fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
2020. 05. 31
Miért nem indul a Fortnite egy menő AMD konfiggal? A cheaterek meg ....... sünt!
2020. 05. 30
Ingyen Borderlands: The Handsome Collection az Epic Games Store-on!
2020. 05. 29
Nyárindító notebook akció a Lenovo-tól!
2020. 05. 29
ASUS ROG Strix GO 2.4 - Prémium funkciók, vezetékek nélkül
2020. 05. 28
Az Asus Z490 alaplapok is promócióval érkeznek
2020. 05. 28
Ajándék ROG Delta Core fejhallgató? Asus Vivobook S akció!
2020. 05. 28
8 TB-os SSD otthonra - érkezik a Sabrent Q sorozat
2020. 05. 27
Csillagromboló konfig 700.000 forintért.
2020. 05. 25
A Huawei vs. USA - Amerika járhat rosszabbul?
2020. 05. 25
Három új Ryzen 3000 XT processzor érkezik!
2020. 05. 23
A merev csöves és a két jó munkásember.
2020. 05. 22
Az Epic Games nem áll le - Civilization VI ingyen
2020. 05. 22
Bemutatkozott az MSI B550 alaplapkínálata
2020. 05. 21
Begyorsulnak az SD kártyák, jön az SD 8.0
2020. 05. 21
A Noctua néma toronyhűtővel készül
2020. 05. 19

Ultimátum! - Mégis jöhetnek a B450/Ryzen 4000 konfigurációk

Az AMD meghajlik a közösség akarata előtt, és korlátozott feltételek mellett biztosítja a 400-as lapkészlet és a Ryzen 4000 processzorok együttműködését A nép akarata mindenek előtt.

Ahogy korábban írtunk róla, nemrég bemutatták az új 500-as lapkészletet, és mellette a Zen 3 mikroarchitektúra támogatására vonatkozó terveket. A közönség ekkor igen hevesen reagált, hiszen korábban úgy hittük, nem csak az AM4 processzorfoglalatot tartják meg, de azzal együtt a széleskörű processzortámogatás is megmarad, ám a hivatalos álláspont végüól rácáfolt erre. Mint kiderült, a Zen 3 magokkal érkező Ryzen 4000 processzorok csak az érkező B550, és a már piacon lévő X570 lapkészletekkel működnének együtt, ez viszont sokakban visszatetszést váltott ki. Az AMD azonban már reagált is, és úgy tűnik igazodik a közösségi elvárásokhoz, a kibővített támogatás azonban kompromisszumokkal jár majd.

Búcsút inthetünk a többi Ryzen processzornak?

Az új kell ,vagy a


A friss bejelentés szerint, a nagyobb alaplapgyártó partnerek számára elérhetővé teszik a B450 és X470 lapokhoz szükséges opcionális AGESA mikrokódokat, tehát 400-as lapkészletünk átmenthető lesz az új processzorcsalád meghajtásához. A helyzet természetesen ennél komplikáltabb, hiszen az AMD nem véletlenül döntött a 400-as vezérlő félreállítása mellett, mivel a B450 és X470 mellett dolgozó ROM korlátozott méretét továbbra sem hagyhatjuk figyelmen kívül. A korlátozások és a lehetőségek listáját érdemes figyelmesen átböngészni, ugyanis, amennyiben választott lapunk számára érkezik frissítés, azzal a Zen 3 irányába szóló jegyünk egyirányú lesz.

Nyilván erős lesz, de egy Zen 2-ről valóban megéri váltani?


Az első és legfontosabb tényező, hogy ha frissítünk, az alaplapi ROM nem lesz képes a korábbi mikrokódok tárolására, tehát a legtöbb piacon lévő asztali Ryzen processzor számára megszűnik a kompatibilitás. Ezen felül fel kell készülnünk arra is, hogy amennyiben a Zen 3-at támogató frissítés mellett döntünk, korábbi BIOS verziókra már nem térhetünk vissza, támogatásuk nem biztosított, a módosítás tehát végleges lesz. A káosz elkerülése érdekében csak igazolt Zen 3 vásárlók férnek hozzá a frissítéshez, így csak azok végezhetik el, akik biztosan tudják mire vállalkoztak, így kerülve el, hogy az óvatlan felhasználók gépe használhatatlanná váljon. Az AMD ettől függetlenül továbbra is inkább 500-as lapkészlet beszerzését javasolja a Zen 3 processzorok mellé, és azt is kijelentette, hogy a Zen 3 után érkező szériához már egészen biztosan új alaplapra lesz szükség.

