fb pixel code
KATEGÓRIA KATEGÓRIA
Ajánló
Stressz teszt 1.0 Warzone dupla és BFV teszt fincsi konfiggal
Kész az első hatékony koronavírus-gyógyszer
Készüljünk fel, úton a Fallout tévésorozat
Creator 400M - igényes E-ATX torony az MSI-től
Szerencsejáték? A britek kiátkoznák a loot boxokat
Hyper Scape, a Ubisoft titokban fejlesztett battle royale játéka
Rendhagyó Windows 10 frissítés érkezett
Ősszel jön a szupergyors Samsung 980 Pro SSD
Adataink után kémkedik a TikTok, Indiában betiltották
Stílusos Z490 lap érkezik az NZXT-től
Szkájvolker Lajos és a félmilliás droid tápos kiegészítéssel
Lassan 2 milliárd játékos lesz világszerte
A Vodafone reagált a felhasználói panaszokra
Robot kapta egy hollywoodi film főszerepét
25 perces bemutatón az új Avengers játék
2019. 03. 12

Ilyen lesz a GTX 1660, Újra kapható Diablo, Végső traileren a Sekiro: Shadows Die Twice

Ismét elérhető a Diablo a GOG.com jóvoltából

A Blizzard szerződést kötött a GOG-gal, így újra digitális forgalmazásba került a hack and slash klasszikus.

Türelmetlenek és instant sikerélményre vágyók jobb ha meggondolják


A Diablo hallatán sok játékos szíve dobban meg, és fejükben egyszerre szólalnak meg Tristram klasszikus dallamai. Nem kis meglepetés a Blizzard és a GOG egyezsége, de ha minden igaz, az 1996-os alapmű Windows 10-re optimalizált változata, csak az első lesz a visszatérő klasszikusok sorában. Az indítást követően választhatunk, hogy az SVGA grafikával és alacsony képfrissítéssel bíró eredeti változatot szeretnénk, vagy az emelt felbontással és TCP/IP támogatással ellátott frissített kiadást. Az eredeti csatlakozik a Battle.net szervereire, míg az utóbbival kapcsolatban többen is gondokat tapasztaltak, mikor a multiplayerrel próbálkoztak.

Ez volnának a szarvas rémségek? Miattuk ez a nagy pánik?


A játékhoz korábban készült már egy rajongói mod, mely Belzebub fedőnéven fut, és teljeskörűen támogatja a modern felbontásokat. A hibajavítások mellett pedig számos apróságot átemelt a második részből, hogy kényelmesebbé tegye a játékot, ilyen például a földön heverő lootok kiemelése a könnyebb tájékozódás érdekében. Sajnos a GOG-on beszerezhető új változat a Synergistic Software által készített 1997-es Hellfire kiegészítőt nem tartalmazza, így a Monk karakterosztályról és az új területekről le kell mondanunk. Aki tehát kísértést érez a démonoktól és csontvázaktól hemzsegő katakombák megtisztítására, annak itt a lehetőség. Akár nosztalgiára vagy igazi retro élményre vágyunk, a GOG.com-on 8.89€-ért (~2800 Ft) cserébe megnézhetjük, hogyan kezdődött a Blizzard sikerszériája.


Ezek lesznek a GTX 1660 specifikációi


Március 14-én várható a Geforce következő videokártyája, és már ismertek a legfontosabb technikai részletek.

Az MSI GTX1660 varáiációi


GTX 1660, az RTX szériával debütált új Turing architektúrára épülő kártyák következő darabja, mely tovább erősíti a középkategóriát. A minimális felhajtással érkező GTX 1660 Ti nagyjából 5%-os teljesítménytöbbletet kínál a GTX 1070-hez képest, és a korrekt árazás miatt igen pozitív fogadtatásra lelt. Ezt a sort folytatja a Ti-mentes alapváltozat, melyről megérkeztek az első információk, köztük az MSI saját GAMING, ARMOR és VENTUS kiadásait bemutató reklámfotókkal, melyeket a videocardz.com jóvoltából tekinthetünk meg.

