fb pixel code
KATEGÓRIÁK KATEGÓRIÁK
2022. 01. 13

4K 144Hz, és QHD 300Hz kijelzők a ViewSonictól

Optimális specifikációkat hoznak a ViewSonic új, mini-LED technológiás gamer kijelzőiErősödik a gamer kijelzők prémium kategóriája.

A Kaliforniában alapított ViewSonic világszerte több mint 100 országban van jelen, köztük hazánkban is, ahol ismertségüket alaposan megdobta, hogy már a magas képfrissítésű kijelzők indulásakor is kínáltak megfizethető darabokat. A gyártó azonban nem csak a tartós irodai modellekről, vagy a korrekt belépőszintjéről ismert, hiszen lépést tartva a fejlődő piaccal, folyamatosan frissítik a prémium ligás gamer megoldásaikat is. Most például igazi prémium darabbal bővítik a szupergyorsra kalibrált 4K kijelzők szűkös palettáját, de előálltak egy olyan 300Hz-es megoldással is, mely nem elégszik meg a Full HD-s felbontással.

Csúcs HDR és 144Hz 32 colon: ELITE XG321UG 4K Mini-LED


A ViewSonic gamer vizekre engedte legújabb zászlóshajót, ELITE XG321UG 4K Mini-LED néven. Annak ellenére, hogy szemkönnyeztető 2499.99 dolláros kikiáltási ára mellett nélkülözi az olyan modern technológiai erényeket, mint a HDMI 2.1 szabvány, a nagyobb HDR-élményre vágyó felhasználóknak érdemes lehet rápillantani, mivel 144 Hz-es mini-LED IPS panellel rendelkezik, összesen 1152 megvilágítási zónával. A gyártó itt aligha alibi kategóriás megoldással próbálkozik, hiszen valószínűleg nem véletlenül kaphatta meg a DisplayHDR 1400 tanúsítványt, melyet a pontosan 1400 nites maximális fényerő teljesítésével éri el, de a ViewSonic mégiscsak egy játékosoknak szánt monitor, mely nem nélkülözi a G-SYNC Ultimate jelvényt sem, ami az NVIDIA állítása szerint a legjobb játékélményt biztosítja.


A ViewSonic szerint a legfontosabb tudnivalók között az első, a magas minőségű Mini-LED FALD (Full-array local dimming) panel, ami 1152 önálló fényerőszabályozási zónával biztosítja a hibátlan megvilágítást, a felhősödéstől mentes képet, illetve a sötéttől az éjfeketéig tartó részletek pontos megjelenítését. Mindezt végre 32 hüvelykes képátlón teszi, tehát aki szeretne 27-esnél nagyobbat, de unja az 1440p-n megtorpanó kínálatot, ez az IPS monitor natív 4K UHD (3840×2160) felbontással kecsegtet. Ehhez társul a 144 Hz-es frissítési frekvencia és a teljesen korrekt 3.6 ms-os válaszidő, mellyel kapcsolatban a gamerek többségének aligha emelne kifogásokat. Mindezt a már említett VESA DisplayHDR1400 plecsni koronázza meg, a maga 1400 cd/m2 csúcs HDR fényerejével, de elérhető hagyományos SDR fényerő is, mely esetünkben egy korrekt 400 cd/m2 fényerőt jelent.


Ami talán furcsa lehet, az a 2.0-ként megjelölt HDMI port, főleg azok után, hogy 1.4 fölött "hivatalosan" már csak 2.1 szabvány létezik, de ha már itt spórolt a gyártó, legalább megtette azt a szívességet, hogy jelezte a mellékelt csatlakozó korlátait. Ezen felül DisplayPort, USB-A/B Hub és 3.5 mm-es audio-kimenet található rajta, míg a zavarmentes képet az NVIDIA G-Sync Ultimate és Reflex technológiák segítik elő. "A mini-LED panellel, fejlett ergonómiával és testreszabható RGB világítással rendelkező monitor tele van olyan funkciókkal, amelyekkel a felhasználók olyan játékbeállítást kapnak, amilyenre mindig is vágytak. Ráadásul a szupersima játékmenet, a hihetetlen érzékenység és a lenyűgöző színpontosság révén az XG321UG magával ragadó élményt nyújt" – adta elő Jeff Muto, a ViewSonic üzleti ágazatának igazgatója, nem törődve azzal, hogy a színhűséget érintő adatokat útközben kihagyták a bejelentésből.


A ViewSonic ELITE XG321UG várhatóan 2022 első negyedévétől lesz megvásárolható, átszámítva legalább 775 ezer forintos áron.

ELITE XG272G-2K, a 300 Hz-es mini_LED szörnyeteg


Egy fokkal visszafogottabb, de még így is impozáns összképet nyújt a gyártó ELITE szériájának frissen bejelentett kisebbik modellje, az ELITE XG272G-2K. A jelek szerint nem volt véletlen, hogy a gyártó külön hangoztatta a magas szintű G-Sync képességeket, hiszen ezt a kijelzőt képletesen értve az NVIDIA kezét fogva mutatta be, mint az ESPORT kijelzők új generációjának képviselőjét. A játékosok szempontjából azonban akadnak itt ennél izgalmasabb részletek is, hiszen szintén egy mini-LED megvilágítású termékről beszélhetünk, mely a nevében elrejtett 2K rövidítéstől eltérően, valójában magasabb, vagyis 2560 x 1440-es felbontásra képes. Ez a képpont arány 27 hüvelykes képátlón alapvetően ideálisnak számít, főleg akkor, ha a 240Hz-es natív, és a 300Hz-es túlhajtott képfrissítési képességeit is a listára vesszük.


A megjelenítést az átlagnál költségesebb, cserébe energiatakarékosabb IGZO technológiás IPS panel látja el, mely talán elmarad a fenti csúcsmodelltől, de még így is bőven az átlag fölött teljesít. Az önállóan szabályozható megvilágítási zónák itt is jó szolgálatot tesznek, egész pontosan 576 területre osztva a fényforrásokat. Az NVIDIA bejelentése alapján itt is igen korrekt HDR minőségre számíthatunk, hiszen a 10-bites színmélységre képes panelt 1000 nites fényerővel támogatták meg, mely elegendő a DisplayHDR 1000 szabvány elnyeréséhe. Aki ezek után valamiért az élénk színek miatt aggódna, a 95 százalékos DCI-P3 lefedettséggel talán elégedett lesz. Az NVIDIA továbbá szerette volna, ha tudjuk, hogy a kötelező G-Sync mellé járnak a Dual-Format, a Reflex Analyzer és az Esports Vibrance technológiák is.


Mivel az ELITE XG272G-2K csak 2022 harmadik negyedévében várható, egyéb specifikációk mellett az ajánlott árát is csak a későbbiekben hozzák nyilvánosságra.

2022. 01. 13

Az Intel vezére szerint már le is hagyták az AMD-t
Újabb nagy szavak és határtalan optimizmus, az Intelt éppen gatyába rázó új vezérigazgatótól
Tagadhatatlan, hogy az Intelnek nagy szüksége volt a változásra, melyet Pat Gelsinger személyében meg is találtak. Ezt a változást mindjárt két fronton is igyekeznek teljesíteni, egyfelől igyekeznek lendületet venni az oly sokáig elhanyagolt processzor architektúráik fejlesztésében, ugyanakkor az új vezérigazgató rendkívül élvezi a sajtószerepléseket is, hiszen viszonylag rövid időközönként adott interjúiban mindig találni egy-egy hangzatos kijelentést. Most például ismét elővette örök riválisát, az AMD-t  és lazán kijelentette, hogy vetélytársukat már csak a visszapillantó tükörből figyelik.
Bár azt túlzás lenne kijelenteni, hogy az Intel új vezére az egójától fűtött, tenyérbemászó nyilatkozatokkal bombázza a közönséget, de az tény, hogy sosincs híján a magabiztosságnak és mintha imádna szerepelni. Nemrég például egy LinkedIn-videót tette közzé, melyben a megszokott lendületével beszélt azokról a csomópontokról, melyeket úgy hagytak el, hogy ő már az újdönsült vezetői pozíciójában fogta a kormányt. Egész pontosan 11 kiemelt eseményt sorolt fel az Intel elmúlt közel egy évéről, de szánt néhány szót arra is, ami a későbbiekben várható. A tizenegy egyszerre jelenti azt, hogy hány évig volt távol a vállalattól – hiszen Gelsinger 2009 szeptemberében távozott, hogy az EMC vezérigazgatója/elnöke legyen – és azt, hogy pont 11 hónapja tért vissza és vette át a stafét
Lecsapott Microsoft, megveszik az Activision Blizzardot
A Diablo, a World of Warcraft, a COD és még megannyi franchise a Microsoftnak termeli tovább a pénzt
A Microsoft már így januárban az év egyik legnagyobb hírbombáját robbantotta, ugyanis ma délután hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan farzsebébe helyezi a világ egyik legismertebb játékkiadó és fejlesztő vállalatát, az utóbbi időben alaposan szétesett Activision Blizzardot. A játékosok pislognak, a részvények emelkednek, a Microsoft vezetősége pedig valószínűleg pezsgőzik, ugyanis ez a közel 70 milliárd dolláros bevásárlás zsebpénz lesz ahhoz a bevételhez képest, amit a következő években termelnek majd.
Azt eddig is tudtuk, hogy a Microsoftnál komoly változásokat hozott a videojátékokkal foglalkozó részlegük újragondolása, mely az előző generációs Xbox konzol bukdácsoló szereplése után látványos fordulatot, és egy egész rakás új játékstúdiót vett. Ám ha azt hittük, hogy egyelőre megelégednek a ZeniMax megszerzésével, és vele a Bethesda összes szellemi termékével, akkor nagyon tévedtünk: a Microsoft ugyanis egy éhes, de meglepően türelmesen vadászó állat módjára vetette rá magát, a számos sebből vérző Activision Blizzardra. A világ valószínűleg még fel sem fogta, hogy a Microsoft mekkora üzletet csinált a botrányviharban őrlődő játékkiadó megszerzésével. A zaklatási botrányok és toxikus munkahelyi légkör miatt hatalmasat zuhanó cég számára ez a tulajváltás valószínűleg elképesztő terhet vett le a válláról, míg a Microsoft megszerezett néhányat a világ legnépszer
Adatlopást segítő hiba van az Apple böngészőjében
Egy biztonsági szolgáltatásokra szakosodott cég komoly hibát talált a a Safari böngészőben
A Safari az Apple házi fejlesztésű böngészője, melyeket saját gyártású eszközeikre optimalizáltak, így természetesen kizárólag a macOS és iOS rendszereken érhető el. Éppen ezért igen kellemetlen, hogy az adatbiztonsági intézkedéseire rendkívül büszke vállalat digitális pajzsán egy igen veszélyes rést fedeztek fel, mely könnyedén adatlopáshoz vezethet, javítás pedig egyelőre nem érkezett hozzá.
A Safari 15 hibája kiszivárogtathatja az Apple felhasználók böngészési tevékenységét, de a Google-fiókokhoz kapcsolt személyes adatok egy részét is felfedheti. A frissen közzétett terjedelmes beszámoló a FingerprintJS néven tevékenykedő biztonságtechnikai cégtől származik, mely elsősorban a böngészőkhöz fejlesztett ujjlenyomat- és csalásészlelő szolgáltatásáról ismert. A vállalat megállapításai szerint a sérülékenység ahhoz az IndexedDB keretrendszerhez kötődik, mely az adatok tárolását és kezelését segíti és kifejezetten gyakran használt eszköznek számít, a probléma tehát az Apple általi implementációból ered. Minden böngésző IndexedDB-t vagy indexelt adatbázist használ, hogy jelentős mennyiségű adatot tároljon az ügyfél tárhelyén a gyors visszakereshetőség érdekében. Minden böngésző maga határozza meg, hogy mennyi helyet rendel az IndexedDB-hez, és amint ezek a korlátok közelednek, meghatározott kritériumok alapján automatikusan törli az adatokat.
A Safari 15-ben az IndexedDB API
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2021.
Kapcsolat: [email protected]
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...