Korlátozott szabadság

A Ryzen 4000 még idén megérkezhet!


Az új BIOS revíziók teljeskörű támogatást nyújtanak a Zen 3 CPU-khoz, ugyanakkor továbbra sem adnak hozzáférést a PCIe 4.0 interfészhez B450, illetve X470 alaplapokon. Az új BIOS változatok kiadása nem egyszerre történik, gyártónként és modellenként eltérő időpontokban számíthatunk érkezésükre, így előfordulhat, hogy egyes lapok esetén már a Zen 3 megjelenése előtt, egyéb esetekben csak valamivel később készülnek el. Ezzel kapcsolatban azt ígérik, hogy minden szükséges információt időben közzétesznek, a tájékoztatás tehát folyamatos lesz. Ahogy azt megszokhattuk, az AGESA kód biztosítása még nem jelenti azt, hogy az első elérhető BIOS verzió tökéletes teljesítményt biztosít majd, ám az optimalizált verziókról egyelőre nincs hivatalos információ, a gyártók valószínűleg egyéni nyilatkozatokat tesznek majd, hogy tájékoztassák vásárlóikat.

Az AMD továbbra is új lap vásárlását javasolja


Bár sokan kelletlenül fogadták az AMD eredeti döntését, az AMD terméktámogatására nem igen lehet panaszunk, az AM4 foglalat és a lapkészletek támogatása minimum korrekt magatartásnak minősül, és az is érthető, ha egy vállalat nem szívesen vállal olyan rizikót, mely a hardverstabiltás és vásárlói elégedettség tekintetében kontraproduktív lehet számukra. A Ryzen első szériája például legfeljebb 16 MB méretű ROM számára nyújt támogatást, a lapgyártóknak tehát sok esetben akkor is megvan kötve a keze, ha kísérleteznének, és extrémebb mértékben is eltérnének a processzorgyártók ajánlásaitól. Az áttervezés miatt fellépő extra költségről nem is szólva, mely kivezetné az költséghatékonynak szánt termékeket a kedvezőbb árkategóriából.

A helyzet tehát egyszerű: ha az új firmware mellett döntünk, a frissítéssel lemondhatunk a Zen 3 előtti processzorok támogatásáról. Hogy mikén hitelesítenék a Ryzen 4000 vásárlásokat, az még kérdéses, így ha B450 vagy X470 lapunk van és ragaszkodunk az újításhoz, várjuk meg az AMD és a gyártópartnerek nyilatkozatait.

2020. 05. 19

Ingyen Borderlands: The Handsome Collection az Epic Games Store-on!
Az Epic Games újabb közönségkedvencet tűzött promóciós listájára, a jövő csütörtökig elérhető ingyenes Borderlands: The Handsome Colelction ráadásul a népszerű széria két epizódját is tartalmazza.  Nincs megállás, az Epic Games tavaly megkezdett hadjárata minden héten más ajándék játékkal igyekszik népszerűsíteni a saját platformját, és nagyon úgy néz ki, hogy a digitális áruházak között egészen előkelő helyet szerzett magának, viszonylag rövid idő alatt. Az idei ajándékfelhozatal azonban erősebb lett, mint reméltük, és ha a GTA V vagy a Civilization VI nem volt elég meggyőző, most ismét egy közkedvelt alkotást zsebelhet be az, aki mostanáig még a gyakori leárazások esetén sem döntött a vásárlás mellet. A Borderlands 2009-ben egy nyílt világú akciójáték keretében ötvözte az FPS műfajt, és a végtelen lootolásban erős Diablo-féle „hack and slash” élményt. Az egyveleg ma már kézenfekvőnek tűnhet, ám a recept annyi kedvelhető alkotóelemet sorakoztatott fel, hogy azt csak gondos munkával lehetett ilyen ügyesen összefőzni. Nem is véletlen, hogy az első epizód üvöltött a folytatásért, a Gearbox fejlesztői pedig éltek is a lehetőséggel, és nem csak a játékmeneten csiszoltak, de szinte minden ponton többet nyújtottak, ezáltal végleg bebetonozva a szériát a legnépszerűbb videojátékok közé. A 11 éve tartó sikersorozat több mint 23 millió eladott példányt jelent, a múlt évben befutó harmadik epizóddal együtt, de vajon minek köszönhető ez a népszerűség? A játék iga
Nyárindító notebook akció a Lenovo-tól!
A Lenovo aktuális akciójában a játékosoknak szánt Legion, az üzleti kategóriás Thinkpad, illetve a szupervékony és egyedi Yoga laptopok egyaránt megtalálhatók.  A Lenovo a hordozható számítógépek nagy öregje és igazi úttörője, hiszen 1986-ban, az IBM-mel közös együttműködésben bemutatta az IBM PC Convertible modellt, mely az elsők között indította útjára a laptopok önálló kategóriáját. Ez persze már történelem, ahogy az is, hogy 2005-ben magába olvasztotta az IBM PC részlegét, így azóta a legendás ThinkPad sorozatot hivatalosan is Lenovo kínálatában találjuk meg. Most nyárköszöntő akciójukban a legnépszerűbb modellekből válogathatunk, akár mindennek ellenálló munkaeszközre; erős, de mégis vékony játékgépre; akár egy könnyen hordozható, mégis praktikus útitársra vágyunk. Lenovo Legion Természetesen a Lenovo nem csak formálja, de követi is a felhasználók és a hardverpiac igényeit, így 2017-ben útjára indította a játékosok igényeire szabott Legion sorozatát. Az új dedikált gamer brand alatt érkező notebookok, a kellemes dizájn mellett alu burkolatot, jobb szellőzést, kényelmes elosztású és háttérvilágítással ellátott billentyűzetet is kapott, hardveres téren pedig 7. generációs Intel processzorokkal, az Y720 modell esetében pedig GTX 1060 videokártyával és 4K kijelzővel hódított. A vásárlói tapasztalatok azt mutatták, hogy kifejezetten jól sikerült indulásról van szó, a rendszer megfelelő hűtéssel bírt, a processzor pedig stabilan és Throttling nélkül szolgálta ki, a
ASUS ROG Strix GO 2.4 - Prémium funkciók, vezetékek nélkül
Már elérhető az Asus új vezeték nélküli gamer fejhallgatója, mely elsőosztályú hangzást, zajszűrést, széles kompatibilitást és hosszú akkumulátoridőt ígér, méghozzá kompakt kivitelben. A tavalyi Gamescomon bejelentett újdonság az Asus játékosoknak szánt prémium ligáját erősíti, ráadásul az első vezetéknélküli headset, mely az asztali konzolok mellett a népszerű Nintendo Swtich játékkonzolt is hivatalosan támogatja. A GO 2.4 tehát nem csak dizájnjával próbálja magát vonzóvá tenni a gamer közösség számára, de lássuk csak mit tartogat még az új ROG STRIX zajkeltő. Első ránézésre is felismernénk, hogy Asus termékről van szó, ugyanakkor a külső jegyek nem csak a szemnek kedveznek, hiszen tervezéskor a kényelem és a stabilitás legalább ekkora hangsúlyt kapott. A rendkívül kényelmes viselet eléréséhez, a fülünket teljesen lefedő és rendkívül puha párnázatot kapott, minőségi bőr borítással. Ez a kombináció látható a felső íven is, az Asus pedig ragaszkodott a masszív fejpánthoz, tehát az idővel elfáradó gumis vagy fémdrótos szerkezet helyett, egy hagyományos, de mégis ügyesen megtervezett fém alapú tolósínnel igazíthatjuk fejformánkhoz. A jó hír, hogy miközben stabilan tartja a beállítást, órákon át is kényelmes marad, mégis tolerálja a bólogatást vagy a hirtelen mozdulatokat, így biztosan nem fog lecsúszni rólunk, raádásul mindezt 360 grammos össztömeg mellett. A bőr bevonatú felső elemhez és a hangpadokhoz, kellemes matt felületű műanyag elemek csatlakoznak, melyek nagyszerű f
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...