A 1650 áprilisig még biztosan rejtőzködik egy kicsit


A lényegi különbség a Ti változathoz képest, a memóriában és a CUDA magok számában keresendő. A 1660 nem GDDR6, hanem az olcsóbb GDDR5 memóriával érkezik, az órajel pedig 12Gbps-ról 8Gbps-ra csökkent. A mennyiség tekintetében nincs változtás, marad a 6GB, ami továbbra is 192-bites memóriabuszt használ. A CUDA magok száma 1408, ez pedig 9%-os visszalépést jelent a Ti modellhez képest. Az órajel a szimpatikus 1530 MHz-ről indul, és 1785 MHz-es boost értékig terjed. Ez alól persze kivételt képeznek a tuningolt kártyák, mint amilyen a GAMING X változat, aminél akár 1860 MHz-es megemelt értékre is számíthatunk. A közzétett képekből az egyedi hűtéseken túl az is kiderül, hogy mindhárom változatot 8 pines tápcsatlakozóval látták el. Az eddigiek alapján valószínűtlen, hogy ezúttal referencia modell is megjelenjen, az ár viszont igen kellemes lesz, mely átszámítva nagyjából 60 000 Ft körül alakul majd. Az ajánlott 219 dollár alapján tehát újabb népszerűségre ítélt eszközzel jelentkezik az Nvidia, a kissé költéges RTX-ekkel szemben pedig a középkategóriában is ismét megszorongatja az AMD-t. Már kíváncsian várjuk, hogyan teljesít a gyakorlatban GTX 16-os széria legújabb darabja, és a március 14-i megjelenést követően, természetesen mi is közzétesszük a saját eredményeinket.


Epikus trailerrel hangol a premierre Sekiro: Shadows Die Twice

Napokon belül érkezik a From Software várva várt akciójátéka, melyre már nem lehet kényelmesen ráhúzni a "Soul-like" jelzőt.
Már csak tíz nap, és befut a Dark Souls és Bloodborne játékokért felelős csapat legújabb játéka, mely messzire rugaszkodik a megszokott formulától. Az eddigi videoanyagok alapján sem volt kétséges, hogy izgalmas dolgok elé nézünk, de a hivatalos Launch trailer képes volt fokozni a várakozás izgalmát. Már tudjuk, hogy eddig nem tapasztalt mértékben nő majd a mozgásunk-, és ez által a ránk váró harcok dinamikája, ahogy a grappling hook használatát is szép lassan természetesnek vesszük. A korábban megszokott, többé-kevésbé horizontális közlekedéssel szemben ezúttal háztetőkre szökkenhetünk, egyik peremről a másikra ugorhatunk, és nem okoz majd gondot megkapaszkodni egy felület szélén, hogy onnan akár egyenesen támadásba is lendüljünk.

A hangulat ismét utánozhatatlan lesz


A mozgásrendszer fejlődése nem áll meg a kibővített platformingnál, hiszen az eddigi rövid vieókban számos új animációval találkozhattunk. Hihetetlen harcmozdulatokat kombinálva támadhatunk, de a blokkolás és hárítás is fontosabb szerephez jut, mint az alkotók korábbi játékaiban bármikor. A küzdelem mellett természetesen környezetünk is színes és változatos lesz, nem beszélve a ránk váró fenyegetésekről, amiket az egyedi főellenfelekkel vívott epikus összecsapások koronáznak meg. A végső előzetesben már nem csak emberi támadókat látunk, ráadásul nem spóroltak a vérrel sem, amiért ezúton is hálásak vagyunk. A Sekiro nem csak az eddig felsoroltakban szakít a stúdió korábbi hagyományaival. A címszereplő ezúttal nem egy néma hős, a történet pedig nem rejtőzik el a játék rétegeiben, helyette egy epikus és fordulatokban gazdag mesével szolgál. A fiktív fantáziavilágba ágyazott történelmi kaland természetesen nem nékülözheti a mágiát sem. Hogy a kíméletlen csatákban felvehessük a versenyt a természetfelettivel, a feltámadás mellett aktív harci képességekre is szert teszünk majd, ahogy azt a száguldó tempójú trailerben is láthatjuk. Előzetes tesztekre ezúttal nem számíthatunk, ugyanis az Activison nem küld tesztpéldányokat a sajtó képviselőinek. Az első beszámolók tehát legkorábban a március 22-ét követő napokban érkezhetnek, a játék ára pedig 60€ (nagyjából 19 000 Ft) lesz és digitálisan a STEAM áruházán keresztül vásárolható meg,

2019. 03. 12

Kész az első hatékony koronavírus-gyógyszer
Az új gyógyszer látványosan enyhíti a tüneteket, ám nem biztos, hogy Európának is egyből jut belőle  Nem kis teher nehezedik az uniós döntéshozókra, hiszen a járvány következtében kialakult helyzetben számos hibával és későn meghozott döntéssel kell elszámolniuk, ám most láthatóan igyekeznek nagyobb sebességre kapcsolni. Erre utal az is, hogy múlt pénteken bejelentették egy új antivirális gyógyszer forgalomba hozatalát Veklury néven, melyet kifejezetten az új koronavírus kezelésére fejlesztettek ki. Amerika fejleszt, európa reagál A Veklury nevű készítmény a Gilead Sciences - egy kaloforniai székhelyű biotechnológiával foglalkozó kutatóvállalat - érdeme, kulcshatóanyaga pedig az a Remdesivir, melyet korábbam szintén ők alkottak meg. Az anyagot elsősorban az ebola- és a marburg vírusfertőzések kezelésére dolgozták ki, de később kiderült róla, hogy más fertőzésekkel szemben, például koronavírusokkal szemben is pozitív eredményeket mutat. A majmokon végzett kísérletek során hatékonyan előzte meg, illetve enyhítette a légzőszervi megbetegedéseket, emellett csökkentette a kezelt szervezetek vírustartalmát és jelentősen enyhítette a tüdő károsodását is. A Remdesivir Japánban már májusban zöld utat kapott, majd az Egyesült Államok is elfogadta, a tíz országban közel ezer beteg bevonásával végzett tesztelés pedig ígéretes eredményeket mutatott, így hamarosan az egész világon bevezethetik. Európai bizottság ezúttal nem is tétlenkedett, és az általános 67 napos jóváhagyási
Készüljünk fel, úton a Fallout tévésorozat
Úgy néz ki 2020 még mindig nem fogyott ki a meglepetésekből, érkezik a Fallout filmsorozat  Úgy néz ki a filmstúdiók szép lassan mégis elkezdik felfedezni maguknak a videojátékok világát. Bár a könyvek alapján készült Witcher széria első évadjára, végül nem úgy gondolunk, mint egy „új Game of Thronesra”, a játékok közönsége bőven elég figyelemmel és szeretettel árasztotta el ahhoz, hogy a filmvilág tudomásul vegye a gamerek millióinak jelenlétét. Na jó, talán a címszereplőt játszó Henry Cavillnek is lehet némi köze a sikerhez, aki amúgy maga is imádja a Witcher játékokat. Természetesen nem csak a filmszakma, de a játékkiadók is kedvelik a látványos bevételeket, így meg is születhetett a két ágazat közötti újabb frigy: hamarosan kezdődnek a Fallout sorozat forgatási munkálatai. Az 1997-ben bemutatkozó szerepjáték a játékvilág igazi klasszikusa, mely nem nélkülözi a filmes gyökereket sem, hiszen a posztapokaliptikus világ megálmodásához számos film nyújtott inspirációt (pl. Mad Max, A fiú és a kutyája). Úgy néz ki, hogy a kör bezárul, ugyanis a Fallout jogait 2004 óta birtokló Bethesda Softworks, - a méltatlan és kínosan igénytelen Fallout 76 után - ezúttal élőszereplős formában is szívesen látná, az atomenergia különös hatásait bemutató univerzumot. A műsor elkészítéséért nem más felel, mint az HBO egyik nagy durranását, a Westworldöt tető alá hozó Jonathan Nolan és Lisa Joy, illetve az általuk irányított Kilter Films produkciós cég. Ők együtt határoz
Creator 400M - igényes E-ATX torony az MSI-től
A tartalomgyártóknak készített ház nem csak ízléses és masszív, de tágas és csendes is egyszerre  Az MSI a derült égből ejtette rá a piacra új Creator 400M névre keresztelt gépházát, mellyel elsősorban azokat a felhasználókat célozzák meg, akik legalább hobbi szinten foglalkoznak tartalomgyártással, esetleg a jövőben munkaállomások építését tervezik. Ez az E-ATX lapokat szívesen fogadó torony rendkívül letisztult megjelenést, minőségi anyaghasználatot, megfelelő szellőztetési lehetőségeket és zajmentes működést kínál a vásárlóknak. Bár ez elsőnek egyszerű marketingfogásnak tűnik, a tervezéshez állítólag Leonardo da Vinci közismert Vitruvius-tanulmányszolgáltatta az ihletet, és ha a megfelelő szögből tekintünk a házra, valóban előtűnnek az aranymetszés arányai. Őszintén szólva hasonlót inkább a Fractal Designe-tól vártunk volna, de ez már legyen az ő bajuk. Az épület 550 x 235 x 503 mm-es méretei alapján sejthetjük, hogy a kihasználható belső tér nem állít majd elénk különösebb akadályokat, és az is valószínű, hogy viszonylag kevés micro-ATX, vagy Mini-ITX lapnak ad majd otthont, de természetesen a lehetőségünk megvan rá. Ehhez mérten akár 180 mm magas processzorhűtőt is választhatunk, videókártyából pedig nem túlzás a 450 mm hosszú szörnyeteg sem. A ház két szárnyra oszlik, így természetesen alulra ültethetjük a legfeljebb 180 mm-es tápegységet, és itt kapott helyet a kettő darab 3.5 hüvelykes meghajtót fogadó tálcás keret is. Ha inkább 2.5 colos méretben gondolkod
Értékelések
Az értékeléshez be kell jelentkezned. Belépés
PCX 2006-2020.
Kapcsolat: pcx@pcx.hu
Az oldal tetejére 0 Kedvenceim 0 Összehasonlítás 0 A kosár üres
Cookie / süti kezelés
Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb körű szolgáltatást nyújtsunk a Részedre. Tudj meg többet...