fb pixel code
KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 01. 29
NZXT C széria? Új Gold minősítésű tápok korrekt áron
2020. 01. 27
Filléres hatmagos? Ryzen 5 1600 AF, Zen+ magokkal
2020. 01. 27
Hamisított Wraith Prism hűtésre figyelmeztet az AMD!
2020. 01. 25
Élet 60 Hz fölött. Miért válasszunk gamer monitort?
2020. 01. 23
Ismét megizzasztottuk az RX5700XT-t!🔥
2020. 01. 23
Doom Eternal előzetes - elkészült és a tesztelők imádják
2020. 01. 22
Megvalósult az UltraRAM! A Britek fejlett univerzális memóriát alkottak
2020. 01. 22
Őrült szerelők üvöltése! RX5500XT VS GTX1660Ti, Ryzen5 2600X vs Ryzen7 2700X?
2020. 01. 22
Ingyen Freeman? A Half-Life részek most ingyen játszhatók
2020. 01. 21
Control mozi készülhet? A Rogue One írója benne lenne
2020. 01. 21
Kiderült mely Huawei készülékek kapják meg az új frissítést.
2020. 01. 21
Son Goku lenyomja a Jediket is! Jól fogy a Dragon Ball Z: Kakarot
2020. 01. 21
A Dying Light 2 megjelenése is csúszik!
2020. 01. 20
Olcsó? Akkor futás! - Xiaomi Mi AirDots bluetooth fülhallgató
2020. 01. 20
Apró, mégis sokakat zavaró frissítést adott ki a Google
2019. 10. 28

Fejlettebb AMD BIOS, gyorsul a Ryzen, 3nm-en a TSMC, ingyen Layers of Fear es QUBE 2

Ütős Ryzen frissítés - Magasabb órajelek, gyorsabb Boot

Folyamatosan javul a Ryzen-ek teljesítménye, az AMD folyamatosan adagolja a szoftveres javításokat


A Zen2 architektúra rendkívül sikeres, ám új fejlesztés lévén, még igényli a folyamatos optimalizációt. Az AMD foglalkozik a felhasználói visszajelzésekkel, melyek legnagyobb részben a processzorokkal elérhető Boost órajelek mértékét, és stabilitását illették. A legújabb BIOS frissítés komoly előrelépést tesz a kérdéses területeken, de más pozitívumokkal is szolgál, ezzel az eddigi legkomolyabb javulást hozza, a 3. generációs Ryzenek megjelenése óta.

A Boost frekvencia stabilitásán minden alkalommal javítanak egy kicsit


Az MSI robbantott a hírrel, miszerint a több mint 100 javítást tartalmazó update, novemberben érkezik. A Combo-AM4 1.0.0.4.-es AGESA frissítéssel megkapjuk a korábbi 1.0.0.3ABBA mikrokódban alkalmazott újdonság továbbfejlesztését, mely csökkenti a processzor üzemfeszültségét. Ami fontos, hogy a kisebb igényű alkalmazások mellett, most már komolyabb megterhelés esetén is elérhetjük a magasabb órajeleket.

Az X570 lapkészlet is elkönyvelhet néhány újdonságot


Időközben a tárgyalt AGESA update felbukkant három ASRock alaplaphoz, a német computerbase.de pedig el is végezte az összehasonlítást a két verzió között. A teszthez egy AMD Ryzen 7 3800X került bevetésre, az eredmény pedig mindhárom esetben 50MHz emelkedést mutatott, a CPU 8 magjának egyidejű terhelése alatt.

Komolyan javult a betöltési idő


Jelentősen javult a boot idő is, és természetesen az X570 platform is bővült további lehetőségekkel. A mérések 20%-os sebességnövekedést mutatnak a BIOS elérésében, az X570 lapok pedig már kezelik az előző generációs a Ryzen 5 2400G, és a Ryzen 3 2200G APU-kat. Aktív lett a RAID funkció is, amit mostantól SATA és NVME alapú meghajtók esetén is alkalmazhatunk. A PATCH B frissítés november végére, minden 300 és 400 sorozatú AM4 alaplap számára elérhető lesz.

3nm-es gyártására készül a TSMC

A TSMC nem hajlandó leállni, az Intel és a Samsung kapkodhatja magát


Jól látható, hogy a TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.) nem szívesen mondana le szilíciumlapkák gyártásában betöltött vezető szerepéről. A DigiTimes közlése szerint, a gyártó 30 hektáros területtel bővítette, a Dél-Tajvani Tudományos Parkban elfoglalt helyét, ahol már most is több mint 10 000 embert foglalkoztat. A beruházás annak a 19.5 milliárd dolláros befektetésnek az első nyilvános lépése, melyet a 3nm-es lapkák gyártásához szükséges gyártósorok kialakítása követ.

