fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2019. 11. 12
Poszt-apokaliptikus futárszolgálat - Előrendelhető PC-re a Death Stranding
2019. 11. 12
Warcraft III Reforged - visszatér a legendás stratégia, már játszható a béta
2019. 11. 11
Lebukott a 64 magos AMD processzor - közeleg a TR 3990X
2019. 11. 08
Van élet odakint? - The Outer Worlds bemutató
2019. 11. 08
AMD vagy Nvidia? Radeon RX5700 vagy RTX2060 Super?
2019. 11. 07
Év végi AMD bejelentés! - Ryzen 9 3950X és 3. generációs Threadripper processzorok
2019. 11. 06
A pokol kapujában – bemutatkozott a Diablo IV
2019. 11. 06
Miért füstöl az AMD-s konfig? Ryzen 3600, Radeon 5700XT és egy hihetetlen szerelés.
2019. 11. 04
A legerősebb Intel? 8 x 5GHz? Itt az i9-9900KS processzor
2019. 10. 31
Hogyan épül a merev csöves számítógép? Most elmondjuk és megmutatjuk.
2019. 10. 30
GTX 1650 és 1660 SUPER - újra lecsapott az Nvidia
2019. 10. 29
Kit érdekel, hogy neked mennyire jó szerelni? Az 1,1 gurigás számítógép.
2019. 10. 28
Fejlettebb AMD BIOS, gyorsul a Ryzen, 3nm-en a TSMC, ingyen Layers of Fear es QUBE 2
2019. 10. 28
Ez nem csak gyerekjáték! Xiaomi Mi Robot Builder bemutató
2019. 10. 26
Az ideális gamer processzor? I5-9600K/Ryzen 5 3600/RTX2070 SUPER teszt
2019. 10. 28

Fejlettebb AMD BIOS, gyorsul a Ryzen, 3nm-en a TSMC, ingyen Layers of Fear es QUBE 2

Ütős Ryzen frissítés - Magasabb órajelek, gyorsabb Boot

Folyamatosan javul a Ryzen-ek teljesítménye, az AMD folyamatosan adagolja a szoftveres javításokat


A Zen2 architektúra rendkívül sikeres, ám új fejlesztés lévén, még igényli a folyamatos optimalizációt. Az AMD foglalkozik a felhasználói visszajelzésekkel, melyek legnagyobb részben a processzorokkal elérhető Boost órajelek mértékét, és stabilitását illették. A legújabb BIOS frissítés komoly előrelépést tesz a kérdéses területeken, de más pozitívumokkal is szolgál, ezzel az eddigi legkomolyabb javulást hozza, a 3. generációs Ryzenek megjelenése óta.

A Boost frekvencia stabilitásán minden alkalommal javítanak egy kicsit


Az MSI robbantott a hírrel, miszerint a több mint 100 javítást tartalmazó update, novemberben érkezik. A Combo-AM4 1.0.0.4.-es AGESA frissítéssel megkapjuk a korábbi 1.0.0.3ABBA mikrokódban alkalmazott újdonság továbbfejlesztését, mely csökkenti a processzor üzemfeszültségét. Ami fontos, hogy a kisebb igényű alkalmazások mellett, most már komolyabb megterhelés esetén is elérhetjük a magasabb órajeleket.

Az X570 lapkészlet is elkönyvelhet néhány újdonságot


Időközben a tárgyalt AGESA update felbukkant három ASRock alaplaphoz, a német computerbase.de pedig el is végezte az összehasonlítást a két verzió között. A teszthez egy AMD Ryzen 7 3800X került bevetésre, az eredmény pedig mindhárom esetben 50MHz emelkedést mutatott, a CPU 8 magjának egyidejű terhelése alatt.

Komolyan javult a betöltési idő


Jelentősen javult a boot idő is, és természetesen az X570 platform is bővült további lehetőségekkel. A mérések 20%-os sebességnövekedést mutatnak a BIOS elérésében, az X570 lapok pedig már kezelik az előző generációs a Ryzen 5 2400G, és a Ryzen 3 2200G APU-kat. Aktív lett a RAID funkció is, amit mostantól SATA és NVME alapú meghajtók esetén is alkalmazhatunk. A PATCH B frissítés november végére, minden 300 és 400 sorozatú AM4 alaplap számára elérhető lesz.

3nm-es gyártására készül a TSMC

A TSMC nem hajlandó leállni, az Intel és a Samsung kapkodhatja magát


Jól látható, hogy a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) nem szívesen mondana le szilíciumlapkák gyártásában betöltött vezető szerepéről. A DigiTimes közlése szerint, a gyártó 30 hektáros területtel bővítette, a Dél-Tajvani Tudományos Parkban elfoglalt helyét, ahol már most is több mint 10 000 embert foglalkoztat. A beruházás annak a 19.5 milliárd dolláros befektetésnek az első nyilvános lépése, melyet a 3nm-es lapkák gyártásához szükséges gyártósorok kialakítása követ.

Kíváncsiak leszünk, az AMD vajon mikor rukkol elő a saját újdonságával


A 3nm-es node extrémnek hangzik, és korábban a gyártó már beismerte, hogy ezek a számok inkább csak hangzatos megnevezések, amikkel az aktuális fejlődést címkézik. Azonban az ennyire kis méreten már nem alkalmazható FINFET leváltása, és a GAAFET strúktúra bevezetése, mindenképp következő szintre emeli a technológia hatékonyságát, így pár éven belül megkezdődhet a fejlett architektúrák sorozatgyártása. A munka valószínűleg jövő évben veszi kezdetét, a tömegtermelés indulását pedig 2023-ra tervezik.

Ingyen játékok - Horror és Puzzle a csomagban

Az Epic Games Store ismét jó ajánlattal csábítja a játékosokat


Már csak néhány napig elérhető az Epic Store aktuális promóciója, ám ha időben kattintunk, két nagyszerű játék lehet a miénk, továbbra is teljesen ingyen. Az október 31-ig érvényes ajánlat ismét két címet tartalmaz, méghozzá egy izgalmas pszichológiai horrort, és egy kis agymunkát kívánó belső nézetű kalandot, a Portal széria nyomdokain.


Layers of Fear – Masterpiece Edition

A teljes játék és a DLC egy csomagban, most teljesen ingyen


A fejlesztő valószínűleg egyedi megegyezést kötött az Epic Games Store-ral, ugyanis ez sorban a második játék a lengyel csapattól, melyet térítésmentesen szerezhetünk be. A Bloober Team az elmúlt nagyjából négy évben, egyedi, kreatív vizuális megoldásokkal tűzdelt, pszichológiai-horror játékokra specializálódott. A 2016-os Layers of Fear indította a sort, mely a sétaszimulátornak gúnyolt stílust meglovagolva vonta magára a figyelmet. A játék egy Viktoriánus villa, és egy festőművész elméjének sötét zugaiba kalauzol bennünket, a belső nézetben zajló felfedezés közben pedig a ház, és a főszereplő múltjának kegyetlen titkai kerülnek felszínre. A borzongató nyomozást a feszültség, és a nyomasztó hangulat, a folyamatosan átrendeződő környezet, és az ötletes vizuális megoldások együttese teszi emlékezetessé.

A klausztrofóbia garantált


A játék később Inheritance néven, egy rövid előzménytörténettel is bővült. A DLC-ben, a festő lánya emlékszik vissza, milyen volt a finoman szólva nehéz természetű alkotó mellett, így a Masterpiece Edition letöltésével, új perspektívából is megvizsgálhatjuk történetet. Az igazi horror hangulat és egy kis keresgélős minijátékkal vegyül, és bár talán nem lett korszakalkotó, a közönségsiker lehetővé tette a második epizód elkészülését is, melyet mi is bemutattunk. Aki esetleg lemaradt volna az Observer-ről, erre a dupla csomagra most érdemes lehet lecsapnia.


Q.U.B.E. 2

Egy kicsit színesebb lesz a környezet


Sok éve már, hogy a Valve megreformálta a logikai platformereket Portal című sorozatával, hatásuk azonban még mai napig tetten érhető a friss alkotásokban is. A 2011-es Portal 2 óta rendre érkeznek a hasonló megközelítésű ügyességi játékok, melyekben belső nézetből kell átküzdenünk magunkat, az egyre nehezedő, egyre tekervényesebb kihívásokon. A Q.U.B.E. a Portal 2 által inspirálva, ugyanabban az évben jelent meg, és igyekezett saját képére formálni a Half-Life készítőinek ötleteit, méghozzá meglepő sikerrel.

Sci-fi hangulat és ütős fejtörők


A folytatás igyekezett kicsit tovább gondolni a dolgot. A már-már szokásosnak mondható letisztult sci-fi környezetet és vizualitást, néhány új helyszín bevezetésével színesítette, azonban a feladványok nem mutatnak ekkora változatosságot az elődhöz képest, és a történet tekintetében sem számíthatunk különleges meglepetésre. A Q.U.B.E. 2 ezzel együtt is egy szerethető játékot, és egy jól összeállított feladványcsokrot kínál, ügyes mechanikákkal, nagyjából 6-7 órás játékidővel. Aki kedvelte, esetleg kihagyta az első részt, az most bátran csapjon le a folytatásra.


Az Epic Games Store felületén október 31-ig mindkét játék, teljesen ingyenesen beszerezhető.

KD - PCX

2019. 10. 28

Poszt-apokaliptikus futárszolgálat - Előrendelhető PC-re a Death Stranding
Az év legmegosztóbb sci-fi kalandja előrendelhető PC-re PlayStation 4-en már játszható a Death Stranding, 2020-tól azonban véget ér a konzolos exkluzivitás Hideo Kojima neve az utóbbi években kevés gamer figyelmét kerülhette el, hiszen a különc művész státuszt maximumra járató fejlesztő mindent elkövetett, hogy önálló projektje figyelmet kapjon. A 2016-ban bejelentett játék elkészült, megjelent, és végre kiderülhet, mit is takar a végletekig feszített titokzatoskodás, és a következetesen levezényelt reklámhadjárat. Bár a játék fejlesztése szoros együttműködésben zajlott a Sony-val, jövőre a PC-s közönség is kiveheti a részét az egyedi megközelítésű kalandjátékból, ugyanis a megjelenéssel egyidőben megnyílt az előrendelés lehetősége is. Aki rendelkezik a PS4-es változattal, az bizonyára örömmel fogadta a teljes körű magyar fordítást, így reméljük, hogy a feliratozás a PC-s változatot sem kerüli majd el. Az előzetes félelmekkel ellentétben, nem csak az Epic Games Store kínálatában lesz elérhető, tehát Steamen is megtaláljuk, egységesen 60€-ért, vagyis nagyjából 20 000 Ft-ért. Az alkotó nevével egybeforrtak az olyan fogalmak, mint a rétegelt történet, az elvont megközelítés, és a rendhagyó játékmenet, a konzolos kiadásról készült tesztek pedig már fellelhetők, és sok ponton igazolják az előzetes sejtéseket. A sci-fi és természetfeletti elemeket házasító világ megismeréséhez, egy aprólékos, türelmet igénylő kalandon át vezet az út. Igazi rétegjátékról van tehát szó,
Warcraft III Reforged - visszatér a legendás stratégia, már játszható a béta
Visszatér a világ egyik legsikeresebb stratégiai játéka Bár nem új epizódról van szó, bizonyára sokan várják a klasszikus Warcraft III felújított változatát is A Blizzard tavaly bejelentette, most október végén pedig elindította a zárt bétát. A 2002-es játék felújított változata Reforged névre hallgat, és a Frozen Throne néven megjelent nagysikerű kiegészítőcsomagot is magában foglalja majd. A zárt kapuk mögött zajló próbaidőszakban, elsőként a Spoils of War kiadás előrendelői vehetnek részt, akik jelenleg a többjátékos módot tesztelhetik. A limitált változatban gyelőre csak a Human és Orc fajok elérhetők, és 1v1 vagy 2v2 módok játszhatók. Idővel az alapváltozat előrendelői is bekapcsolódhatnak a tesztelésbe, és minden bizonnyal játszhatóvá válnak az Elfek is, egyéb játékmódok kíséretében. A Blizzard néhány kiválasztott játékosnak már október elejént megadta a lehetőséget, hogy elsőként vegyenek részt a bétában, így néhány kiszivárgó kép után, végre mozgásban is megmutatkozik a játék. A rögzített multiplayer meccseken keresztül láthatjuk, mekkora törődést kapott a vizualitás, idő közben pedig egyéb részletekre is fény derült. Nem rebootról, de nem is remakeről van szó, a remaster keretében viszont alaposan csiszoltak a modelleken, a felhasználói felületet, a menüt és a pályát pedig a jelenleg divatos képernyőfelbontásokhoz igazították. Aki tehát egyfajta ultrarealisztikus újragondolásra várt, az rossz helyen keresgél. A Blizzard ezúttal a Warcraft III időtáll
Lebukott a 64 magos AMD processzor - közeleg a TR 3990X
Lebukott a 64 magos AMD processzor? A komoly Threadripper egy új MSI alaplap promóciós videójában bukkant fel, de még továbbra sem hivatalos Nemrég mi is hírt adtunk az új harmadik generációs Ryzen Threadripper processzorokról, a 24 magos 3960X, és a 32 magos 3970X, legkorábban november 25-én kerülhet a boltokba. Az új szériához új lapkészletet is készített az AMD, az eddig csak pletykált 64 magos processzort, egy ilyen TRX40-es lap bemutatójában fedezték fel. A korábbra várt bejelentést ugyan későbbre halasztották, de nincs ok az aggodalomra, a 3990X néven várt HEDT CPU már nem maradhat sokáig rejtve. Erről nemrég megbizonyosodhatott a világ, mikor az MSI honlapjára felkerült, az új Creator TRX40 alaplapok promóciós videója. Az azóta eltávolított anyagon látszódott a Windows-os feladatkezelő, melyről leolvasható volt a lényeges információ, a törlés persze csak olaj volt a tűzre. 128 logikai szál, és egyetlen chip, a kizárólag 3. generációs Threadripperekhez tervezett alaplapban, vagyis szó sem lehet előző generációs hardverről. A három Creator alaplap magas szintű felszereltséget kínál, optimalizált felületi kiosztással, komoly terhelhetőséggel, és fokozott hűtési képességekkel, melyre szükség is lesz a 3990X kiszolgálásához. A már bemutatott Threadripper modellek november 25-én rajtolnak el, és ekkorra várják a 64 magos szörnyeteg leleplezését is, melyre legkorábban jövő év januárjában számíthatunk.
PCX 2006-2019.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres