállítja a klasszikus Facebookot
Egy robot cikkét közölte le a The Guardian
Megjelent az Android 11
Egy karfiolon tesztelték az első 3.2 gigapixeles kamerát
2020. 08. 01

Trump betiltaná a TikTokot, a cég videóval reagált

India után Trump is száműzné a népszerű kínai videós appot, ám a cég ragaszkodik az USA-hozIndia után az USA lehet a következő, aki passzolja.

Kevés mobilos alkalmazás aratott olyan gyorsan, akkora nemzetközi sikert, mint a kínai ByteDance zenés-videós alkalmazása, mely 2017 óta már bőven túl van az egymilliárd letöltésen. Azonban nem csak a népszerűsége okán szerepel rendszeresen a hírekben, mivel az utóbbi időben számos alkalommal derült ki róla, hogy a nagytételben végzett adatgyűjtés nem holmi lejárató kampány vagy divatos összeesküvéselmélet, nem véletlen, hogy júniusban India végleg száműzte is az országból. A tömeges népszerűséggel és adatkezelési perekkel övezett TikTok azonban érthető módon az USA figyelmét sem kerülhette el, és Donald Trump elnök nyilatkozata alapján ők lehetnek a következők, akik megszabadítják a kínai szervereket pármillió felhasználótól.

A 9. legnépszerűbb közösségi platform


Valamivel több mint egy hónapja már az Egyesült Államok is hallatja véleményét, a kiberbiztonsági szakértők és anonim hackerek után pedig a Fehér Ház is egyre gyakrabban foglal állást a kétes megítélésű applikációról. A kormány már többször is nyilatkozott a TikTokkal kapcsolatban, de elsőként Mike Pompeo szólalt meg, jelezve, hogy a Kínával gazdasági és ideológiai hadakozást folytató ország nem kívánja hosszú távon állampolgárok millióinak adataival etetni a kínai vállalatot, végeredményében pedig a Kínai Kommunista Pártot. A csak januárban 515 millió letöltést meghaladó TikTok mellett más kínai appok is a tervezett tiltólistán vannak, melyet Donald Trump már a mai nap hivatalossá tehet aláírásával.

Már több mint 800 millió aktív felhasználó


„Ami pedig a TikTokot illeti, betiltjuk az Egyesült Államokban. Megvan hozzá a felhatalmazásom. Holnap aláírom (az erről szóló dekrétumot)” – nyilatkozta a sajtó képviselőinek Donald Trump az elnöki különgép (Air Force One) fedélzetéről, helyi idő szerint péntek este. Az újságírok azt is megtudhatták, hogy Trump által elképzelt forgatókönyvben olyan eshetőség nem fordulhat elő, hogy egy manőverrel a TikTok amerikai kézbe kerüljön át. A kissé abszurd ötlet valójában nem is olyan abszurd, és nem is véletlenül merült fel, ugyanis a The New York Times mellett a Fox Busieness is megírta, hogy a Microsoft a háttérben már tárgyalásokat folytat a TikTok átvételéről. A két újság természetesen nem nevezte meg forrásait.

A Disneynél is jobb ajánlatuk volt.


A nagyjából 100 milliárd dollár összértékűre becsült kínai cég egy ideje már amerikai irodákat is fenntart, például van üzleti bázisuk Los Angelseben és New Yorkban is. Amellett, hogy már 1500 amerikai alkalmazottat foglalkoztatnak, május óta az a Kevin Mayer ül a TikTok vezérigazgatói székében, aki mostanáig a Walt Disney számos vezetői pozícióját is betöltötte. „Boldog voltam a Walt Disney-s állásommal, de ez egy olyan hatalmas lehetőség volt, amit képtelen voltam visszautasítani” – nyilatkozta a cég újdonsült vezetője, aki már a ByteDance-es fejeseknek tartozik elszámolással. Kétségtelen, hogy a TikTok a legnagyobb digitális siker, amit Kína a nyugati világban elért, ám úgy néz ki, hogy az USA kormányának megvannak a saját üzleti érdekei, talán beleértve az állampolgárok adatait is, így valószínűleg gond nélkül véget vethet a cég agresszív terjeszkedésének.


Ma a TikTok igen merészen ragált a lekapcsolásukat előrevetítő hírekre. A Twitteren egy videót osztottak meg, melyben Vanessa Pappas, az amerikai részleg vezetője mosolyogva köszönte meg a közösség lelkes támogatását, majd nem nem csak azt hangsúlyozta, hogy a legkevésbé sem terveznek távozni, de a következő három évre 10 ezer újabb amerikai TikTok alkalmazott felvételét is bejelentette. Az üzenetet amúgy miden egyes felhasználóhoz eljuttatták, egy alkalmazáson belüli direkt értesítés formájában. Az szintén beszédes, hogy a napokban a demokrata párt a teljes testületének megtiltotta az app használatát, ami hosszú idő után egy új, közös álláspontot jelenthet a két oldal között, na nem mintha Trumpnak jelenleg szüksége lenne bárki más támogatására, sőt, a lelkes videóüzenet ellenére a cég bármelyik pillanatban a Huawei mellett találhatja magát, és India után ismét többmillió felhasználót veszíthet.

Közvetlen értesítés, minden egyes felhasználónak


Eközben a Reuters értesülései szerint, a kínai ByteDance megszabadulna a 80 millió felhasználóval büszkélledő amerikai leágazástól. A Microsoft nevei ismét felmerült, mint az alkalmazás által begyűjtött adatok új tulajdonosa, ám azt még nem erősítették meg, hogy ők veszik át a cég irányítását. Hogy a kormányzat hogy regál, vagy, hogy konkrétan miként képzelik el az app letiltását, azt egylőre nem közölték, ám ha friss hír érkezik a döntéssel kapcsolatban, cikkünket frissíteni fogjuk.

2020. 08. 01

Az USA vasárnap letiltja a TikTok-ot, de van még egy kiskapu
Napokon belül életbe lép a TikTokot betiltó amerikai határozat, de az ügy még nem ért véget Donald Trump újabb nagy port kavaró nemzetbiztonsági intézkedése napokon belül életbe lép, olvashatjuk abban a hivatalos sajtóanyagban, melyet az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere, Wilbur Ross tett közzé. A mai napon új rendelet születik, mely vasárnaptól nem csak a rendkívül népszerű TikTok videós alkalmazást, de a közösségi felületként és pénzküldő appként működő WeChatet is kivonja a forgalomból. Ez lényegében annyit tesz, hogy ezek a kínai fejlesztésű szoftverek mostantól egyetlen amerikai forrásból, tehát sem az Apple boltjából, sem a Google digitális áruházából, sem kevésbé közismert felületekről nem lesznek letölthetők. Elvileg azon készülékek, amelyeken már telepítve voltak a tiltás alá került appok, azok továbbra is be tudnak majd lépni, viszont az alkalmazások folyamatosan felbukkanó frissítéseihez nem férnek majd hozzá, emiatt hamarosan számukra is nehézkessé válhat azok stabil futtatása. A kiadott tájékoztató ezt úgy részletezi, hogy minden hozzájuk köthető szolgáltatás felfüggesztésre kerül, legfőképpen a terjesztésüket és frissítésüket segítő tárhelyszolgáltatások és alternatív elérhetőséget biztosító felületek, az alkalmazáson belül végezhető fizetéses és átutalásos funkciók, illetve folyamatok, továbbá minden olyan USA-ban fejlesztett mobilos szoftver, ami valamilyen módon alkalmazza a programok alapkódját, funkcióit és szolgáltatásait. A szöveg minden tiltás
Bemelegítés a Legion előtt - Ingyenes a Watch Dogs 2!
Aki lemaradt a Ubisoft Forward alatt osztogatott ajándékról, most lesz pár napja, hogy lecsapjon rá! Az utóbbi évek másról sem szóltak, mint kibertámadásokról, illetve magáról az adatbiztonságról és annak összes vonzatáról, kiemelve a társadalom közös félelmét a nagyvállalatok uralmától és a személyes biztonságunk fokozatos elvesztésétől. A téma tehát a mindennapjaink részévé vált, és míg a filmes és sorozatos vonalon láthattunk pár jó megközelítést, például boncolgatott hasonló témákat a nyomasztó társadalmi sci-fi, a Black Mirror; de ottvan a könnyedebb megközelítést alkalmazó, a témát viszont nagyszerűen boncolgató Person of Interest, addig játék fronton legfeljebb az indie vonalon keresgélhettünk komolyabb hackeres történet után. Aztán jött a Ubisoft, és a témát egy teljesen új fejlesztésének fókuszába helyezte, ráadásul a közepesre sikerült első epizód után is kitartott a szériánál, mely ha minden jól megy, még idén elér nagyszabású harmadik epizódjához, a Legionhöz. Azt gondolhatnánk, hogy a Ubisoft hogy még egyszer nem sütheti el ugyanazt, amit a Watch Dogs első epizódjánál, vagyis a szokásos csillagokat ígérő reklámkampányt, mögötte egy látványos, de kissé összecsapott játékkal, de aztán ránézünk a legnépszerűbb sorozataikra, és nagyon naivnak érezzük magunkat. Első alkalommal sajnos be kellett érnünk lapos karakterekkel, egysíkú küldetésekkel és sablonokból felépített történettel, amit a hackelés köré épített képességek és a jobban sikerült jelenetek sem i
Megjelent, és már el is fogyott az RTX 3080
Az első készleteket a másodperc tört része alatt kapkodták el Annyi egészen biztosan kijelenthető, hogy az Nvidia legutóbbi Ampere bemutatója kifejezetten hatásosra sikerült, hiszen másról sem hallani, mint az új RTX kártyák képességeiről és az előző generációnál jóval korrektebbre sikerült árazásáról. Azonban míg a nagyobb tesztoldalak időben megkapták a maguk tesztpéldányait, a vásárlók már nem feltétlenül ilyen szerencsések, hiszen egyre többen jelzik, hogy esélyük sem volt rendelést leadni, mert az új kártya jóformán a megjelenés pillanatától fogva elérhetetlen. Sorakoznak az Egyesült Államokból származó panaszos Twitter bejegyzések, az országban ugyanis ma elvileg hivatalosan is megkezdték az RTX 3080 terjesztését. Nagyon úgy néz ki, hogy az Nvidia nem tudta, esetleg nem is akarta kiszolgálni a közönségét, pedig valószínűleg ők és partnereik is tisztában voltak a rendelkezésre álló készletek mennyiségével, erről valahogy mégis elfelejtették tájékoztatni a láthatóan lázas vásárlási lázban izzó érdeklődőket. A The Verge cikke szerint az új 699 $-os csodakártya az Nvidia weboldalán olyan hamar került át "kifogyott" kategóriába, hogy az érkezők nagy része még csak nem is látta, hogy lett volna szabad opció a rendelésre. Nem jobb a helyzet a gyártópartnerek egyedi kialakítású termékeivel sem, ugyanis hasonló hírek érkeznek az Amazon, Newegg, Best Buy és más amerikai kereskedő oldalakról is, melyeken a legjobb opció jelenleg az, hogy értesítést kérhetünk, amennyiben a kárt
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...