Kíváncsiak leszünk, az AMD vajon mikor rukkol elő a saját újdonságával


A 3nm-es node extrémnek hangzik, és korábban a gyártó már beismerte, hogy ezek a számok inkább csak hangzatos megnevezések, amikkel az aktuális fejlődést címkézik. Azonban az ennyire kis méreten már nem alkalmazható FINFET leváltása, és a GAAFET strúktúra bevezetése, mindenképp következő szintre emeli a technológia hatékonyságát, így pár éven belül megkezdődhet a fejlett architektúrák sorozatgyártása. A munka valószínűleg jövő évben veszi kezdetét, a tömegtermelés indulását pedig 2023-ra tervezik.

Ingyen játékok - Horror és Puzzle a csomagban

Az Epic Games Store ismét jó ajánlattal csábítja a játékosokat


Már csak néhány napig elérhető az Epic Store aktuális promóciója, ám ha időben kattintunk, két nagyszerű játék lehet a miénk, továbbra is teljesen ingyen. Az október 31-ig érvényes ajánlat ismét két címet tartalmaz, méghozzá egy izgalmas pszichológiai horrort, és egy kis agymunkát kívánó belső nézetű kalandot, a Portal széria nyomdokain.


Layers of Fear – Masterpiece Edition

A teljes játék és a DLC egy csomagban, most teljesen ingyen


A fejlesztő valószínűleg egyedi megegyezést kötött az Epic Games Store-ral, ugyanis ez sorban a második játék a lengyel csapattól, melyet térítésmentesen szerezhetünk be. A Bloober Team az elmúlt nagyjából négy évben, egyedi, kreatív vizuális megoldásokkal tűzdelt, pszichológiai-horror játékokra specializálódott. A 2016-os Layers of Fear indította a sort, mely a sétaszimulátornak gúnyolt stílust meglovagolva vonta magára a figyelmet. A játék egy Viktoriánus villa, és egy festőművész elméjének sötét zugaiba kalauzol bennünket, a belső nézetben zajló felfedezés közben pedig a ház, és a főszereplő múltjának kegyetlen titkai kerülnek felszínre. A borzongató nyomozást a feszültség, és a nyomasztó hangulat, a folyamatosan átrendeződő környezet, és az ötletes vizuális megoldások együttese teszi emlékezetessé.

A klausztrofóbia garantált


A játék később Inheritance néven, egy rövid előzménytörténettel is bővült. A DLC-ben, a festő lánya emlékszik vissza, milyen volt a finoman szólva nehéz természetű alkotó mellett, így a Masterpiece Edition letöltésével, új perspektívából is megvizsgálhatjuk történetet. Az igazi horror hangulat és egy kis keresgélős minijátékkal vegyül, és bár talán nem lett korszakalkotó, a közönségsiker lehetővé tette a második epizód elkészülését is, melyet mi is bemutattunk. Aki esetleg lemaradt volna az Observer-ről, erre a dupla csomagra most érdemes lehet lecsapnia.


Q.U.B.E. 2

Egy kicsit színesebb lesz a környezet


Sok éve már, hogy a Valve megreformálta a logikai platformereket Portal című sorozatával, hatásuk azonban még mai napig tetten érhető a friss alkotásokban is. A 2011-es Portal 2 óta rendre érkeznek a hasonló megközelítésű ügyességi játékok, melyekben belső nézetből kell átküzdenünk magunkat, az egyre nehezedő, egyre tekervényesebb kihívásokon. A Q.U.B.E. a Portal 2 által inspirálva, ugyanabban az évben jelent meg, és igyekezett saját képére formálni a Half-Life készítőinek ötleteit, méghozzá meglepő sikerrel.

Sci-fi hangulat és ütős fejtörők


A folytatás igyekezett kicsit tovább gondolni a dolgot. A már-már szokásosnak mondható letisztult sci-fi környezetet és vizualitást, néhány új helyszín bevezetésével színesítette, azonban a feladványok nem mutatnak ekkora változatosságot az elődhöz képest, és a történet tekintetében sem számíthatunk különleges meglepetésre. A Q.U.B.E. 2 ezzel együtt is egy szerethető játékot, és egy jól összeállított feladványcsokrot kínál, ügyes mechanikákkal, nagyjából 6-7 órás játékidővel. Aki kedvelte, esetleg kihagyta az első részt, az most bátran csapjon le a folytatásra.


Az Epic Games Store felületén október 31-ig mindkét játék, teljesen ingyenesen beszerezhető.

KD - PCX

2019. 10. 28

NZXT C széria? Új Gold minősítésű tápok korrekt áron
A nem egészen két éve megjelent E széria, a megfizethetőség és a kiváló minőség között próbált egyensúlyt teremteni. Ezzel népszerűvé is vált a vásárlók körében, most pedig itt az új C sorozat, mely ismét a játékosoknak kínál stabil teljesítményt. Folytatja jó szokását az NZXT, és újabb kiváló hatékonyságú, teljesen moduláris tápegységet dob piacra. Az E széria a Seasonic Focus+ Gold termékeire építkezett, így ezúttal is a nagynevű gyártó garantálja, a kritikus fontosságú belső alkatrészek minőségét. A 150 x 150 x 86 mm-es méretek otthoni és szerver kategóriában is bevethetők, vagyis teljesítik az ATX12 v2.4 és EPS12V v2.92 szabványokat. A vállalat elsősorban a játékra épített rendszereket célozza, így ezúttal az 500 wattos kiadás kimarad a keretből. Az induló modell teljesítménye 650 watt, majd ezt követik a 750 és 850 wattos kiadások, természetesen egyaránt 80 Plus Gold minősítéssel. A terhelés alatt termelődő hőségről, mindhárom terméken ugyanolyan 120mm-es, folyadékcsapágyas ventilátor gondoskodik, mely maximum 32.3 decibel zajszinttel operál. Ha nem hajtjuk épp a hardverigényes alkalmazásokat, a Zero-RPM üzemmód kapcsolóját benyomva elérhető a teljes csend is. Amennyiben megfelelő alaplappal bírunk, a legnagyobb 850 wattos modell akár két RTX2080Ti kártya ellátására is képes, legfeljebb nyolc SATA eszköz kíséretében. A legkisebb modellen 3, a többin 6 molex is található, amennyiben rengeteg ventilátorunk, vagy egyéb perifériánk megkövetelné. A 12 voltos ágon szi
Filléres hatmagos? Ryzen 5 1600 AF, Zen+ magokkal
2017-ben a 14nm, es Zen architektúrára építkező Ryzen 5 1600 volt a legjobb választás a megfizethető processzorok között. Egy évvel később pedig a Ryzen 5 2600 és a 12nm-es Zen+ magok érkeztek, hogy ebbe az ársávba jelentős fejlődést hozzanak. Majd jött a Ryzen 5 3600, 7nm-en, nagyszerű magonkénti teljesítménnyel. De akkor mégis mi a Ryzen 5 1600 AF? Tulajdonképpen egy erősen leárazott Ryzen 5 2600, minimálisan gyengébb teljesítménnyel. Első ránézésre a doboz nem árulkodik a különbségről, márpedig ez az 1600, nem az az 1600. A legfurcsább mégis az, hogy az AMD nem új néven dobta piacra, hogy ráirányítsa a figyelmet, egyszerűen csak helyettesíti egy már paicon lévő modelljét. A döntés oka állítólag rémesen egyszerű, ugyanis kifogyóban vannak 14nm-es készletek, így az AMD egyszerűen csak tovább lép 12nm-es gyártásra, és egy módosított 2600-at kínál, még kedvezőbb áron. 6 Zen+ mag, 12 szál, 3.2 Ghz alap frekvencia, 3.6 Ghz Boost órajel, 65 wattos fogyasztás, mindezt nagyjából 85$-os induló összegért, vagyis 30 000 Ft körüli áron. Ez kevesebb mint a fele a 2600-ért megjelenéskor elkért összegnek, mely ekkor 200$ volt, adó, vám és a kereskedők haszna nélkül. A Ryzen 5 2600 teljesítménye viszont több mint csábító azok számára, akik megfizethető áron vágynak korrekt játékos teljesítményre. Akármit is tervez az elkövetkező évekre az AMD, ez a magabiztosság több mint biztató, és már alig várjuk, hogy mire képesek a 4000-es sorozat tagjai. A teszteredmények egyre csak szapor
Hamisított Wraith Prism hűtésre figyelmeztet az AMD!
A gyártó hivatalos közleményben figyelmeztet az ismeretlen eredetű hűtőre A napokban terjedni kezdett a hír, miszerint az AMD frissíti a Ryzen 7 és Ryzen 9 processzorokhoz mellékelt gyári hűtőit. A Wraith Prism RGB modellek általános megítélése pozitív, pláne, hogy az Intel ajándék hűtői kevésbé hatékonyak, a drágább tuning processzorokhoz pedig semmilyen megoldást nem biztosítanak. Bár ebben a kategóriában amúgy is érdemes hatékonyabb hűtőt vásárolni, a Wraith Prism általános felhasználás mellett hibátlanul teljesít, hiszen 100-140 wattos terhelést is képes kezelni. Az ázsiai Xfastest fórum képekkel megerősített pletykája szerint, a 4 hővezető cső (heatpipe) két plusz csővel egészül ki, és a frissebb CPU szállítmányok már az újabb változattal érkezhetnek. A felhasználók közt egyből beindult a vita, miszerint a hat rézcső valójában csak ront majd a hatékonyságon, míg mások azzal érveltek, hogy minden bizonnyal átgondolt döntésről van szó, hiszen az AMD nem lépne meg feleslegesen, egy ehhez hasonló módosítást. Mint kiderült, nem is lép, ugyanis hivatalos nyilatkozatban cáfolta, hogy a híresztelés tárgya hivatalos AMD termék lenne. Ahogy bejegyzésük említi, a harmadik féltől származó hűtő (tehát nem saját, és nem hivatalos partner terméke), valóban a Wraith Prism RGB dizájnját kapta meg, és még a márkajelzést is lemásolta, a cég azonban óvva inti a felhasználókat. Bár megjelenésükben jóformán azonosak az eredeti termékkel, nem felelnek meg az AMD minőségi elvárásainak,
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres